• tehlike anlarinda kandaki orani artar. kan dolasimindaki bu artisin sonucunda, kaslara fazladan enerji saglanir. tehlike aninda ya da acil durumlarda insanlarin elde ettikleri olaganustu gucun nedeni de budur.

    ayriyeten, tavsan kani caylarda gida muhendislerinin tavsiye ettigi seker budur.

    (bkz: misafire kan sekeri ikram etmek)
  • uzun süre yemek yemediğimizde çektiğimiz baş ağrısının nedenidir bu kan şekeri, düşerek başarır bunu.. yükselsin iyi hoş diyerek baklava böreğe abanmak da pek akıl karı değil çünkü çok yükselirse de iyi olmuyor. bu insana da yaranılmıyor canım..
    (bkz: hipoglisemi)
    (bkz: hiperglisemi)
  • iğrenç bir adı olan dalga. kulak alıştığı için fazla yadırgamıyor ama insan irkiliyor şöyle bir düşününce, kan şekeri lan..
  • düşüşü insanda huzur bırakmayandır. anlamıyorum ki uykumdan ne istiyor. tamam son 6 7 saattir hiç bir şey yememiş olabilirim ama senin de el ayak titretmen gerekmez. o kadar dikkat ettim zayıfladım hala hayatımda bir sorun olarak varsın. lütfen yapma artık lütfen.
  • nasıl bir düşüş grafiği var aklım almıyor bunun. bana sorarsan bir anda inişe geçiyor. sıcak günlerle bağdaştırıyorum bu durumu; normalde pek içli dışlı değilim kendisiyle. sabah gayet güzel kahvaltımı yapsam da öğlen resmen bungee jumping ile dibe vurması beni korkutuyor. korkum daha çok, hastalık falan fişman belirtisi taşımasından ziyade -tek çürük dişim bile yok şükür- apansız bedenimin yerle yeksan olabilme ihtimali sebebiyle. bir gün yolda yürürken yığılıp kalabilirim kaldırıma, evlerden ırak. sonra millete, yoldan geçen teyzelere madara olup kolonya ile ellerimi ovuştururken bulacağım insanları; üstüm başım bok püsür olacak... yapılır mı ulan bu insana?!*
  • glikozdur. mesela fruktoz kan şekerini yükseltmez. 4 tip şeker vardır: glikoz, fruktoz, sakaroz ve laktoz. glikoz hücrelerin ihtiyaç duyduğu temel enerji kaynağıdır. karbonhidrat tükettiğimizde vücut bunu glikozun birimlerine parçalar. glikoz kan şekerinin yükselmesine, o da pankreasın insülin üretmesine neden olur. insülin hormonu kandaki glikozun hücreler tarafından absorbe edilmesine yarar. fruktoz meyvedeki ve baldaki şeker türüdür. fruktoz karaciğerde metabolize olur ve fazla tüketildiğinde karaciğer bunu trigliserid adı verilen yağa dönüştürür. sakaroz çay şekeridir. %50 glikoz ve %50 fruktoz dan meydana gelir. laktoz sütün içindeki şekerdir. glikoz ve galaktoz birimlerinden meydana gelir.

    kaymak
  • sadece 1 litre su içseniz de kan şekerinizi 250’den 120’lere indirebilirsiniz. tarçın marçın boş işler. tarçın ile türk kahvesi ile bu şeker düşseydi dünya ilaç piyasası milyar dolarları daha iyi oral anti diyabetik ilaçlar için harcamazdı. geçiniz bu kocakarı işlerini.
  • yükseklerde ise düşmesi gerekendir.

    aylar sonra ilk kez, ki gün içerisinde tatlı türünden veya abartı düzeyde karbonhidrat tüketmememe rağmen, tokluk ölçümü yaptım ve 252 çıktı. şoka girdim, inanamadım, makineyi bozuk sandım. 252 nedir abi? normal insanlarda taşı çatlatsan tokken bu değerler 140-160 arası seyrederken, biz diyabetliler maalesef bazen sadece nefes alsak 100'lerde geziyoruz. 250 falan saçma sapan değerler. bazen de gün içerisinde tost, hatta tatlı yediğimde de bu kez anlamsız şekilde değerler 110-120 arası oldukça normal geliyor. fakat bugün ne olduysa birisi bana ben farkında olmadan güllüoğlu dükkanını mı yedirdi ne oldu hiç bilmiyorum.

    neyse, ben de hemen her zamanki gibi acil durum alarmına geçerek diyabetik nükleer protokolümü devreye alıp 50'lik bira bardağına bir tatlı kaşığı türk kahvesi, üç çay kaşığı tarçını boca edip içine tüm limon sıktım ve ağzına kadar suyla doldurdum. tek nefeste bardağı devirdim. sonra bardakta kalan hatrı sayılır miktardaki kahve tarçın tortularını da kana katmak için bardağı yine doldurup bu kez de yarısına kadar tek nefeste içtim. on dakika sonra da kalanı bitirdim. bir buçuk saat sonra kan şekerim 116'ya indi. bu karışım kandaki şekere lav silahıyla dalmak, soykırım yapmak gibi etki veriyor. cidden mucizevi bir karışım. ytd.
  • kanda ki miktarı düştüğü zaman bayıltır, çok düşerse komaya sokar.
    (bkz: tansiyon)
hesabın var mı? giriş yap