• bu başlıkta yazıldı gerçi ama ben yine de güncel bilgi olması açısından paylaşayım sizinle;

    eğer pasaportunuzda geçerli bir abd vizesi varsa; bu vizeyi pasaportunuzu sadece aracı şirkete (vfs global) teslim edip ek bir evrak vermeden alabiliyorsunuz, geçerli abd vizenizin süresi kadar.

    süreç şu şekilde ilerliyor;

    1- ilk olarak ilgili siteden vize başvurunuzu online olarak yapıyorsunuz. burada geçerli abd vizenizin taranmış halini ve fotoğrafınızı ekliyorsunuz. çok kolay, sadece talimatları izlemeniz yeterli.

    2- ardından size verilen numara ile vfs global'e pasaportunuzu teslim ediyorsunuz.

    hepsi bu. sonrasında üzerinde geçerli abd vizeniz kadar basılmış kanada vizenizle pasaportunuzu teslim alıyorsunuz.

    iyi yolculuklar.
  • az önce geçici study permit için red yediğimi öğrendiğim vize. allahını seven yeşillendirsin. şundan dolayı neden red yemiş olabilirim diye. neyi düzeltip yeniden başvurmalıyım acaba?

    you have not satisfied me that you would leave canada at the end of your stay as a temporary resident. demişler ve sonrasında da

    purpose of visit ile
    personal assets and financial status tan dolayı böyle bir karar aldığını söylemişler.

    deliricem :(
  • yaklaşık bir hafta önce yok yere red yediğim vizedir kendisi. uluslararası bir yarışmaya gitmem gerek, tüm evraklar yerinde, zaten öğrenciyim geri dönmem gerek, kanadayı işgal etmek gibi bir niyetim falan da yok. vizesiz kalmam azmış gibi üstüne üstlük vize masrafları olan 611 tl'yi de resmen çöpe atmış oldum. yalvarsalar gitmem demek isterdim ama sanırım bir enayilik yapıp yeniden başvuru yapıcam. umarım vize verirler yoksa gelecekte olacaklardan ben sorumlu değilim, ahan da yazıyorum. gerçi yazarlığım sanırım yakın 3-5 yılda onaylanmayacak ama olsun
  • keşke bende de olsa dediğim vize.
  • 2015 yilinin agustos ve eylul aylarinda, ust uste iki kere, dil okuluna gitme hevesiyle, ogrenci vizesi icin basvurup ret aldigim; iki gun once tekrar basvurup yarim gunde onay mailini aldigim vize.

    2015 yilinda iki sebepten dolayi ret vermislerdi. ilk sebep; daha once hic yurt disina cikmamis olmam. ikinci sebep ise; kanada'dan tekrar geri donmeyecegimi dusunmusler. ilk sebebi anlarim verilen belgelerden cikarim yapilabilir ama turkiye'ye geri donmememden suphelenmek, hem de kagit kurege bakarak. gercekten bunlarin kafasini anlamak mumkun degil. o yuzden sans faktoru oldukca etkili ve isin iyi tarafi bu sansi artirmak sizin elinizde.

    kanada'dan tokatlari pes pese yiyince rotayi abd'ye cevirdim. catir cutur 5 yillik ogrenci vizesini pasaporta yapistirip san francisco'nun yolunu tuttum. (bkz: #62779272)

    en basindan beri atilan her adim kanada'ya gidebilmek icindi. abd'den gelince hemen ielts sinavini aradan cikarttim ve gitmek istedigim okul icin gerekli puani aldim. ve hic vakit kaybetmeden tekrar kanada icin basvurdum. bu sefer elim daha gucluydu. artik yurt disi deneyimi olan, ingilizce bilen, elinde ielts skoru olan, dil okuluna degil direk universiteye, universiteden kabul mektubu alarak basvuran bir turk vatandasiydim. ve yarim gunde aldim vizeyi.

    okuldan aldiginiz kabul mektubu, banka dekontlariniz ve istenen angarya belgeler gibi olmazsa olmazlar disinda elinizi guclendirmek istiyorsaniz; ielts sinavina girin. dil egitimine gidiyor dahi olsaniz alin siz skorunuzu, egitime ihtiyaciniz oldugunu o skordan anlasinlar. bir digeri mutlaka bir ulkeye giris cikis yapin. avrupa olur, abd olur. yeter ki daha once, baska bir vize engelini basariyla gectiginizi pasaportunuzda sunabilin. bu sacma ve gereksiz gozuken adimlar sizin kanada elciliginden ogrenci vizesi alma sansinizi arttiracaktir. test edildi, onaylandi.

    araligin son haftasi, yeni rota: toronto.

    duzeltme: imla.
  • vize başvurunuzu online olarakta yapsanız her halükarda vfs'ye para bayılıyorsunuz. online başvurdum, bu sefer evrak tesliminde kargo parası 60tl istediler.

    diğer bir husus, vizeniz çıktıktan sonra tracking sisteminde pasaportunuz istanbula geldi gibi birşey yazmıyor. sadece dispatched from ankara gibi birşey yazıyor. bunun anlamı, vfs'dekilere göre şuymuş: pasaportunuz istanbulda hazır...

    yani mal olsam anlarım. bizim kargo şirketleri bile kargo çıktı, transfer noktasında,dağıtımda vs diye detaylı bilgi verirken, 60tl ücret alan vfs hazretleri bize böyle muameleyi uygun görüyor. bu şikayetinizi belirttiğinizde de abuk sabuk konuşuyorlar.... bu nedenle dispatched yazısını gördüğünüzde hemen vfs'yi arayıp sorun pasaport geldi mi diye.

    edit: gelen sorular üzerine
    online başvuru yaptım. sabır isteyen bir iş.
    abd vizem vardı
    pasaportumun bitim tarihine kadar turist vizesi aldım. 7 yıl.
    pasaportumu teslim etmemle geri almam arası 3 işgünü sürdü. cuma verdim,salı aldım.
  • bana verilmeyen vizedir. 1 ay sonra usa vizesine başvurdum 10sn sürdü almam. kurban olurum amerika'ya, benim güzel memlektim.
  • bugüne kadar hiç bir vizeden red almamama rağmen bugün itibari ile red aldığım vizedir.
    amerika vizem pasaportumda olmasına, belge istenmemesine rağmen 4 yıldır çalıştığım işyerinden yazı,imza sirküleri,sgk dökümü,otel rezervasyonu ve eski pasaportuma,vizelerime kadar her şeyi vermeme rağmen 'i m not satisfied' yanıtı aldığım saçma sapan bir vize türüdür.
    yani isviçre dahil bir çok ülkeye defalarca giriş çıkış yapmış biri neden kanada'ya gidip dönmesin ? orada tanıdığım kimse yok, burada iyi bir işim ve kariyerim var,uluslarası bir firmada çalışıyorum,yurtdışı pozisyonlarını reddediyorken neden kalayım orada?
    amerika gezim sırasında bir de toronto'yu göreyim demiştim ama kalsın görmesem de olur artık. bir daha başvurmayı da düşünmüyorum. başvuracak kişilere de önerim gezecek başka ülke bakın. vfs nin kapısı araplar ile dolu belli ki onlara öncelik tanıyorlar.
  • 4 defa red cevabı aldım, amerika vizem olmasına rağmen. hiç bir ek belge gerekmemesine rağmen hepsinde yine de maaş bordrosu, banka hesap dökümü, izin yazısı gibi vs bir sürü şey eklemiştim. tüm başvurularımı online yaptım. en son 5. kez başvurmadan durumu anlatan ve adil değerlendirme süreci olmadığını belirttiğim bir yazıyı canadian prime ministerın sitesine mail attım, biraz ilgilendiler ama bir şey çıkmayacağını anladım. 5. kez başvurdum ve bugün itibari ile 10 yıllık aldım.

    tanım: bu aralar almak için uğraştıran vize.
  • kedidunya isimli eksi yazarı kanada vizesini alamama konusuna tahminimce cevap yazıyorum. sanırım kedidünya kanada ile avrupa'yı karıştırmış. kanada göçmen ülkesi, kanada aile birlikteliğine önem verir. kedidünya vize istiyorsa kanadalı nişanlısının davet mektubunu elçiliğe ibraz etmesi yeter, çünkü kanada kanadaya sadık vatandaş namzedini aramakta. yazdıklarım abartılı anlaşılabilir çünkü kanadayı avrupa ile karıştırıyorsunuz.
    kedidünya'nın eğer erkek arkadaşı kanada devletine müracaat edip, kedidünyayı evinde misafir edip, onunla kanadayı gezeceklerini anlatsa vize alır.
    çok zenginim ama kafama göre gelip geri dönecem demenizin kanadaya ne faydası olabilir? kanadada herkes göçmen, göçmen olmayanlar kızılderilidirler. kanadaya gelecekseniz göçmenlik için kanada sevginizin olması şarttır. tekrar müracaat edin ama madem arkadaşınız var, onunla bağınızı ispat etmek için davet mektubunda kanada planlarınız yazılı olmalı. kanada'ya neden gidiyorsunuz arkadaşınız yazsın, sizi neden yanında istiyor?
    göçmenlik kanada ziyareti için en iyi vize türü. madem çok zenginsiniz müteşebbis vizesiyle göçmen olun. müteşebbis olarak göçmen vizesine başvurun. zenginliğiniz vatandaşlıkta faydalı olur. göçmen olmadan vatandaş olamazsınız.
    turist statüsünde vize almak için davet ettirin kendinizi. bir kanadalı, türk kökenli de olabilir bir kanadalı size ihtiyacı olduğundan yanına çağırsın.
hesabın var mı? giriş yap