• homeland'den sonraki exile ve sojourn'da romantik drow drizzt'imizin hikayesi, çocukluğumuzdan hatırladığımız sevimli hayalet casper'ınki ile örtüşüyor.

    "kaç drow geliyor"
    "dur ben iyiyim, abilerim kötü :("

    işte bu yüzden artemis entreri iyidir; ekmeğinin derdindedir.
  • bu üçleme hepsinden farklı. yüzüklerin efendisi serisinden bile daha heyecanlı. fantastik edebiyatla birilerini tanıştırırken bu seriyi öneriyorum. iyi de yapıyorum.
  • bilinçli olarak uzak durmaya çalıştığım, geçen gün bir arkadaşımın oku diye vermesi üzerine okuduğum üçlemedir. ilk olarak, hikayenin ilginç başladığını kabul etmekle birlikte devamının aynı çekicilikte olmadığını belirtmem gerek(bence). konu ve kişiler çok yüzeysel olarak ele alınmış. geçmişleri, gelecekleri, özellikleri detaylandırılmamış o kadar çok tür ve karakter var ki kitapta.. yaklaşık 250 sayfalık ciltler de ayrıca çok cılız geldi bana. insan wot ve sot serilerinin yaklaşık 1000 sayfalık ciltlerine alışınca bu kitapçıklar biraz hafif kalıyor. kitapta mantık hatalarına da rastladım ama bu türkçe basımını okumamdan da kaynaklanıyor olabilir.
  • hikayenin büyük kısmı yeraltı mağaralarında geçtiği için animasyonu bile yapılsa izlenebilecek seri. düşünsenize bir kaç şehir ve soyluların evleri dışında neredeyse hiç arkaplan derdin yok. büyük kısmı karanlıkta geçtiği için 3d animasyon yapımların en büyük sıkıntılarından birisi olan ışıktan da kurtuluyorsun. yapsalar da izlesek.
  • tsrın en popüler karakterinin edebi hiç bir değeri olmayan ancak ucuz ve basit herşeyi seven kitle tarafından yere göğe sığdırılamayan maceraları. crystal shard tadında ilerleyip siege of darkness'e kadar gider bnlar, devamı inatla da yazılmaktadır. ancak balık baştan kokar malum, kokmuştur da. her zaman için satacaktır, çünkü popülerdir ancak birileri bu aptal heriflere artık kötülerin arasındaki iyi, sütten çıkma ak kaşık saçmalığının bokunun çıktığını söylemeli.

    salvatoreun kötü amerikan espirlerini kitaba zorla sokma alışkanlığı da hiç dikkatten kaçmıyor hani. fantezi edebiyetı gibi son derece geniş bir dalda popüler kültür için yapılmış tüket at tipi kitapların gerçek edebiyat eserlerinden daha çok talep görmesi ve beğenilmesi acı ama alışılmadık-beklenmedik değil.
  • peter jackson yerse bunu da çeksin dediğimiz üçleme. adamı sevmiyorum ama ondan başka bu işlerle uğraşan kaliteli iş yapan biri de pek çıkmadı maalesef.

    o sebeple amca bir el atarsa karanlıkaltının cisme bürünmüş halini izleme fırsatı buluruz belki.
  • comic book versiyonundan ilk görüntüleri yayınlanan seri..
    ilk kitap homeland dan bazı görüntüler:

    http://www.paperbackreader.com/…dabb/homelandp2.jpg
    http://www.paperbackreader.com/…abb/homelandp40.jpg
    http://www.paperbackreader.com/…abb/homelandp26.jpg

    edit: serinin yayınlanış tarihi olarak 12 haziran 2005 belirlenmiş ilgililere duyurulur.. ve yoğun istek üzerine* bi kaç görüntü daha:

    http://www.comicreaders.com/…m/darkelf_feature2.jpg
    http://www.comicreaders.com/…/darkelf_feature3b.jpg
    http://www.comicreaders.com/…/darkelf_feature4b.jpg
  • drizzt gibi bir mal değneği için değil zaknafein ,jarlaxle , matron malice ve menzoberranzanın diğer tüm gerçek drowları için okunması gereken drowların gerçekten neden bu kadar karizmatik ve evil olduğunu anlamıza yardımcı olur. zaten drizztin kitapları arttıkça artemis gibi yeniden humanları sevmemize neden olacak bir karakteride hayatımıza sokmuştur.drizzte bu yüzden teşekkür ederiz.
  • game of thrones'u cebinden çıkaracak seri. game of thrones furyasının başarısına şahit olmuş gavur ellerde bir yapımcı olsam; bu serinin dizisini vakit kaybetmeden çekerim. al bak teaserı da hazırladım: mücadele, hesaplaşma, alicengiz, entrika, dostluk, aşk, ihtiras hepsi kara elf üçlemesinde*.
  • benzetme yapmak gerekirse;

    homeland ----> the unforgiven
    exile ----> back in black
    sojourn ----> high hopes
hesabın var mı? giriş yap