• gündem editi: öncelikle şunu bilmek gerekir ki, kazım karabekir paşa olmasa idi ne doğu anadoluda türk varlığı ne de türkiyenin türk dünyası ile bağı kalırdı. ancak en önemlisi türkiye cumhuriyeti var olmayabilirdi. tarihimizde bu kadar müstesna bir rolü olan adamı bazı şeylere alet etmek, rolünü küçültmeye çalışmak, silah arkadaşı atatürk'e karşı kullanmaya çalışmak, ailesinin ve kendisinin aziz hatırasını suistimal etmek en hafif tabiri ile terbiyesizlik en ağır tabiri ile hainlik ve kansızlıktır.
    ***

    bir klasik daha. kazım karabekir belediyesi'nin paşayı anma töreninde söz alan bakan, kazım karabekir paşayı andığı konuşmasını bir şekilde 15 temmuza bağladı. bunun üzerine söz alan torunu ferhan ayasbeyoğlu "bugün 15 temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor" deyince yer yerinden oynamış adamı adeta linç edip salondan kovuyorlar.

    oraya insanlar kazım karabekir için toplanmışlar. türkiye'de neredeyse her toplantıda olduğu gibi mevzudan kenara çıkıp konuşma ayrı bir rezalet olmakla beraber çevre ve şehircilik bakanının tarihi birikimi olmadan sırf siyasi gündemle orada konuşması ayrı bir pot kırmadır. ayrıca orada bulunan şakşakçıların kazım karabekirin torununu kovması ise sadece türkiyede olabilecek bir olay. kızı timsal hanıma bunu yapsalar timsal hanım oracıkta hepsini yerine oturturdu diye düşünüyorum.

    oda tv haberi

    yandaş medya başlıklı haber
  • aldatilanlarin, kandirilanlarin isidir.

    hülasa cumhuriyet kahramalari ile aldananlar bir tutulamaz.

    sonradan gelen: kazım karabekir'in 15 temmuza alet edilmesi basligi bu basliga tasindi, dolayisi ile mana da degisti.
  • sözün tamamı: burada sadece kazım karabekir'i anın başka konulara girmeyin.

    tanım: kazım karabekir’i anma programında çevre ve şehircilik bakanı murat kurum’un 15 temmuz'u anlatmaya başlaması üzerine kazım karabekir'in torunu söz isteyerek sadece kazım karabekir hakkında konuşmasını 15 temmuz’u başka zaman konuşmasını istemesi sonucu salondakilerin alkış protestosuyla karşılaşması ve salondan ayrılması durumu.

    twitter linki
  • kazım karabekir , bir mucize olsa aramıza geri dönse 15 temmuzun oluşum süreci ve sonrasına baksa , durumu idrak edemez.
    askeri darbeye rağmen genelkurmay başkanın görevine neden devam ettiğini ve terfi aldığını anlayamaz.
    o eski adamlar bunu anlayamazlar.
  • kazım karabekir'i anma töreninde uzun uzun 15 temmuz anlatan akp'li bakana, bu törende 15 temmuz'u değil dedemi anlatın diyen bir adet haklı torun tepkisidir.

    kaynak

    evet, artık hepimiz çok sıkıldık. devletin içine kendi doldurduğunuz adamlar yaptı 15 temmuz'u. şimdi ise kalkıp bunda hiç payınız yokmuş gibi her yerde bu lafları tekrar ediyorsunuz.

    kazım karabekir'in anma töreninde 15 temmuz ne alaka? anlat kurtuluş savaşını. anlat milli mücadeleyi. kazım karabekir'i bile 15 temmuz'a malzeme yapmaya utanmıyorsunuz.

    adam dedesinin anma törenine gelmiş, 15 temmuz'u dinletiyorsunuz. artık baydınız.
  • 15 temmuz’u o kadar cok anlatiyorlar ki, en magdur kendileriymis gibi gorunup 15 temmuz’daki tum suclarini, gunahlarini ortmek istiyorlar. buna inanan elbette cok var ama onlarda bile kabak tadi vermis durumda.
  • kazım paşa en damarli ittihatcidir. abdülhamid döneminde aklından geçen şey sultanı öldurmektir. yok öyle hamidcilik oynayıp kazım paşa nin arkasına saklanmak.
  • valla herifin taşşaklar kazım karabekir kadar varmış. izlerken ben korktum torunun yerine amk...
    bakalım kazım karabekir de fetöcüydü diye ne zaman haber yapacaklar?

    neyse, kazım karabekir’in torunu yapsın aga ben yapmam, gerek yok.
    sonra işin yoksa uğraş mahkemeydi savcılıktı. sebep ne ? üç beş çomar için üç beş çomara yanlış yapıyorsunuz ama böyle yapmayın demek... niye diycem? arkadan alkışlayan sığırları görünce bir kez daha dedim. hi gerek yok böyle şeylere. kendi 15 temmuz güzellemeleri ile bu 15 temmuz’u kendileri piç edecek yazın bunu da buraya. kimse söylediklerine inanmıyor, kimse konuştuklarına inanmıyor. bi metin koyuyorlar herkesin önüne, sıkıyorsa okuma..
    bi gün gelecek, bu 15 temmuz hikayesi kendiliğinden çökecek zira temeli sağlam olmayan eve 10 kat çıkarsan o temel o yükü taşımaz ;) demişti dersiniz. yağmurdan kaçmak için sele yakalanmamak için herkes o 10 katlı binaya çıkınca maalesef çökecek isteseler de istemeseler de:..
  • çevre ve şehircilik bakanı murat kurum'un * * yaptığı büyük ayıp.

    her şeyin yeri var, zamanı var. insanların hassasiyetleri var. insanların maneviyatına saygısızlık yapamazsınız. eğer bir kişi sizden kibarca bir ricada bulunuyorsa durumu daha da kaşıyıp bireyi rencide edemezsiniz, kim olursanız olun, insanları küçük düşüremez ve onlara saygısızlıkta bulunamazsınız. her şeyden önce bu ahlaki değildir. inanan biriyse kul hakkıdır...

    kime anlatıyorsak tabii ki... beyefendinin kalbi de kurum bağlı.

    [@kacsaatoldu1881 adlı kişinin tweetine göz at: https://twitter.com/…tatus/1089440439311183872?s=09 izlemek isteyenler için]
  • paşa taşaklarını eksik vermeden geleceğe aktarmış.
    helal olsun öyle toruna.
hesabın var mı? giriş yap