• www.qrstuff.com adresinden birçok farklı kullanım için versiyonlarını bulabileceğiniz kare barkod. kartvizit tasarımlarında yavaş yavaş standartlaşmaya doğru gidiyor.
  • şu durumlara sebebiyet verecek olan kod.
  • nfc ayağa düşmeden kolay kolay vazgeçileceğini sanmam. daha uygun bir şey yerini alana kadar, fiziksel dünyayı, sanal ortama bağlayacak bir köprüye her zaman ihtiyaç olacaktır.
  • caffe nero uygulamasi sayesinde her dokuz kahveden sonra bi hediye kahve kazandirmaya basladigindan beri gunluk hayatimin ayrilmaz parcasi olan kod. bir gun olacagini biliyordum.
  • bir türlü gerektiği ilgiyi türkiye'de bulamayan teknolojik barkod sistemi.
  • bu kadar büyük bir ticari potansiyeli olan bir sistem nasıl yaygınlaşmaz ben anlamıyorum
  • en kurumsalının bile, kartvizit denince akla "1000 kartvizit 25tl" yazılı afişlerden etkilenen (harbi iyimiş lan), websitelerinde 1995'ten kalma bayrak.gif bulunan firmaların, ekonomisini domine ettiği ülkelerde pek kullanılmamaktadır. ne işe yaradığı dahi bilinmemektedir.
  • (bkz: google goggles) yükleyince gayet işlevsel hale gelebilecek olan....

    ama genelde anlamsız şekilde kullanılır.

    karekod taşıyan kartvizitler çoktandır var. google goggles ile bunlar doğrudan cep telefonuna (ve doğru ayarlanırsa google contacts'a veya herhangi bir sync uygulamasına ve sunucuya) kaydedilebilir.

    ama şahsen ben kartvizit okuyucuyla (abby tercihimdir) taramayı tercih ederim. abby biraz para istiyor. ama ben takıntılı adamım, tüm veriler adam gibi kaydolsun (cep tel. no. için rehberde cep tel. yazsın) isterim.

    edit: anlamsız şekilde kullanıldığını şu nedenle düşünüyorum: herhangi bir sunucudaki (google drive veya dropbox bile olabilir, kısa url ile daha da iyi olur) bir .vcf dosyasına link vermek yerine, kartvizitin üstündeki tüm bilgileri karekodun içine yazmak bence iyi bir fikir değildir.

    herşey bir yana bu statik bir data olacaktır. halbusi kartvizitteki bir veri değiştiğinde sunucudaki vcf dosyasını güncellersen, karekodu yeni tarayacaklar güncel bilgileri alacağından yeni kartvizit bastırmasan da belki olur. hatta sadece karekod içeren bir kartvizitte hiç gerekmez. tabi google+ gibi bir platformda contacts bilgilerini değiştirerek, herkesin cebindeki bilgileri güncellemek gibi olmaz ama olsun... ben şahsen google+'a tüm bilgilerimi yazıp tüm ahaliye public yapmak istemiyorum. çok uzattım.
  • çok çeşitli varyasyonları bulunmaktadır.
    - 3-dı code
    - aztec code
    - codablock
    - code 1
    - code 16k
    - dot code
    - ezcode
    - bee tagg big
    - bee tagg landscape
    - datamatrix
    - maxicode
    - snowflake
    - vericode
    - bee tagg hexagon
    - bee tagg none
    - shotcode
    - minicode
    - code49
    - datastrip code
    - cp code
    - iss supercode gibi.

    ilgili görsel.
  • zamanımızda akıllı telefonların çoğalmasıyla kartvizit gibi tanıtım iletişim araçlarının üzerinde bulunan ve akıllı telefonlara okutulduktan sonra basit bir şekilde sahibi ile iletişime geçilebilen kare kod.
hesabın var mı? giriş yap