*

  • tamamen insanlık dışı bir eylemdir.
    gerçekleşmesi, kalan son insanlık kırıntılarının, umutlarının da yıkılmasına neden olacaktır.
    sanat'ın tüm ideolojik ve politik unsurlardan bağımsız olduğunun, tüm görüşleri bu yönde olan insanlar tarafından bilinmemesinin en açık kanıtıdır.
  • sanatçının emeğine mi yanalım, bir insanın koskoca bir ülkeyi arka bahçesi gibi dekore etmesine mi yanalım, yoksa insanların düşüncelerine yapılan saygısızlığa mı yanalım? hiçbir şekilde anlamlı bir açıklaması olmayan talihsiz olay.

    artık yerine nasıl bir yirmi birinci yüzyıl harikası gelir bilmiyorum. alışveriş merkezi? duble yol? parke kaldırım taşı?
  • yarab'bel alemin..
    bu ülkenin en tanınmış ve yaşayan en büyük yontucusu mehmet aksoy tarafından hazırlanan insanlık anıtı isimli eserin kaldırılması.
    daha önce, aynı sanatkârın periler ülkesinde isimli çalışması da melih gökçek tarafından kaldırılmıştı.

    kelimeler kifayetsiz...yorum bile yok..
  • "kanun ne diyorsa onun olması gerek" lafına da takılmamak mümkün değil. bu nasıl kanunsa, iyi niyetle yapılmış bir eseri yıkacak! sevgili kanunumuz bununla harcayacağı zamanı belki de önem değeri daha yüksek konular üzerinde değerlendirmeli. kıyafetsiz iki insan yüzünden mi yoksa bu tepki? jesus!!!
    padişahımız buyurdu:
    - tüm çıplak heykeller toplatılsın!
    - her yerde hilal olacak, hem de yeşil zemin üzerinde olacak!
    - nü çalışan tüm sanatçıların elleri kesilsin!
    - hiçbir ülkeye iyi niyet gösterilmeyecek!
  • trajikomik bir durumdur.

    bir anıt sonuçta. taştan ya da betondan. canı yok, sadece üzerine yüklenmiş bir anlam var. dağa çıkamaz, yola mayın döşeyemez, adam öldürüp cesetleri binalara gömemez. ha, bunları yapsa şu an özgürdü, rahattı.

    asıl trajik olan ise, "yaptım, olacak." mentalitesinin, ileri demokrağzi sosuyla, hükümete tamamen yerleşmiş olması. bir sanat eserine, beğenilsin beğenilmesin, emeğin yoksayılıp, "ucube" denmesi yanlıştır. anıtın kaldırılması ise daha da büyük yanlıştır. en büyük yanlış ise, bu işin bir kişinin iki dudağı arasına bağlı olmasıdır.

    demokrağzi. en ilerisinden.
  • anıt falan da değildi. bildiğin puttu. sonra insanlar gelip tapmaya başlayacaklardı; şirke düşeceklerdi. türkiye'de iyi şeyler de olmuyor değil. bir sürü insanın imanını kurtarabilmek adına...
  • bildigi tek sanatin osmanli zamanindan kalan mezarlardaki sarikli mezar taslari olan birinin onun disindaki herseye ucube demesiyle gerceklemesi muhtemel olaydir.
    (bkz: ben bilmem recep bilir)
  • ben başbakan değil miyim ulan. evimi istediğim gibi döşeyemeyeceksem ne anladım bundan zihniyetinin tezahürü. hemen yıkalım bu ucubeyi, yerine tüfeğini ermenistana doğrultmuş bir asker heykeli koyalım. insanlıkmış. o da ne ki?
  • karanlık yarınlardan gelen haberdir. haberi duyduğumda daha umutsuz olmam gerektiğini anladım bu ülke için. usta ellerden çıkan, uluslararası yayınlarla duyurulmuş ve mesajı insanlık adına güzel şeyler olan bir anıtı yıktıran büyükler var bu ülkede. çok ağlıyorum nazım amca çok.
hesabın var mı? giriş yap