• dobra olmak.
    çaaat diye söyleyebilmek mesela "seni seviyorum ben" diye.
    bırak biraz da o düşünsün.
  • (bkz: eşli ihale)
  • pokerde kaybetmektir aslında. açık oynanır mı lan... oynanmaz tabi ki.
  • özellikle ilişkiler için iyi bir şey değildir. illaki gizemli olmak, kolay çözümlenmemek gereklidir. aksi takdirde kendi ipini çekmiş gibi, karşı taraf için işin bitmiştir.
  • insanlara "ben nerede yanlış yapıyorum ya" diye agladıgınızda, aha burada diye önünüze sundukları durumdur. bir anlamda benim olayım bu demektir. o kadar açıklık sonucunda durumlar istediginiz gibi olmayınca bir daha böyle davranmayacağım dersiniz;ama kişiliğin bir parçası olmuşsa 2 gün tutarsınız kendinizi sonra yine eskiye dönüş: neyse o ortadadır. valla ben böyle yapmayanların yalancısıyım oldukça keyifleri yerinde gözüküyorlar.
  • tam olarak yaptigim. aklina gelip "dur bakayim bir sey yazmis mi" diye dusunup entrylerimi actiginda tum yazdiklarimi gorecek.

    bu o kadar kotu bir sey olmazdi, eskisi gibi bana olan tutumu sevgiyle olsaydi, "tum zaaflarimi bilse dahi bana bir sey yapmaz." diyebilseydim yine onun icin. hakli oldugunu bilsin nolurdu ki, gelip beni operdi. ama simdi oyle diyemiyorum cunku canimi yakar cunku yapiyor yapti. dun gece, gecen hafta. kolayca rest cekiyor, onu sevdigimi birakmayacagimi bu defa biliyor. ben de ona diyorum, "agzima siciyorsun". "hayir" diyor. birinin sensiz yapamayacagini pesinde olacagini bile bile her tartismada "ayrilalim" diyebilmek nedir? karsi tarafa kolay vazgecilebilir oldugunu hissettirmek her defasinda nedir? oldurtmaya calistigimiz sey cok zor bir seydi. oldukca kolay baslamasina sasirmadim degil. ama basinda degilmis meger tum ceremeyi burda cekecegim varmis. o bendekinin vicdan azabi oldugunu dusunuyor. bense, bende tam olarak olan sey pismanlik. en basinda hic ayrilmamaliydik. hep en cok birbirimize yakin olmaliydik. bunu bariz bir sekilde hissedebilmeliydik hep. oyle bir seydi bizimki cunku. her sey net, gururdan cok uzaktaydi aramizdaki sey, kimseyi takmayacak, herkesten vazgecebilecek turden bir sey. bunun iyi bir sey olmadigini sorgulayabilirsin, ama biz de etraftaki herkesle konusmayi keseceksin bencilliginde yurutmuyorduk bu devrani zaten, bu yuzden bence zararli bir baglilik degildi. anlayisliydik birbirimize karsi. ama simdi biliyorum, tahammulumuz hic yok birbirimize karsi, sevgi var ama herkese oldugu kadar. bende bu boyle degil ama onun icin bu boyle biliyorum, kendi dedi. dun gece yine ayrilmadik cok sukur diyebiliyorum su an, ama ne zamana kadar? bir baska tahammulsuzluge kadar. bunlari okuyup bana kızacaksin biliyorum. okumamani isterdim, ama elimde olan bir sey degil nickimi ogrenmis olman. beni daha cok savunmasiz kiliyor boylesi. madem her sey acik bunlari da ogren.
  • aslinda cok insani bir yaklasim olmakla birlikte maglubiyete davetiye cikaran eylemdir. karsisindaki cakallik yapip kartlari acmamissa bu oyun ordan donmez artik.
  • (bkz: eşli king)
    (bkz: kanlı king)
  • teorik olarak evet pratikte hayir. ınsanlar tarafindan genelde acik sozlu biri olarak bilinirim ama en can alici noktalari asla paylasmam. mesela insanlarin zaaflarini cok cabuk farkeder ve ona gore davranirim gerektiginde de bunu kullanırim ama asla bel alti vurmam.
  • sevdiğim bir felsefe. kafanda kurmana gerek kalmıyor, kimse kimseyi yormuyor. açık açık konuşabilmek zaten en güzel meziyetlerden birisi. herkese tavsiye ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap