• 90lı yıllara kadar cesitlı amaçlarla (ticari amacla profesyonel, sevgiliye ithafen, eglence amacıyla, araba kasedi yaratmak için amatorce) oldukça popüler olan sımdılerde unutulmus tarihe gomulmus nostaljik bir eylem.
    kendi kulturunu yaratmıshtı. kayıdı imkansız kasetler bantlanır, doldurulmus kasetlerın ındexi de doldurulur hatta ımzalanırdı. degısık bır uretım tatmını yaratırdı.

    entrynin mesaji gelin gene kaset dolduralım, biz araba icin imal ettik dun aksam digiturk ve tv ye baglı bir set varsa gayet temiz oluyor, oyle sarkı sarkı ugrasmak da gerekmıyor, acıyorsun radio ekseni basıyorsun recorda yetiyor
  • kimi zaman bir evde toplanan arkadaşlar*** kendilerine her durum için ayrı kaset hazırlarlardı...genelde "narkoz 1/2/3" diye adlandırılan bu kasetler sevdiceğe gönderilir, hatundan gelen cevap genelde "hayır" olduğundan, akşam vakti alkol tüketimini arttırmak amacı ile tekrar tekrar dinlenirdi*...
    (bkz: entrye anı serpiştirmek)
  • (bkz: kaset doldurtmak) ile karistirilmaması gereken eylem turu
  • bu eylemin hakkıyla gerçekleştirilmesi ince ayar ister. mesaj kaygısı güden, son derece kişisel bir seçki hazırlanacaksa şarkıların sıralaması, ne kadar hedefe yönelik oldukları ve birbirleriyle uyumları ayrıntılı bir analize tabi tutulmalı ve uygun zaman, uygun mekan, uygun insan şeytan üçgenine g noktasından yaklaşılmalıdır. bu şartlar doğru dozda sağlanabilirse tavlanmaya çalışılan birey oracıkta etkilenir.
    detaylı bilgi için (bkz: high fidelity)
  • (bkz: #6562084)
  • biz 90'lar çocuklarının duygularını dışa vurma eylemlerinin en tatlısı. bu yolla hem sosyalleşme hem de anti sosyalleşmemiz en güzelinden mümkün olabiliyordu. bu zahmetli eylem konu aldığı dışa vuruma göre saatler, kimi zaman da günler sürebilirdi. özenle seçilen şarkılardan oluşturulan kasete isim koymak ve kapak yapmak da ihmal edilmezdi. modlara göre yolculuk kasetleri, ayrılık kasetleri, agresif kasetler, aşık olma kasetleri, mevsimsel (yağmurlu günler, güneşli günler, karlı günler için) kasetler... kasetin b yüzünün sonunda anlamsız bi boşluk kalırdı her seferinde; normal uzunlukta bir şarkı çekseniz yarım kalacak gibi olurdu. oraya mütemadiyen bir dakika otuz yedi saniye uzunluğundaki guided by voices şarkısı as we go up we go down çekerdik, her moda uyardı o şarkı...
    ne zamanki karışık kasetler yerini 15 ila 20 dakikada hazırlanabilecek karışık cd'lere bıraktı; bizim sosyalleşme/anti-sosyalleşme eylemleri de aynı ölçüde çirkinleşti. dolayısıyla karışık kaset ruhunun yerini hiç bir şey dolduramaz, hala en güzel pazar sabahı aktivitesi kendinize hazırladığınız, hatta size hazırlanan eski karışık kasetlerin dinlenmesidir.
  • kımı zaman da arada kalmıslık gostergesi, cocukluk hatırasıdır; gecen gun elime gecen bir kasette 13 yaslarında olan ben henuz tam olarak telaffuz edemedığim kelimelerle dolu bir yabancı sarkı seslendırıyorum, yanımdaki arkadas ıse zamanın populer fakat yaratıcılık noksanı sarkılarından biriyle bana eslik ediyor. aslında fena da olmamıs hani... gunun birinde bı eksi album projesı gundeme gelırse, albume cıkıs parcası olacak turden bir is cıkmıs ortaya. kıscası sentezdır kaset doldurmak, kesfedilmektir.
  • high fidelity'de tum incelikleri anlatilmi$ hadise.
  • bazılarının sadece fiziksel olarak gerçekleştirdikleri iş.boşa para kaptırıyorlar
    kurt kapancılarına.
  • cd playerlarin tasarim, mp3 playerlarin vitamin asamasinda oldugu donemlerde yaptigimiz faaliyet. radyolardan, cesitli kasetlerden, arkadaslar tarafindan doldurulmus kasetlerden kayitlar yapar kendimizi mutlu hissederdik. ilgili (bkz: high fidelity)
hesabın var mı? giriş yap