• annemin diyetteyken 3 gunde 24 tane yedigi sey. tabii ki sorun kurabiyede degil.
  • kurabiyelerin şahıdır, padişahıdır. kurabiye sevmeyen bünyeyi bile kendisine aşık eder.*
  • asıl menşei yunanistanın selanik bölgesi olan ve bir sene boyunca tazeliğini yitirmeyen tereyağlı içi bademli un kurabiyesidir.
  • sırf un-şeker-badem karışımı yemek için yunanistan'a gitmek istemeyenlerin türkiye sınırları içindeki en lezzetlilerine bim'den ulaşabilecekleri kurabiyenin tam ismidir.
  • cinayet sebebi diyorum. başka bir şey değil, un kurabiyesi değil, bambaşka bir şey...

    oğlum! deli lezzetli bir şey lan bu. un kurabiyesi değil diyorum size, cinayet sebebi bu.
  • un kurabiyesinin bademli olanı değildir. kavala kavrulmuş unla yapılır, yerken de o lezzeti belirgin şekilde alırsınız.
  • bim'de satilani bile o kadar guzel ki, insan orijinalini merak ediyor
  • sevdiğiniz bir kişiye, güzel bir sürpriz olarak kendi ellerinizle hazırlayıp sunabileceğiniz lezzetlerden. hayal edin, bir sabah birazcık uykunuzdan fedakarlık ederek mutfağa dalmışsınız ve fırından yayılan mis kokusu ile tılsımlı bir hava yaratıyorsunuz; evdekiler de gözünü mutlu mutlu açıyor. bir de bunun yanında ince belli bardaktaki karanfilli, earl grey çayınızı şıngır şıngır karıştırdığınızı düşünün ne güzel

    malzemeler :

    200 gr toz badem
    350 gr un
    100 gr pudra şekeri
    150 gr tereyağı
    2 tane yumurta
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    100 gr kırık badem

    üstü için:
    300 gr pudra şekeri

    yapılışı :

    tavamıza unumuz ile toz bademi döküp yakmadan orta ateşte kavuralım. kavrulmuş unlu bademi soğutalım. sonra yine aynı tava ile kırık bademleri de yakmadan kavurup soğutalım.

    kabımıza sırası ile tereyağını, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtaları katıp elimizle bir güzel karıştıralım ve kavrulmuş bademli unumuzu katıp hamurumuzu yoğuralım.

    yoğurdugumuz hamurun içine kavrulmuş kırık bademleri de döküp, tekrardan yoğuralım. hamurumuzu iki parçaya bölüp, unlanmıs tezgahımıza 1 cm kalınlığında açalım. su bardağı yardımı ile hamurumuza ay şekli verelim ve ay şeklindeki kurabiye hamurunu tepsimize dizelim. 175 derecede, önceden ısıtılmış fırında tam 25 dakika tutup çıkartalım.

    fırından çıkan kurabiyelerimizi tam soğutmadan ılık hale gelince, elenmiş pudra şekerine tek tek bulayıp tekrardan tepsiye dizelim.

    tüm kurabiyelerimizi tek tek pudra şekerine iyice bulayıp, tepsimize dizdikten sonra iyice soğumasını bekleyelim.

    bu kurabiyeler uzun ömürlü olduğu için oda ısısında 4-5 ay saklama kutularında bayatlamadan durabiliyor:) mucizevi.

    kaynak: hülya yorulmaz
hesabın var mı? giriş yap