• insanların sadece %9,5’unun yapabildiği doğa üstü güç.

    (bkz: sözlük yazarlarının süper güçleri)

    bu insanlar fiziksel, mental her türlü sorunu kendi içlerinde hızlıca çözebiliyor, uzun süre mutsuz kalamıyor, gülmek eylemini bir şifa yöntemi olarak kullanıyorlar.

    aynı zamanda her şeye evet deme eğilimindedirler, ta ki hayır diyene kadar. geriye dönüp bakmazlar, geçmişe takılmazlar. her yeni ana yeni bir an, olasılık ve fırsat olarak bakarlar. hayatta kalma iç güdüleri çok güçlüdür.

    --- spoiler ---

    splenic authority. ıt is designed to keep you safe and is purely existential. ıt can be experienced as an instantaneous resonance or recognition of something or someone and an inner knowing if it is healthy for you. the splenic works through attention towards physiological sensations and to act if necessary, no matter what consequences. ıt requires decisions in the present and doesn’t have time for to ponder over a bigger or deeper picture. ıts subtle and non-repetitive voice gives information whether something is correct and safe. the future is irrelevant and wisdom lies in moment-to-moment listening and action. ımportant not to follow the mind, emotional needs and wants, and pressure from others.
    --- spoiler ---
  • her insanın içinde olan enerji ama herkesin kullanamadigi
  • kendi kendinin doktoru olmak diye bir tabir vardır türkçede. tabi bu kafana göre kendine doktorluk yap, kafana göre ilaç al anlamında değildir. gerek fiziksel gerek mental açıdan iyileşme sürecinde tedaviye yardımcı olmaktır.

    (bkz: self-healing)
  • ruhsal anlamda bunu yapabilen biriyim. nasıl yaptığım hakkında pek bir fikrim yok. üzücü bir olay yaşarsam etkisinden çok kısa bir sürede çıkabiliyorum. belki artık alışmamdan kaynaklı olabilir
  • zaman yolculuğunun yarattığı paradokslara çözüm olarak öne sürülmüş hipotezlerden biri. teori, zamanın kendisini paradokslarla iyileştirebileceğini öne sürmektedir. geçmişe dönerek şimdiki zamandaki bir olayı ve şimdide gerçekleşen olayların sebebini değiştirmeye çalışan birini düşünün. sonrasında, şimdide gerçekleşen olayların oluşmasına sebebiyet verecek farklı bir seri olaylar meydana gelecek ve böylece, zaman yolcusunun zamanda geri gitmesine gerek kalmayacak, dolayısıyla paradoks da engellenmiş olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap