• kia'nın kompakt sınıfta sephia (bkz: kia sephia) modelinin yerini alan otomobil. makyajlanmış falan da olmasına rağmen, ülkemizde pek rağbet görmemiştir. yerini bıraktığı araç içün (bkz: kia cerato)
  • farlarını ve sürüşünü çok beğendiğim ancak benzin sarfiyatı ile cep yakan otomobilim. zamanında 1 tane bende 1 tane kardeşiminde vardı. bu konuda türkiye'de muhtelen tekizdir.
  • 2000 yılında babamın sıfır olarak aldığı 2015 senesinde sattığımız biricik arabamız.
    hala özlerim. o dönemlerde pek bilinmezdi kia markası. aldığımızda herkes başına üşüştü uçan daire görmüş gibi.

    bagaj kapağının arka cam ile birlikte kalkmasından dolayı ekstra hacim kazandırması, dört camın otomatik olması (2015 yılında bunu sattığımızda sıfır hyundai accent baktık ve arka camları manuel idi diyeceklerim bu kadar), çelik jantlar, direksiyon simidi ve vites topuzu kalitesi, elektronik ayarlanan yan aynalar (şirkette 2010-13 yılları arasında üretilmiş dacia sandero var yan aynaları kulak çubuğuna benzer kendi çubuğuyla manuel ayarlanıyor evet), iç ve dış özellikle far tasarımının çekici olması ile 2000 yılındaki diğer yaşıtları ile karşılaştırıldığında o dönemin en havalı araçlarından biri idi. kendisinin bizim ailemizde yeri ayrıdır.

    ufak bir dip not: aracı alırken o dönem kdz. ereğli kia bayiisi bize bir yastık hediye etmişti. kalp şeklinde kırmızı bir yastık ve kia seviyorum yazardı üzerinde. o dönemde reyhan karaca'nın gidesim gelmiyor adlı şarkısının klibinde bu araca yer vermeleri ve aynı yastıktan (sadece klipteki yastıkta seni seviyorum yazardı) kullanmaları çok hoşumuza gitmişti.
    youtube.com/watch?v=xnszagnqrıc [3:48'den sonra görülebilir]

    kia markasının 98-02 arasında ürettiği bir modelidir. yerini cerato'ya bırakmıştır.
hesabın var mı? giriş yap