• okuldan cikarken iyi geceler diledigimde guvenlige, alis-veris'in ardindan tesekkur ettigim kasiyere, minibusten inerken iyi gunler diledigim sofore suratima sadece bon bon baktiklarinda soylemek istedigim soz.
  • katıldığım ifade, ayrıca hayattan zevk aldığım için de ayrıca özür diliyorum.
  • tam bir potansiyel seri katil cümlesi. sevdim...
  • metrobüste teyzeye yer verdiğimde "zahmet oldu biriniz kalkabildiniz!" dediğinde söylemek istediğim cümle, islandığın yerde kurusaydın be teyzem.

    edit: imla
  • varlık hissiyatı yarattığım için özür dilerim.
  • - kibarlığımla rahatsız ettiğim için özür dilediğimden dolayı çok üzgün olduğumu bildirdiğim için kusuruma bakmayın..
    - oha..
    - ben de bundan bahsediyordum..
  • nezaketinizin hiçe sayılıp karşınızdakinin duvara döndüğü, cevap vermediği, yüzünüze beni kötü emellerine alet mi etmek istiyor bakışı attığı, bazen yüzünüze bile bakmadığı bir durum karşısında içinizde biriken öfkenin kelime karşılığı.
    türkiye'de nezaket bir eksikliktir. algılanılış olarak bir eksikliktir. orta anadolu'da ve merkezi ankara'da duble eksikliktir. alay konusudur.
    çünkü hayat diye yaşanılan şey acı, pislik, kıskançlık, kibir, öfke, orman kanunları, her an kelimelerle ya da fiziksel biçimde karşınıza gelebilecek şiddet, hastalık, yokluk, saygısızlık, kalitesizlik, değersizlik, hınç, ukalalık, gıybet gibi çok sayıda negatif unsurlarla örülmüş bir kafesin ortasındadır. uzağa gitmeyin sözlükte hepsi bolca var. sol taraftan çok miktarda entry'si olan bir başlık seç...

    ne yapacaksın? onlarla onlar gibi olmayacaksın eğer azıcık içgörün kalmış ise... ama nezaketini hak edenlere göstereceksin. kabalaşmayacaksın ama nezaket görebilmesi için birilerinin, bir iki level'ı geçmeleri gerekecek.

    çok kaşınana da istediğini vereceksin. eh, nezaket bunu gerektirir.
  • inegöl'de kendisine "çok pardon. rica etsem çantanızı alabilir misiniz? oturacağım yerde duruyor." dediğim zaman "oha bu ne kibarlık lan nereden geldin sen?" diye soran kadından dilediğim özürdür.

    hayatı boyunca küfürlü hitapların muhatabı bir insana kibarlık 10 yıl karanlıkta kalmış insanın gün ışığını görmesi gibi bir etki bırakıyor.
hesabın var mı? giriş yap