• enteresan bir girişim. az once ınstagram reklami sayesinde haberim oldu. xiaomi mi pro 2 scooteri 12 aylik kiralamada aylik 347 liraya veriyorlarmis. yıllık 4100tl filan yani. e zaten scooter hemen hemen o kadar.
  • tanım: kullanmak için gerizekalı olmanın şart olduğu girişim.

    ürünlerin neredeyse hepsi satın alma fiyatıyla aynı paraya geliyor kiralama sonunda. hatta scooterı veya bazı telefonları size daha ucuza verebilirim.*

    daha iyi bir yöntem için;
    (bkz: leasing)
  • tanım: fiyatları ökküz gibi pahalı olan bir kiralama sitesi.

    ulen satın alır satarım 3 ay sonra daha iyi lan. ne faydası var.

    expatları yolmak için açmışlar kesin. kısa süreli türkiye konaklamalarında expatlara veririz kafasıyla kurulmuş site.

    ulen :) yararımıza bir şey çıkmasın puh...
  • iphone 12 pro max modelini aylık 976 tl'den kiralayan şirket:) aynı iphone'u zaten aylık 1000 tl taksitle alabilirken neden kiralayalım birader? üstelik arıza durumunda da çıkan masrafın yüzde 30'unu müşteri ödüyor.
  • açılın, bu siteden hizmet almış biri olarak yorumlayayım (!).

    önce bir güzel siteye kaydoluyorsunuz, bir ton bilginizi veriyorsunuz.

    sonra bir ürün seçip sepete ekledikten sonra, tc no adres tarzı bilgileri giriyorsunuz.

    sonra kartınızla seçtiğiniz ürünün ödemesini yapıyorsunuz.

    sonra size diyor ki, kimliğinizin ön yüzü ve sizin yüzünüzün aynı anda gözüktüğü
    fotoğraf istiyorlar. atıyorsunuz.

    sonra ödeme yaptığınız kartın fotoğrafını istiyorlar atıyorsunuz.

    sonra paint tarzı bir arayüzle imzanızı atıyorsunuz.

    sonra kartın size ait olduğunu gösteren bir dekont istiyorlar atıyorsunuz.

    sonra adresinizin doğruluğu için ikametgah istiyorlar atıyorsunuz.

    sonra telefonunuza mesaj geliyor findex raporunuza 12 ay ulaşmak istiyorlar. izin veriyorsunuz.

    tüm bu işlemler 1 aylık 500 liralık bir cihaz kiralaması için. üstüne siz kargoya verildi mi acaba diye beklerken bir mesaj: "size maalesef yardımcı olamıyoruz, iadeniz 4-5 iş günü içerisinde gerçekleşir" mesajı atıyorlar.

    tc no, kart no, yüz+kimlik fotosu, kart fotosu, ikametgah, imzanızı alıp,( tabi bu arada bu kartlardaki diğer bütün bilgiler de doğum tarihi, seri kodu, doğum yeri vs. onların elinde oluyor.) işlem yapmıyorlar. üstüne paranız da 4-5 gün içeride kalıyor.

    böyle rezalet bir uygulama yok.

    edit: kivesa diye farklı bir kiralama firmasıyla görüşme sağladım ve yukarıdaki ıvır zıvırlarla uğraştırmadan sadece bir ikametgah ile kiralama işlemini başlattılar. kira süresi bitince yaşadığım deneyimi kivesa başlığında detaylı olarak paylaşacağım.

    edit2: findeks notum +/-1400.
  • instagram reklamından gördüm, epey mantıksız.

    hakkında deneyim sahibi olmak istediğim bir tabletin 1 aylık kira ücretinin 280 tl olduğunu görünce girdim baktım fakat o 12 aylık kiraymış. 1 aylık kira 700 lira. nasıl olacak o iş birader zaten istesem alırım 12 aylık kira fiyatına.

    sanırım don değiştirir gibi telefon bilgisyaar değiştiren züppelere yapılmış.
  • kiralama sonunda kiralanan malı satın alma opsiyonu da sunan site.

    ancak satın alma ücreti için herhangi bir bilgi yok, sembolik bir ücretse 1 yıl kiralayıp sonra satın almak mantıklı olabilirdi ama sanmıyorum öyle olacağını.

    bir de kiralama sonunda kullandığınız ürünü iade ederken orjinal kutusu ile iade istiyorlar. muhtemelen siteden kiralanan ürünler her zaman sıfır ürünler değil.
  • kafamı kurcalayan site; diyelim ki ürünün aylık kirasına razı olduk ve bütün prosedürleri yerine getirdik. kargo şubesinden gidip söyledikleri gibi teslim aldık.

    1. ürün bozulabilir. (ne olacak)
    2. amortisman (eskimeye bağlı değer kaybı) ne olacak
    3. göndermek istediğimde muhatap bulamazsam ve geri teslim edemezsem o zaman da kira işlemeye devam edecek. milleti burdan çok öpebilirler gibi geldi güven vermedi.
  • ekşi de reklamlarını gördüğüm güzel bir girişim fakat sitesindeki bu fiyatlarla bu iş yürümez bir kaç aya batarlar müşteri bulamadıkları için. sitedeki fiyatlar zaten 12 ay taksitle bir ürün alsanız aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor. 1 aylık fiyatlar ise uçuyor zaten, bin liraya ipad pro kiralıyorsunuz 1 aylığına, eh yuh dedim tabi. bu ülkede elektronik ürünler artık bu şekilde kiralanmaya başlamışsa bunun sebebi ülkemizdeki enflasyon, dolar kuru ve vergilerin ne halde olduğunun göstergesidir.
  • kulak kanalı içine giren kulaklık kiralıyorlar. hijyen konusunu düşününce bedava verseler kullanmam. onu geçtim, ikinci el kulaklık bile alınmamalı bence.
hesabın var mı? giriş yap