• bir çin kalem markasıdır.
    çocukken bu marka, ben ve benim gibi nice körpe beyinde kalemleri kırma güdüsü yaratmıştır. bunun böyle kürdandan hallice, incecik ve bir kibrit kutusuna sığacak kadar kısa boya kalemleri ve içine bi halt yazılamayan mini defterli setleri de mevcuttu.
  • japonya'nin en populer biralarindan birisi. sapporo'nun rakibi
    (bkz: sapporo)
  • (bkz: kirin kupası)
  • bardaklarında "the legendary kirin is a symbol of good luck. open up a kirin today, and you'll see what it is all about." yazan bira markası. rakipleri sapparo ve asahidir. ama japon erkekleri sapparoyu daha çok kız birası (bkz: miller) (bkz: carlsberg) olarak gördükleri için asıl rakibi asahidir. sapparoyu kız birası olarak tanımlayan japon erkekleri kirini ise erkek birası (bkz: efes) (bkz: tuborg) (bkz: skol) olarak tanımlamışlardır.
    ayrıca "since 1888"dır
  • (kürtçe) etmek, yapmak.
  • the tewelve kingdoms da gecen varliklarin adidir. sozkonusu evrende 12 adet ulke bulunur ve bu ulkeler kare seklinde dizilmistir. bu ulkelerin gercek krallarini karenin merkezinde yer alan adada bir agacta meyve gibi olusan ve sonrasinda o adada yetistirlen kirinler secer. kirin ulkenin kralini gordugunde bunu hisseder ve onunde diz cokerek hizmetini kabul etmesini ister. kirin sadece kralinin onunde diz cokebildigi icin sectigi kisi kesinlikle dogrudur. kirin ulkenin yonetiminde krala danismanlik yapar ama bir yaptirim gucu yoktur. kral ulkeyi dogru yonetemezse kirin hasta olur ve olur. kirini olmus bir kral en fazla bir yil sonra olur ve bahsi gecen adada kirini olmus ulke icin yeniden agacta bir meyve olusur. kirinler isimlerini alirken kirini olduklari ulkenin adi basa gelir. ulke isminin arkasindan erkek kirinler icin -ki eki, kadin kirinler icin -rin eki kullanilir. ornegin ulke ismi 'kei've kei ulkesinin kirini erkek oldugu icin -ki eki kullanilir. keiki, kei ulkesinin kirinidir ve inanilmaz karizma biridir. kirinler metamorfoz gecirerek unicorn'a donusebilir.
  • kahverengi uzun sisede satılan ortalama bira.
  • yillar evvel okudugum william gibson in neuromancerinda case in chibada girdigi barda servis edilen mechul ickiydi kirin. japonyanin en onemli mesrubat ureticilerinden biri, sudan caya, meyve suyundan biraya kadar herseyi uretiyor.
  • mitsubishi grubuna bagli bir sirket. rakip mesrubat ureticileri icin,
    (bkz: suntory)
    (bkz: asahi)
hesabın var mı? giriş yap