• yaklaşık 2 aydır kedi maması ve su ile besleniyor benim bahçede.

    ve inanılmaz fazla su içiyor.
    üzülüyorum hayvanı öyle su içerken görünce.
    nasıl susuz kalıyor kim bilir.
  • mrap kategorisinde bulunan, bmc üretimi zırhlı araçtır.
  • dik saçlıların benzetildiği hayvan.
  • poposunu sallaya sallaya, piti piti yanıma gelip, durup bir bakış atıp yürüyüşüne devam etmesi yok mu, her seferinde gülümsetiyor.

    sevimli hayvandır.
  • “bir kirpinin ıstırabına aşık olup da hesapsızca sarılanın canı yanar.
    canı yana yana sevenin eti delik deşik olur.
    bunu bilir kirpi. terk ederken ağlaması çaresizlikten, kudreti merhametten kaynaklanır.”
  • tam bir sosyal mesafe uzmanıdır, buna göre evrimleşmiştir.
  • ben ne izledim bu nasıl film :s
    tanım: türk komedi filmi
  • kirpi filminin baş kahramanı reşat’ın lakabıdır. aynı zamanda filmin adı olan “kirpi” , mazhar alanson tarafından canlandırılmıştır. filmde son derece kindar olan reşat’ın intikam maceraları komik bir dille anlatılmıştır.
    (bkz: kirpi reşat)
  • bugün eryaman metrosundan istanbul yoluna doğru iki motosikletle giderken tesadüfen gördük bu şapşiği. ben koyu vizörün de katkısıyla kocaman bi fare sandım fakat yanından geçerken farkettim ki kirpi. sağa yanaşıp koştuk alalım edelim diye asfaltta ezilmesi an meselesiydi hemen kapandı toparlak bi şeye dönüştü. iğneleri geriye doğru eğimli ve düşündüğümden daha da sivriydi. kumaş eldiveni deleceğini hissettim kavramaya çalışırken diğer arkadaşımın deri eldivenleriyle karga tulumba biraz da korkarak kavradım bu salağı göbeğinden. ayakları çok komikmiş yalnız gülmekten zor taşıdım yakındaki parkın çimlerine. bi de hatıra fotoğrafı çektim ki bakıp bakıp sırıtayım yine.
  • bir kirpi hikayesi bu. ya da garip bir kirpi hikayesi. fırça kuyruklu asya kirpisinin garip hikayesi. kel kör asya kirpisi...

    adı hystrix brachyuran! tayland , hindistan , laos , endonezya , myanmar ve bittabi , doğanın, bitki -hayvan demeden tüm bileşenlerini geleneksel çin tıbbı denen ucubesi uğruna taciz eden eden çin halk cumhuriyeti sınırları içerisinde görülür bu pek kıymetli canımın içi kirpi türü.

    yavrum yazık! ağzından salyalar akan, kendisini avlayıp karnını deşerek , midesindeki acı taşı bir hazineymişcesine ele geçirmek isteyenlerden kaçıyor bu kirpi.

    kirpi peşinde koşan avcıların tek bir hayali var ; bir kirpi yakalamak ve bu kirpinin karnından hazine gibi bir safra taşı çıkması. hani şu, 1 gramı ortalama 200 dolardan satılanlardan. evet, yanlış okumuyorsunuz, kirpinin karnından çıkan taş, gramı 200 dolarla ifade edilen rakamlara el degiştiriyor.

    videoda göreceğiniz üzere, iki kirpi yakalanmış. dere kenarında abrışmış abilerden bir tanesi, rahmetli kirpiye otopsi yapıp midesindeki taşı çıkarırken, diğer bir abi de taşları çıkarılmış kirpileri akşam yemeği için kuşbaşına çeviriyor.

    burada da, londra altın borsasında işlem görmesi muhtemel kirpi taşlarını youtube üzerinden sergileyen bir başka abinin videosu sizi bekliyor

    bu dayımız da , yeni mahsül kocaman bir taş çıkarmış kirpinin midesinden , gururla kameraya gösteriyor ama, seyrederken benim aklıma başka bir şey geliyor ister istemez! kirpi, küçücük vücudu içinde böyle koskocaman bir taş varken nasıl sorunsuz yaşıyor, hayret! aslında yaşayamıyor elbette, güneydoğu asya'da ve çin'de kirpi misin? ilk görüldüğün yerde öldürüleceksin!

    çinli kardeşler bu taşa hao zhu zhao diyor. endonezce'de batu landak deniyor. yani kirpi taşı. guliga ve gelige olarak adlandırıldığı da biliniyor.

    kirpi gerçekten güçlü bir hayvan , hastalandığı zaman, vahmış, ofmuş demiyor. gidip doğada buluyor aradığı ilacı. kendisini şifasıyla iyileştirecek bitki ve bitki köklerini gayet iyi biliyor. ince eleyip seçerek ayıkladığı en acı bitki köklerini , hatta insanlar için bile yüksek tıbbi değeri olan şifa kaynakları barındıran bitkileri arayıp bulma içgüdüsü , sonunda kirpinin bol miktarda bitki kökü yemesine, bu sebeple de midesinde taş-taşlar oluşmasına sebep oluyor.

    dileyenler şöyle bir kaynaktan buyursun!

    dileyenler de buraya baksın!

    fiyatı böyle uçmuş olunca, ister istemez "faydaları neymiş ki bu taşın ?" diye düşünmeden edemezsiniz şimdi. yormayayim sizi,anlatayım!

    geliga kirpisinin midesinde oluşan bir tür safra taşı, size bir eczaneden çok daha fazlasını vaad ediyor. bu taşın içeriğinde bulunduğu söylenen vücudun bağışıklık sistemini oluşturan biyokatalizörler , nötrleştiriciler ve antikorlar olarak işlev gören protein birikintileri ve enzimler" her halta iyi geliyor(muş)!

    kirpi geliga taşı , binlerce yıl boyunca güney çin ve güneydoğu asya 'daki tepe kabileleri tarafından ilaç olarak kullanılmış. antienflamatuar , antioksidan , doğal antikor , bağışıklık güçlendirici ve detoksifikasyon faydaları yaratmak bu kirpi taşı için çocuk oyuncağıymış.

    kel kör kirpinin midesinin bu mucizevi taşı, şu anda, çin ve güneydoğu asya'da kanser , dang humması , menenjit , uçuk , boğaz enfeksiyonları, zatürre ve birçok hastalığın tedavisinde alternatif bir ilaç olarak ciddi ciddi yaygın olarak kullanılmakta.

    kirpi taşının iyileştirdiği iddia edilen hastalıklar, bu web sitesindeki iddialara göre vay anasını dedirtiyor. : lösemi, sinir sistemi rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, meme kanseri -kan kanseri gibi kanser çeşitlerini, hiç çekinmeden sıralıyor adam. gel vatandaş, hastaneydi, doktordu sana çare bulamadı mı? o zaman kirpi taşı tam sana göre!

    iyileştirme ve fayda iddiası kanser , dang humması, lösemi gibi zorlu hastalıkları da kapsayınca, fiyatı gram bazında 200 dolarlarda yüksek irtifadan uçuyor. örnek olsun diye bir link bırakalım, 55 gramlık bir kirpi taşı, türk parası karşılığı 38 bin tl'ye denk gelen bir değerle satışta.

    şu aralar, benim buralarda kirpi taşı çılgınlığı var. covid-19'a yakalanmamak , yakalanırsa kolayca hastalıktan kurtulmak isteyen asyalı zenginler, bu acı taşa binler hatta milyonlar ile ifade edebileceğimiz dolarları basma yarışına girdiler.

    asya özelinde endonezya , malezya ve çin menşeli böyle garip şeyler görüp duymaktan dolayı hiç şaşkın değilim. alışkınım.
hesabın var mı? giriş yap