• bence artık şu whatsapp grupları filan kesinkes kapatılmalı. zaten resmiyette böyle bir uygulama yok, olmamalı da. öğretmenle veli telefonda değil, eskiden olduğu gibi resmi bir ortamda yani okulda ciddi bir şekilde yüzyüze görüşmeli. çocuk oyuncağı değil bu işler.

    edit: başlık başa kalmış.
  • üniversite sınavında ilk bine girmiş zeki bir mühendislik öğrencisi olarak , biraz üzüldüğüm bir nebze de sinirlendiğim olay. benim öğretmenim de böyle cazgır birisiydi. şimdi pek de hoş yad etmiyorum kendisini. evladınızı hayattan soğutacak, cesaretini kıracak bir hocaysa tartın analiz edin ve kendisinden başka bir öğretmene nakledin diye bir tavsiyede bulunabilirim.

    şu an bana veyahut müstakbel evladıma bağırıp çağıracak bir insan henüz toprağın üzerinde mevcut değil. bana bağırmak istemezsiniz sayın hocam. yılların kafes dövüşçüsüyüm. bu tiplere geçmişte olan nefretimle beraber çok hoş görüntüler ortaya çıkmaz. insanlar masum ve zararsız olduklarını düşündüğü kişilere böyle kükreyebiliyor işte.

    o veli grubu yöneticisi mi her ne yaratıksa kendine çeki düzen versin. ülkede yetki verdikçe kendini padişah sanan bir kitle var. ben bunlara el yumruğu yememiş insan tipi diyorum. ondan kükrüyorlar böyle
  • (bkz: bundan bize ne olması)

    konu nedir kim haklıdır kim haksızdır bilmem ama ,

    yok arkadaş yok , ben bugünün insanını anlayamadım gitti

    şimdi mesela bu başlığın açılmasında ki amaç nedir ?

    hep beraber toplanalım mahalle karısı diye tarif edilen kadınlamı konuşalım ?

    okulda buluşup öğretmenle mi görüşelim ?

    çocuğu alıp gel yavrucuğum boş ver okulu bak böyle öğreneceksin diye biz mi öğretelim nedir yani amaç ?

    ya da bizde mi başlık açalım çekini ödemeyen müşterinin bağırıp çağırması diyerekten , kendisini mahalle kabadayısı diyerek mi lanse edelim
  • iddia sahibi yazar whatsapp konuşmalarını isimleri sansürleyerek paylaşsa daha tarafsız bir yorum yapılabilir.

    yine de imkanı olan özel okula göndersin diyorum ve çekiliyorum. ama özel okul fiyatları da hani kol gibi. ilk okul seviyesinde yıllık ortalama 30bin desen aylık 3bin ödeme demektir. büyük rakam
  • eğer sadece sizin çocuğunuz sorun yaşıyorsa sorun öğretim yönteminden ziyade sizden kaynaklanıyordur. yanlış giden bişeyler olsa bütün öğrencilere bunun yansıması olurdu. beğenmiyorsanız özel okullar avuçlarını ovuşturarak sizi bekliyorlar. orada, siz ve öğrenciniz kraliyet ailesi gibi karşılanır. her türlü konuda poh pohlanırsınız. isterseniz çocuğunuzun ödevlerini bile yaparlar.

    edit: whats app yazışmalarında kimsenin öğretmenden şikayet ettiği bir durum yok. eğer guruba ya da özele şikayet edici bir cümle yazan bir veli olsaydı suser hemen yapıştırırdı yazışmayı. her sınıfta dayanışma ve gönüllülük gerektiren işlerden kaçan fakat herşeyden şikayet etmekten de geri durmayan böyle bir kaç kişi elbet oluyor malesef. "mahalle karısı" diye nitelendirdirdiğiniz bir eğitimciye çocuğunuzu emanet edemeyeceğinize göre acilen sınıf değiştirin. öğretmenin yerinde olsam bu başlığı gördükten sonra hakaret davası açardım.

    başlık sahibi kaçmış. birilerine iftira atmak bu kadar kolay olmamalı. buraya yazıyorsan arkasında durmasını bileceksin. ya da insanları boşuna meşgul etmeyeceksin.
  • öğretmen hanımın sorunu çocuklarla değil, veliler ile birleşip hanfendiye bir manita ayarlayın sorun çözülecektir.
  • tabiki istisnalar mevcuttur ama, ben yazılanlardan çocuğuna gerektiği kadar vakit ayırmayan, bunun üzerine öğretmenin gerekli isteklerine sürekli arıza olan, bunların hepsine rağmen benim çocuğum prenses velisi var gibi hissettim.
    eğer öyle olmasa, sınıfta benzer durumdan muzdarip illa ki konuşup konuyu açabileceği birileri olacaktır. bir de bu kadar sınıf annesinin whatsapp grup kuracağı kadar ilgili velilerin olduğu yerde öğretmen istese de yamuk yapamaz öttürürler. çünkü o veliler genelde zebani gibi öğretmeni geceli gündüzlü taciz edip mobbing yapıyorlar.
    günde 1-2 saat okuma sürecinde çocuğuna destek olmayan veli bi zahmet kendisine anne bana demesin.
    okuyamanlar için aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım;
    veliler anne baba olarak çalışan, çocukları halen okuma yazmaya geçemiyor. anne, öğretmeni mahalle karısı tabiriyle burada yaftalıyor. öğretmenin suçu öğrenciyi okumaya geçirememek ikincisi de çok fazla ödev veriyor olması. anne çocuğuna okuma yazmayı öğretecek vakitlerinin olmadığından şikayetçi. bu arada sınıfın whatsapp grubu var, annenin şikayetlerini öğretmene ispiyonlayan sınıf annesi var. öğretmen de haliyle veliyi arayıp fırçayı basıyor. kadın fırça yemiş olmaktan da şikayetçi. veli de burada ne yapması gerektiğini soruyor aslında şikayet edebileceğini düşünüyor ama çocuğa takar diye edemiyor hemen hemen özeti bu,
    sanırım sonradan herkes kendisini haksız bulunca sanırım konuşmaların capsini atmış ama onları ben göremedim, herhalde burada da haksız bulunmuş ki komple kaçmış.
  • benim yüzüme söylenmesi gerekenleri başkalarından duyuyorsam, bende öfkelenirim. şikayetleriniz varsa, çocuğunuzun öğretmeniyle yüzleşin ama bunu konuşmak yerine, önce sosyal medyada atıp tutuyorsanız, burada haksız olan siz olursunuz. eğitim öğretmen ve veli işbirliğiyle gerçekleşir. önce öğretmeniyle konuşursanız, birlikte bir çözüm bulunabilir.
  • herseyden once o sınıf annesi denen sonradan görmenin amını götünü bir edin ki bir daha eline telefon alamasın. akabinde kalkın gidin okul müdürüne sikayetinizi iletin, cagırın o dalyarak ögretmen de gelsin anlatsın derdini.

    okul dediginiz yerler sımarık anne kahvehanelerine döndü lan, sınıf annesi neymis ?
  • okuldan ya da öğretmenden verim alamadığınızı belirtmeniz doğal hakkınız. kimse bunun karşılığında size tepki gösteremez. bunu direkt olarak öğretmen ve idare ile görüşmelisiniz sınıf annesinin bu konuda bir sorumluluğu ve konuyla bir alakası yok. tabi olayları bir de karşı taraftan duymak lazım. adrese dayalı okul mecburiyeti karşı tarafı daha rahat ve pervasız mı yaptı acaba?
    el mahkum özel okul dışında pek seçeneğiniz olmadığı için..
    sağlam nedenleriniz olduğunu ve duygusal değil objektif davrandığınızı düşünüyorsanız cimer e yazabilirsiniz.
    ek olarak kesinlikle öğretmen yeterli olmuyor,
    yalnızca öğretmene bırakırsanız çocuğunuz büyük ihtimalle eğitim hayatı boyunca başarısız bir öğrenci olacak. hele ki 1. sınıf...
    çocuklara velilerin destek olması şart.
    ek olarak kavga ettiğiniz bir öğretmen ile çocuğunuzun devam etmesi de çok sağlıklı görünmüyor. her ne olursa olsun bağıran taraf karşı taraf ise şikayet edilmeli. öğretmen değişikliği talep edebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap