• sosyal medyada gündem olmuş ve şuradan izlenebilecek babadır.
    öve öve bitiremiyorlar adamı.

    diyor ki, “ evimizin kapısı her zaman açık kızım. ayakkabının içine anahtar koymama gerek yok, yol paranı koyuyorum. herhangi bir şey olursa çık gel.”

    başlık manipülatif değil gerçeğin ta kendisidir.
    evet bu evlilik ölü doğmuş bir bebektir. büyüyüp serpilemez.
    bu sözler görünürde sahiplenici, koruyucu ve yapıcı gibi duruyor ama aslında büyük tatsızlıkların habercisidir.
    pekiyi neden?

    sorun şu ki, baba bu konuşmayı kızıyla baş başayken değil, başka insanların şahitliğinde ve daha kötüsü damadın yanında yapıyor.
    bu nedenle hedefinin kız değil, bizzat damat olduğu ortada. diğer taraftan baba kızına en son söylenecek şeyi söylüyor, “kafan attığında çık gel!”
    anadolu taşrasında oldukları her halinden belli olan çiftin evliliğinin, bu konuşmadan sonra uzun sürmesi artık imkansızdır.
    damat çoktaaan kurulmuştur sana ve eğer abuk subuk işler yapmaya müsaitse, onu ne sen ne de yaptığın bu saçma konuşma durduramaz efendi!
    kızına ve onun seçtiği adama güvenip yapıcı davranmaktan başka bir şansın yoktu.
    fakat sen adamı karşına almayı ve “karın canı ne zaman isterse gelir, seni ne zaman terketmek isterse başımın üstünde yeri var. evliliğiniz umurumda değil” mesajını vermeyi uygun gördün.
    çok geçmiş olsun.
    şahsen, yarın evlendiğimde kayınpederim böyle şeyler söylese ve eşim de bunu hoş karşılarsa siktiri çekerim. net.

    geçen sene, eğitimli ve işinde gücünde bir kadın olmasına rağmen erken davrandığını düşündüğüm kız kardeşim, evlilik arefesinde bana fikrimi sordu.
    kararlı ve istekli olduğu belliydi. herkesin kendi hayatından sorumlu olduğunu bilerek ona duyduğum sevgiyi ve saygıyı ifade ettim.
    ardından eşinin düzgün bir adam olduğunu, şiddet ve aldatma gibi problemler olmadığı müddetçe oluşacak diğer sorunları birlikte çözmeleri gerektiğini, bu iki mesele dışında çocuk gibi küsüp annesinin yanına dönemeyeceğini, küçük hatalardan veya eksikliklerden ötürü sızlanmaması gerektiğini, evliliğin ciddi bir olay olduğunu, geriye kalan anlaşmazlıklarda bana eşini şikayet etmemesini, özellikle haksız olduğu konularda kendisini asla desteklemeyeceğimi açıkça söyledim ve bence olması gereken buydu.
    evlilik mızmız kız çocukları ve sümsük oğlan çocuklarının harcı değildir. evlilik ciddi, geleneksel ve yetişkin insanlara özgü bir kurumdur. velilik, büyüklük ve ebeveynlik rütbesi kızınız, oğlunuz evlendiğinde biter!

    son olarak bu konuşmayı savunan kadınlar bir an empati yapsın. kayınvalideniz karşınıza geçiyor ve oğluna “ne zaman istersen çık gel, kafan atarsa bırak gel, başımın üstünde yerin var” gibi bir şey söylüyor. eşiniz de bu durumu memnuniyetle karşılıyor.
    ne düşünürsünüz ve ne hissedersiniz?

    edit:

    linç ve ağır hakaret içeren mesajlar üzerine feminaziler, meriçler, okuduğunu anlamakta güçlük çekenler için ekleme:

    - boşanmak evlenmek kadar doğal ve normal bir eylemdir. her aklı başında ve medeni insan gibi ben de karşı değilim, çoğu zaman en iyi çözümdür.

    - kadınların toplum içinde daha özgür, eğitimli ve kendi ayakları üstünde durabilen güçlü insanlar olmalarını canı gönülden istiyorum. bu tip kadınların sayısı arttıkça toplum daha güçlü ve daha müreffeh olacak, sonunda hepimiz bundan fayda sağlayacağız. medeni dünya’nın koşulları, eşitlik ve etik zaten bunu gerektiriyor. özetle kadınların çok daha fazla hayatın içinde olması gerektiğini savunuyorum.

    - ben baba ve koca arasında pinpon topu gibi görülen bir kadınla değil birey olmuş, benimle birlikte problemleri çözebilecek, acıyı ve tatlıyı paylaşacağım benimle tamamen eşit bir kadınla evlenmek istediğim için bu üslubu yanlış buluyorum. babanın üslubunu savunanlar aslında kadını aşağılıyor ve farkında değiller. kadın bir birey olarak görülmüyor, emanet olarak görülüyor.

    - ciddiyetten kastım; evlilik içinde kadın ve erkeğin ketum olması, asker gibi disiplin içinde yaşaması değil kriz yönetimi veya problemlerin ciddiyetle çözülmesidir. birbirine parmak atarak mutlu olan ve bu şekilde eğlenebilen evli bir çift dünyanın en başarılı evliliğini yürütüyor olabilir. her problemde çocuk gibi çekip gitmenin ve mızırdamanın, yetişkin gibi davranamamanın doğru olmadığını savunuyorum. konu bundan ibaret. anlaştık mı?
    teşekkür ederim.
  • usul esastan önce gelir.
    doğru bir şeyi yanlış şekilde söylemiş kişidir. yaptığı da net şekilde yanlıştır.
  • peder bey sanki "kızım sana söylüyorum, damadım sen anla" demek istemiş.
  • çok doğru yapmış babadır. baba evine dönemedikleri için evli oldukları canlı tarafından öldürülen kadınlar var bu ülkede.
  • baba doğru olanı yapmış, dedem anneme demiş ki gelinlikle çıktın kefenle girersin bu eve, zavallı annecim başı sıkıştığında gidecek bir baba kapısı bulamamış.
    aslan gibi babadır ve dedem adam değildir.
  • olması gerekeni yapan akıllı bir babadır.
  • o damat seni evine sokarsa yazıklar olsun ona da! kodumun çomarına bak, aklı sıra damada göz dağı veriyor.
    tanım: aklı sıra kızını kollamak adına damada aba altından sopa gösterdiğini zanneden bir adet anadolu çomarı içeren video.
  • belli ki damadı gözü tutmamış.

    haklı olup olmadığını zaman gösterecektir. ancak 90 sonrası doğan nesil özellikle çok kötü yetiştirildi. pek çoğu evliliğin getireceği sorumluluklar ve problemlerle başa çıkabilecek olgunlukta değil.

    baba da buna benzer bir sorun sezmiş olabilir.
  • kadınların eşlerine muhtaçlığı üzerine evliliği inşa edenleri kudurtan babadır.

    mantıklı bir insansa damadın mutlu olması gerekir, evliliğinde bir sorun olduğunda eşim gidecek yeri olmadığı için değil beni sevdiği için yanımda diyebilecektir.
  • gelinlik altından sopa göstermek.
hesabın var mı? giriş yap