• nvidia ceo'su jensen huang: "kodlama devri bitti. yapay zeka sayesinde artık herkes birer kodlama uzmanı olacak."

    kaynak

    ‘herkes birer kodlama uzmanı olacak’ kısmına kısmen katılmasam da, projenin yazılımını uçtan uca yazabilecek kapasiteye ulaşacağı aşikar.

    edit: şu an çalıştığım bir projede yazılımcıları ‘yavaştan’ ekarte ettiğimizi de paylaşayım. o bakımdan 3-5 yıla neler olur bilinmez diyorum.
  • (bkz: çinli midir capon mudur bilmem)

    t: yapay zeka sadece şimdiye kadar yapılan şeyleri tavsiye etmeye devam ettikçe ancak bir önceki versiyonu yazabilir. şu şekilde düşünebilirsiniz, büyük dil modelleri çok sayıda kaynaktan eğitiliyor. bunlar çoğunlukla web siteleri, wikipedia, makaleler, vb. bir dil modelini milyarlarla parametre ile eğitmek için binlerce gpu/saat gerekiyor. öncesinde verilerin filtrelenmesi, doğrulanması, çift verilerin kaldırılması gibi bir süreç var. github'daki kodlar, stack overflow'daki örnekler ile beslenmeye devam ettiği sürece, şimdiye kadar oluşturulan kodlar dışında birşey önermesi mümkün değildir. nvidia tarıma, eğitime yönelmek istiyorsa başka, ancak kimse yazılım öğrenmesin o iş bende demek için erkendir.
  • dünyanın en büyük yapay zeka atılımını yapan nvidia'ya karşı suserlerın yalanlamalarını okuyacağımız iddia. üzgünüm jensen hiç şansın yok…
  • bu başlığa inananlarla ev almayın diyenler aynı insanlar...

    fotoğraf makinesi icat edildiğinde de resim sanatının bittiğini söylemişlerdi...

    maalesef arkadaşlar yapay zeka istediği kadar herşeyi kolaylaştırsın yine de yapay zekayla ne yaptığını bilen yazılımcılar önemli işleri yapacak...

    edit: arkadaşlar bana gelen yorumları bir okusam insanlık adına üzülürdünüz... neredeyse zil takıp oynayacak herkes işsizlik artacak diye...

    şunu unutmayın... eğer bütün işleri yapay zeka ve robotlar yapacaksa bunların ürettiği hizmet ve malları kim hangi parayla alacak değil mi..?

    dolayısıyla işe yaramayan milyarlarca köleye ihtiyaçları olmasa bile alışveriş yapacak tüketicilere illa ki ihtiyaçları olacaktır...

    at arabası gider otomobil gelir ama şoförün hep olması gerekir... (bu cümle metafordur, otonom araba diye böğürmeyin hemen...)
  • ilgi çekmek için söylüyor ai'ı kim supervise edecek?
  • yapay zeka size sadece öneri sunar. o kodu bir işe çevirmek yine analatik zekaya bakar. ben de yapay zekaya başvuruyorum ama yazdığı kodları kendime göre revize ediyorum . yapay zeka bir sistem kuramaz, session management yapamaz. cache yönetimi yapamaz, solid, dependency injection yapamaz. yani sana bir kodu nasıl yazacağı hakkında bilgi verir daha fazlasını değil.
    ben 4 aydan beri 8 kişilik takımla beraber kod yazıyorum. bir müşterinin ihtiyacını gerçekleştirmek için eğer yapay zeka akıllı olsa o kadar. herkes kendi sistemini kendisi yazardı.

    note : arkadaşlar yapay zeka kod yazamaz demedim, yapay zeka veri işler. yapay zeka bir proje üretmez, proje üretmek farklı birşey. eğer bunu yapıyor olursa herkesin işine son verilir. fizikci, kimyager, diğer tüm mesleklerin sonu gelir. yapay zeka proje üretmez çünkü analatik düşünemez, ihtiyaçların ne olduğunu anlayamaz. proje farklı birşey, projenin içinde duygu olur genelde kişi erişemediği ya da yapmak istediği şeyi düşünür ve bunu hayata nasıl uyarlayacağını planlar. yapay zeka bunu yapamaz asla yapamaz.
  • en iyi cevaplardan birisi. kisaca zaten muhendislik her zaman sorun cozme becerisi. kodlama bir arac.

    “coding” was never the source of value, and people shouldn’t get overly attached to it. problem solving is the core skill. the discipline and precision demanded by traditional programming will remain valuable transferable attributes, but they won’t be a barrier to entry.

    many times over the years ı have thought about a great programmer ı knew that loved assembly language to the point of not wanting to move to c. ı have to fight some similar feelings of my own around using existing massive codebases and inefficient languages, but ı push through.

    ı had somewhat resigned myself to the fact that ı might be missing out on the “final abstraction”, where you realize that managing people is more powerful than any personal tool. ı just don’t like it, and ı can live with the limitations that puts on me.

    ı suspect that ı will enjoy managing aıs more, even if they wind up being better programmers than ı am.

    https://twitter.com/…ack/status/1762110222321975442
  • yeni 500 entryli anaya bacıya sövmeli yazılım bitti başlığına hoş geldiniz.
    bu başlıkların kısır döngüsü şu şekilde;

    yazılım bitti,
    yazılım bitti diyenlere ayar veren entryler
    debe
    debe entrysine sövüş
    debe entrysine sövüş entrysine ayar veren entry
    tekrar debe
    istiklal marşı
    kapanış.

    ha unutmadan reklam alınır.
  • korkarım öyle.
    daha 2 sene öncesine kadar ne kadar ortaokul öğrencisi tanıdığım zeki velet varsa hepsine "mutlaka yazılım öğrenin, vaktinizi ziyan etmeyin yazılım öğrenin, oyun oynamayı bırakın yazılım öğrenin' diye öğüt veriyordum.

    dünya ne çabuk değişti.
  • şu üç haftadır hintli ekiple uğraştığımız entegrasyonu kod yazabilen bir yapay zekaya versek 2 saatte yapardı, üstüne bir de çay içerdi diyerek haklı bulduğum önermedir.
hesabın var mı? giriş yap