• 'diyarbakır'da çöken galeria sitesinin enkazından 9 gün sonra cansız olarak çıkarılan avukat serhan özdemir'in, kolon kesen marketle mahkemelik olduğu ortaya çıktı.'

    https://www.birgun.net/…rketle-davalik-olmus-421517

    bu ülke hakkını arayan, tertemiz yürekli, yüzünden neşesi eksik olmayan gencecik bir avukatını kaybetti...

    kolonu kesen marketin de, buna cevaz veren bütün yöneticilerilerin de ölene kadar bir gram rahat uyku uyuması haram olsun.

    edit: serhan, akdeniz üniversitesi hukuk fakültesinden arkadaşım aynı zamanda. depremde misafirliğe gelen iki yeğeni ve babası dahil ailesinden 8 kişiyi kaybetti...
  • katiliyle mücadele etmiş.
    ama hukuk ve devlet yanında olmamış.
  • o davanın 2 celsede bitmesi ve tüm apartmanın boşaltılmış olması lazımdı...
  • savcısı, hakimi, belediye başkanı, müteahhiti, market sahibi derin bir oh çekmişlerdir.
  • bu konu gerçekten üzerine düşülmesi gereken bir konu.

    tüm binalarda binanın projeye uygunluğu yetkililer tarafından acilen incelenip, tespit edilmeli. proje uygun olmayan binalar boşaltılmalı ve mümkünse güçlendirilmeli, değilse yıkılmalı.
  • ekim 2022’de sözlü savunma aşamasına geçtiğimiz (yani neredeyse her zaman usulen yapılan son aşamaya), bilirkişi raporları sabit, her türlü tartışmadan uzak bir şekilde kararın ne olacağı belli bir davamız var. davanın karar duruşması mayıs sonunda.

    yani sonucu belli bir davanın kararının açıklanması için, diğer bir deyişle “karar belli, ama siz şimdi gidin şu tarihte gelin söyleyeceğim” için verilen tarih 8 ay sonrası. bu kararın gerekçesinin yazılması nereden baksanız 1 ay sürecek ve böylece sırf her noktası çözülmüş bu davada kararı duymak için bekleyeceğimiz süre 9 ay olacak.

    işte böyle bir düzen içinde inanın insanın dava açası gelmiyorken sayın meslektaşımız (ruhu şad olsun) bir mücadeleye girmiş. deprem olmasaydı 5-6 yıl sürecekti bu iş. neden 150.000 imam varken, 15 bin hakim diye sormamız gerektiğine acı bir örnek olmuş.
  • depremin ve maalesef ülkenin şu anki durumunun özetidir.
  • anlamadigim sey neden o davayi sadece vefat eden avukat yurutmek zorunda idi o da vefat edince dava duser gibi bir anlayisla yorumlar yaziliyor? baska insan ustlenemez mi? kolon kesen adamin ustune mi kalacak simdi bu dava?
  • kolonu kesme bir kaç saatlik işlem ama davanın sonuçlanması yıllarca sürüyor. türkiyede tipik bir hukuk sistemi
  • ülke olarak inşaat/yapı denetim alanında daha fazla bilirkişi/uzmana ihtiyacımız olduğunu ispatlayan başka bir somut delil daha.
hesabın var mı? giriş yap