• reflekstir; ama kesinlikle kontrol edilmesi gereken bir reflekstir.
  • araba ve motosiklet kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, kontrol edilebilen bir reflekstir*.
    bu şöföreyse yarın öbür gün hayvan severler plaket falan verirse şaşırmamak lazım ama o dakika türkiye şoförler ve otomobilciler federasyonu'nun bu adamın otobüs kullanmasını engelleyecek bir mislilleme yapmasını beklerim.
    not: emmoğlu merak etme, ben de en az senin kadar hayvan severim, kendi köpişim de dünyanın en mutlu itlerindendir, o derece.
  • göz göre göre yapılmadığına şahit olunan olaydır.
    geçen gün dağ yolunda bi köpeğe çarpıp kaçmış bi insanımsı. çarpmadan kurtarabilecekken direksiyonu bir milim bile oynatmadığı için. bizimkiler de olaya şahit oldukları için yavrucağı alıp geldiler. veterinere götürdük. iç organlarında, özellikle ciğerlerinde problem vardı. bahçeye yatırdık. enjektörle ilacını verdik. su bile içemez hale geldi iki gün sonra. yarası olmayan yere bile dokunsak çığlık çığlığa bağırmaya başladı. başında durduk, sevdik, konuştuk. dayan dedik, iyileşeceksin dedik. ama iyileşemedi. akciğeri patlamış çünkü. daha 7 aylıkmış. veteriner acı çektirmeyin daha fazla dedi. hep beraber karar vermek zorunda kaldık.
    andrey koymuştuk adını. tarkovsky amcası gibi.
  • seyir hızı, yol durumu ve trafik yoğunluğu gibi bileşenleri iyi hesaplayamıyorsanız yapmamanız gereken olay. köpeğe çarpmıyım derken insanlara zarar verebilirsiniz. duygusala bağlayıp yanlış kararlar vermeyin.
  • benzer durumlarda karar vermek zorunda hissettim kendimi. sanırım araba kullanma ve anlık karar verebilme yetisiyle ilgili bir durum.

    boş bir yolda önüme bir hayvan çıktığında frene abanıp direksiyonu kırma şansım da oldu, dolu bir yolda frene bastığım anda arkamdaki arabaların bana çarpacağını, direksiyonu kırsam çok daha kötü sonuçlar olacağını o an bilerek hiç bir şey yapamadığım da. kimi insan panik anında doğru tahlil yapamadan reflekslerle yaşıyor. o an'ın içinde olmadan bilinemez neyi yapmanın doğru olduğu, iş ki doğru şeyi yap.
  • kesinlikle yapılmaması gereken olay. bir şubat ayı saat gece 2 aracı kullanan arkadaşımın bir gün önce bir kediyi ezmesi ve bundan duyduğu vicdan azabı sebebiyle köpeği görüp direksiyonu kırması ile bizim için şenlik başlamış oldu. araç buzlanma olan yolda kaydı yol kenarındaki tabelaya çarparak uçurumdan yuvarlanmaya başladı 6 takla attıktan sonra da durdu. bu kadar işte bitti indik polis çağırdık.
  • sizi ve başkalarını ölüme sürükleyecek olay.kişinin henüz böyle bir durumla karşılaşmamışken kararını vermesi gerekir. tabii ki o panik anında bir anda direksiyonu refleks olarak çevirmek isteyeceksiniz ama yapmayın. hele hele 80 ve üstü ile gidiyorsanız sakın yapmayın. insan rahat rahat söyleyemiyor bazı şeyleri ama bazen de söyleyemesek de derdimizi anlatabiliyoruz.

    olur da çarparsanız öküz gibi de çekip gitmeyin varsa imkanı bir veterinere vs götürün tabii ki.
  • bunu yapmayı geçtim, şehir içinde hayvanların üzerine araba süren insanlar (insan demeye utanıyorum o ayrı) var maalesef. ayrıca neden hala " daha kötü sonuç doğurup, insanlara ve çevreye zarar verilebilir" denilip, hayvanlarında, insanlardan bi farkı olmadığını anlayamıyoruz. bi insanı ezmemek için köpeği ezmek, nasıl bi yöntemdir aklım almıyor benim.
  • bugün neredeyse kaza yapmama sebep olabilecek olan aksiyon.
hesabın var mı? giriş yap