• aynı zamanda dream tv'li, blue jean'li yıllardı. güzel yıllardı.
  • bu grupları dinleyip tribe giren gençleri izler gülerdik ne yıllardı be
  • 90larin sonu 2000lerin başıydı. nü metal akımının popüler olduğu yıllar. özellikle limp bizkit, mtvde bolca çıkardı..diğerlerinden 1 adım öndeydi. gerçek metalciler, bu grupları sevmez, dinleyenleri küçümserdi. halbuki bilmezler. şu an gerçek heavy metal dinleyenlerin çoğu, ilk tohumları o zaman atmışlardır.
  • linkin park hariç benim için devam eden yıllar. keza hem slipknot, hem limp bizkit hem de korn'un son albümlerini beğendim efendimis.
  • nu metal gruplarını eleştiren kişilerin nasıl göründüğünü anlatmaya çalışmışlar. neymiş? işte bunlar dinozor gibiler, banyo yapmazlar asla, derili çivili giyinirler, şeytana selam çakarlar, civciv katilidirler vs. vs. vs.

    bunları yıllardır duyuyorum. burada da bir kez daha aynı şeylerin tekrarlanması hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi; nu metal'in heavy metal müzikal köklerine ve duruşuna uyumsuz olduğu gerçeğini de değiştirmeyecek. konuşmaların görülmeyen asıl kaynağı bu zaten..

    öte taraftan tek iyi yönü, hani yaş 15'tir televizyonda izlemişsindir(bu tür tv'de çok yer bulur) o zaman bi başlangıç evresi olabilir.
  • bu dönemin sonuna doğru dorock'ta sahne almıştık, kuzey esintili bir bestemizi in flames'ten şarkı ismi söylemeden anons etmiştik. aşağıdaki dinleyici de ilk defa duydukları şarkıda gerek devil horn gerekse headbang'lerle böğürerek karşılamışlardı.

    bu dönemin ortalarında izmir ooze'da black metal gruplarının arasında sahne almıştık. simsiyah kömür karası ortamda rengarenk takılıyorduk. sweet dreams'i hızlı tempolu ve scream vokalli coverlamıştık. geceye katılanlar öylece izlemişlerdi.

    çünkü slipknot, limp bizkit, linkin park da coverlayan bir gruptuk kendi bestelerinizin yanında. metalin muhafazakarları konduramıyordu böyle şeyleri bize. kutsallarına hakaret etmişiz gibi bakıyorlardı bize. sanırım hayatımızda hiç thrash, nwobhm dinlememiş insanlardık onlara göre.

    neyse, en azından eskiden böyle ergenlikleri yaşayabileceğimiz ortamlar, sahneler, festivaller vs vardı. şimdi dönüp bakınca güzel günlermiş ve ülkede gördüğümüz son underground zamanlarmış diyorum. rock station, rock republic, barışarock ve zeytinlinin ilk zamanları. üniversite bahar şenliklerinde rock&metal konserleri.

    şu an bunlar da yok. geçen gün yapıldı bir underground festival de büyük olay oldu. ne kadar geriye gitmişiz yav. yazık.
  • bir dönem knight online oyununda pk lara eşlik eden müzikler.daha sonra direk pk müzikleri olarak adlandırılmıştır
  • 90'ların sonu 2000'lerin başına denk gelen dönemdir. korn'un untouchables, linkin park'ın hybrid theory ve başlıkta adı zikredilmese de system of a down'ın toxicity gibi oldukça iyi şarkılardan oluşan albümlere imza attığı yıllardır aynı zamanda.
  • tüplü televizyondan mtv de korn - did my time klibi seyredip (bkz: angelina jolie) ye aşık olduğumuz yıllardır.
  • güzel yıllardı. o zamanlar bizde digiturk yok, mtv izleyemiyordum. dream tv'den takip ediyoruz klipleri, kanalın en hareketli, en başarılı olduğu yıllar. ya parasızlık ya yaşsızlıktan gidemediğimiz festivaller, sıcak yaz aylarında saatlerin geçmesini beklediğimiz günler, bir rock akımı, türkiye'de yeşeren çeşitli rock grupları. ben linkin park haricindekileri çok sert bulurdum bu üçlüden, hala öyle bulurum gerçi. tam o dönemler genç liseli gruplar çalmaya çalışırdı bu grupların şarkılarını. sadece bunlarla kalmazlardı, megadeth, metallica, ıron maiden şarkılarını denerlerdi, genelde komik olurdu ama bir çaba vardı. ne oldu o liseli çocuklar? müziğe devam edenler 2008-2012 arası elektronik yapmaya çalıştı. o akım hande yener'in de girişiyle bitince çoğu eski rockçı ünlü ya da az ünlü bir popçunun arkasında çalmaya başladı. ne yapsınlar, ekmek parası.
hesabın var mı? giriş yap