• onbes yıl kredi mi odiycem hayatım kredi odemekle mi gececek diyenlerin ya atladigi ya da isine gelmeyen bir gercek var. evin kira degerinin iki kati kadar kredi taksidi ayarlarsaniz 6.7. yilda evin kira bedeli ile taksidi ayni noktaya geliyor. on bes seneninizi ipotek etmiyorsunuz yani. bu senelerini ipotek ettirmeyen super zeki tayfanin on sene sonraki odeyecegi kira ev alanin odeyecegi kredi taksidinden daha fazla olacak. o zaman bu zekiler gelecegini ipotek ettirmemis olmuyor sanki.

    ayni evde on bes sene kalinir mi diyenlere de ayni evde kalmaniz sart degil istersen kiraya ver istersen icinde otur. ev senin keyfin bilir. ama insana asil koyan icinde yasamaktan keyif aldigin ailenin alistigi cocugunun sevdigi cevreden ev sahibi cik dediginde ayrilmak zorunda kalmak. hani cok ozgursunuz ya istemeye istemeye cikmak zorunda kalip ozgurluk masali anlatirsiniz o zaman.
  • kirada kalıp yurtdışına gidecem diyenleri ortaya çıkaran versustur.

    biz eşimle geçtiğimiz sene 4 defa yurt dışına çıktık, hepsi de en az 1 hafta süreli tatillerdi.

    ama şimdi corona var nasıl çıkalım? en az 2 sene yurtdışına çıkmak riskli alan olacak bu dönemde yurt dışına ayırdığımız bütçeyi kredi taksidine ayırmak mantıklı değil mi?

    ayrıca kurlar da sürekli gidiyor, bir şekilde yurtdışı tatil sayımız azalacak mecburen. bu yurt dışına giderimciler de aynı durumla karşılacak.

    bir de ekonomik kriz başlıklarında hepiniz enflasyon şöyle coşacak, dolar 50, euro 67 olacak diyorsunuz. sağlam bir işte ücretli çalışan adamın zaten bu koşullarda krediye girmesi lazım azıcık kafası çalışıyorsa. ilk 3-4 sene zorlayacaktır kredi taksidi, sonrasında zaten kiralar kredi taksidini geçer.

    not: bu açıklama ilk evini alanlar için geçerli. yatırım için ev almak aşırı saçma.
  • öncelikle cihat çiçek diye bir abi var youtube'da, tüm detayları veriyor.

    evin yok, ev almak istiyorsun, zaten başka çaren yokki! çekeceksin krediyi. yarın öbür gün yaşlanacaksın bir evin olması önemli. ileride evlat sahibi olursan, ona da bırakırsın. o da senin çektiğin sıkıntıyı çekmez.

    5 yıl sonra krediye ödediğin para, rutin kira bedelinin altına inecek. kiralar hep artar ama krediye ödediğimiz para enflasyona yenilecek ve bir ev sizin olacak. bu süreçte evin de değeri artacak. ev almak iyidir.

    şartlar uygunsa, gözün kesiyorsa vakit kaybetme çek krediyi.
  • “yok ben eşyaya bağlanamam, yok ben sabit duramam”cıların mantıklı düşünemediğini düşündüğüm vörsıs.

    kredi sabit kalırken kiran arap atı gibi yükselerek gidecek. 10 yıl sonra ödediğin rakama totonla güleceksin. kirada oturma fikrine nasıl daha sıcak bakıyorsunuz anlamıyorum.

    bağlılık mı? ulan çık git başka yerde kiraya, evini kiraya ver çok istiyorsan?

    pes doğrusu.
  • kirada değilim ama ev alma konusunda görüşlerinize ihtiyacım var. şuan yurtdışındayım ve euro cinsinden maaş alıyorum. elimde yatırım fonlarından aylık 2000-3000 civarı getiri sağladığım 100.000 tl param var. faiz bu kadar düşük ve enflasyon normal de %50 civarıyken 0.64 ile 150.000 kredi çekip 100.000 de peşinat verip 250.000'e muğla'dan ev almayı düşünüyorum. bu ilk evim olacak. bunu yatırımdan ziyade değeri eriyecek olan tl nedeniyle almak istiyorum. bu arada çekeceğim 150.000 krediyi de 16 ay falan yapıp aylık yüksek ödeme(9-10k tl) ile hızlıca kapatacağım. yatırım olarak tek alternatifim belirlediğim fonlardan aylık gelir elde etmek ve maaşı euro olarak elde tutmak. sizce hangisi mantıklı?
  • yatırımlık değil de oturmalık alınıyorsa mantıklı bir harekettir. alırım sonra da bu evi satarım bir de üstüne satana kadar kira alırım diyorsanız, mutlaka sn prof özgür demirtaş beyin videosu izlemenlidir.
  • biri de çıkıp demiyor ki faize bulaşmayın millet bu iş mutlak haramdır. herkes dini, maneviyatı bırakmış faiz hesabı yapar olmuş. ondan sonra tabiki de ortada bet-bereket olmaz, gelsin sosyal sorunlar.
  • sizi dürten ev sahibiniz yoksa ev almayın. türkiye'de ev almak enayilik.
  • buradaki cogu hesapta ev alma giderlerinde eksik goruyorum. belediye emlak vergisi yok mesela, ama her sene bin liraya yakin para (evin bedeline gore) oraya gidiyor. uzun vadeli kredi hesaplarinda onemli bir bedel olusturuyor.
  • 15 yıl kredi mi ödenir diyenler 50 yıl kira ödemeyi göze alıyor. sanıyorlar ki ömür boyu aynı gelirleri olacak, sürekli terfi edecekler, hiç emekli olmayacaklar. herkes genel müdür, ceo olacak 65 yaşına geldiğinde.

    görürsünüz emekli olup da geliriniz üçte birine düşünce kira ödemenin nasıl koyacağını.

    anlarsınız 60-70 yaşına geldiğinizde ev sahibi çık evimden diyip sizi kapının önüne koyunca taşınmanın ne kadar zor olacağını.

    sorsak hem deli gibi yiyecek gezecek içeceksiniz hem de emekliliğe yatırım yapacaksınız. kaç tane emekli varsa türkiye’de bu romantiklerin anlattığı hayatı yaşayan?

    kredi çekip ev alan 15 yıllık gelirini heba etmiyor. aksine bugünkü gelirini emeklilik yıllarına saklamış oluyor. emekliliğe yapılacak en iyi yatırım ev almaktır.
hesabın var mı? giriş yap