• abd'nin elinin değmediği yerlerin ihya olduğunu gösteren güzel bi şey. aids ve kanser araştırmalarında şu an bayrağı küba taşıyor.
  • yılların çalışması var insanlarda az buz değil diyerek cevaplasam yetmez ama ne yapayım
  • farkli kaynaklardan duydugum kadariyla kim olduğunu bilirsin senin küba ziyareti de bu sebebe bağlanmıştır zamanında.

    (bkz: o kadar da ileri olmasa bari)

    tanim: farkli orneklerde gorebilecegimiz uzere, dunyadaki hic bir alanda en iyi olmadigimizi bir kez daha gosteren, begenmeyip bok attigimiz(!) ulkelerin dahi bizden daha ilerde oldugunu yuzumuze carpan bir bilgidir.
  • kanseri duayla tedavi etmektense marijuana içerek hastanın mutlu olabileceği yerdir kanımca.
    ameliyat başarılı oldumu höbeley tenks allah, hasta masada kaldımı emaneti çekip vururlar doktoru
    (bkz: onu muayene edemem abdestim kaçar nikah düşer)
    küba > türkiye
  • tıbbın ileri oluşunu doktorların kazandığı parayla ölçen yazar arkadaşım türkiye desene dünyanın en önde gidenidir tıpta yersen
    not :doktorum
  • yanlış bir ifadedir. küba tıp alanında pek de ileride değildir fakat sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda dünyaya örnek olacak bir başarı sağlamıştır. bu az buz bir gelişme değildir.
    tıpta ileride olmak ise bilimsel ve akademik bir durumdur, iki konuyu birbirine karıştırmamak gerekir.
  • che guevara'nın diş doktoru olmasıyla kanıtlanmış varsayımdır.
  • bizde olmayan birşeyi çok iyi yaptıkları bir gerçek. birinci basamak sağlık hizmetlerini çok iyi uyguluyorlar. en son hiv virüsünün anneden bebeğe geçişini engellemeyi başardıklarını dünya sağlık örgütü açıkladı. 2 ay önce de kızamıkçığın amerika kıtasında tamamen ortadan kaldırıldığını açıklamışlardı.

    okyanus ötesinde bu tür gelişmeler olurken bizde ise geçtiğimiz günlerde bir baba mahkeme kararıyla bebeğine hepatit b aşısının vurulmasını engelledi.

    bir ülkenin kalkınması için eğitim ve sağlık hizmetleri ön planda olacak. türkiye'de öğretmenlik yıllar önce herkese formasyon verilerek bitirildi ; "hiç olmazsa öğretmen olursun , hem 3 ay da tatilin var" gibi basit bir seviyeye indirgendi. doktorluğun ise özellikle son 5 yılda çeşitli politikalarla içi boşaltıldı. insanlar şiddet olayları nedeniyle hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya kalabilecekleri branşlardan uzaklaşmaya başladılar. siz bakmayın televizyonda yapılan helikopterli reklamlara. nakil yapılacak organı almak için gecenin 2'sinde kendi imkanlarıyla 300 km yol yapıp sabaha karşı ameliyata girip öğleye doğru ameliyattan çıkan doçent cerrah bilirim. bu verdiği emeğin karşılığını maddi olarak alamayan doktor da biraz ismi biliniyorsa hemen özele geçiyor.

    "sen beni acilde nasıl bekletirsin" veya "sen benim çocuğuma nasıl düşük not verirsin" gibi bahanelerle en çok şiddeti gören de bu iki meslek grubu.
  • kübada kimse açlıktan ölmüyor, hala buna inanabilen cahillikte insan olması gerçekten beni şaşkınlığa sürüklüyor. evet maaşlar 30-45 dolar civarında her devlet memuru aynı seviyede alıyor, mesleğinin ne olduğu çok önemli olmuyor. devletin elinde para var fakir değil, sadece lüks tutkunu tüketim toplumu değiller. devlet maliyeti az olan puro ya da romu dünyaya satıp o parayı hazineye atıyor. sonra da kimyasallara uygulanan ambargo sonucu ilaç alamadıkları için araştırma için harcıyor paraları tabi önce tüm lise sonuna kadar olan eğitimi***** ve halkın haftalık et, yumurta, ekmek gereklerini ve elektriklerinin %80ini karşıladıktan sonra. oradaki tıp gelişimi genel olarak otlardan yapılan ilaçlar sayesinde. bizdekinden farklı sistem uyguluyorlar, her türlü sağlık hizmetini halkın hepsi için ulaşılabilir olmasını sağlıyorlar ve güney amerikadaki bazı ülkelere sırf destek olsun diye doktor gönderdikleri de doğrudur. adamların amacı günlük yaşam dahilinde kendilerine yetebilecek tıp ve farmakoloji bilgisidir, abd, almanya, ya da ingiltere gibi korkunç teknolojik altyapıları olmadığından şu an ki durumları bile ileriliktir. herşeye saygısızlık etmemek ya da bok atmamak gerekir. adamlar yapmış bu kadar.

    edit: bu entry şu an silinmiş olan ve küba, kuzey kore, rusya ve çinde milletin yönetim şekli yüzünden açlıktan öldüğünü iddia eden entrye sinirle yazılmıştır.
  • sistemin insana verdiği değerin kanıtıdır.
hesabın var mı? giriş yap