• kulaklık seçiminize beatse dandik diyen bir yazarın önerisini ciddiye almamak ile başlayabilirsiniz.
  • hepsine dikkat ettiğinizde "kulaklık mı alsam, devremülk mü?" sorusuna kadar gidebileceğiniz hususlardır.

    eğer mp3 dinliyorsanız (ki 320 kbps yolda molda dinlemek için fazlasıyla yeterlidir) o zaman orta halli (100-200 tl) bir kulaklık işinizi rahatça görür. hemen "oha lan o ne" falan demeyin; her ay almıyorsunuz ya bu boku. bir kerelik harcama deyin geçin pintiler.

    olayı wav, flac, aiff vb gibi kayıpsız formatlara çektiyseniz o zaman seçim biraz daha özen ister. sadece teknik özellikler değil, sahne, derinlik, dinleme kolaylığı vb de girmeye başlar işin içine. sonra da amı götü dağıtır, "kulaklık amplisi seçerken..." diye başlık açarsınız burada zaten.

    eğer dinlediğiniz müzikler sakinse, akustik ağırlıklıysa, o zaman şu deli bass boost içeren kulaklıklara ihtiyacınız yok. onun yerine detaylı çalan bir kulaklık seçin.

    bu arada ev için ayrı, dışarısı için ayrı kulaklık almakta fayda var. hem yıpranma, hem de özellikler açısından diyorum bunu.

    şu arada eğer noise cancelling özelliğini seviyorsanız, nerede kullanacağınıza dikkat edin. kamyon ezse duymayabilirsiniz.

    o arada grado'yu kapsamayan listeye aşina maşina değiliz.
  • shure ve sennheiser yanında akg'nin de ve hatta geleceğine ümitle baktığım presonus'un da da dahil edilmesi gereken hususlar.
    empedans değeri sizin preamp'ınızın kapasitesiyle ilgilidir. eğer pa kaldırıyorsa yüksek empedanslı kulaklığa da paranız yetiyorsa alın.
    frekans aralığına dikkat edin. ve bu frekans aralığında hangi seviyelerin yüksek veya alçak olduğuna da. beats mesela bu konuda asla bilgi vermez, yapılan testler de rezillik ötesidir.
    toplam armonik bozulma, total harmonic distortion her ne kadar bu rekabet için üretilmiş gereksiz bir terimdir diyen büyük bir kitle olsa da küçük olanını almaktan zarar gelmez.
    sürücü tipi, boyutu da ayrı bir yazının konusu.
    hassasiyet'e dikkat edin. bazı seslerin orda olduğunu bilmek yetiyorsa etmeyin banane canım.
    maksimum güç genelde standartlara bağlıdır.
    kulaklık tipi ve yapıldığı malzeme.
    özellikle de kablonun kalınlığı. radyo dinlemek isteseniz radyo alırdınız en nihayetinde.
  • rock müzik dinlemek için seçim nasıl yapılır diye merak ettiğim hususlar.

    not:bütçe 500 lira
hesabın var mı? giriş yap