• http://www.tanitma.gov.tr/…133330/kultur-agaci.html

    özel bir ilgiyi hak eden oldukça zekice tasarlanmış bir logodur. türk kültürüne de yansıması olmuş birçok sembolün mezcedilmesi ile oluşturulmuştur. tespit ettiklerim:

    1) hayat ağacı: en evrensel simgelerden biri. türkler mimari yapılarına (sivas gök medrese), halılarına, paralarına (5 kuruş), bayraklarına (çuvaşistan) koymuştur.

    2) sonsuz düğüm: ruhun, aklın, tanrının sonsuzluğu ve bütünlüğü.. hakkındaki wikipedia sayfası

    https://en.wikipedia.org/wiki/endless_knot

    3) svastika: düğümler svastika'lar oluşturuyor. bir diğer evrensel sembol olan svastika türk kültüründe de bulunuyor:

    (bkz: #62217586)

    4) küfi: keskin hatlar, özellikle selçuklu döneminde çok sık kullanılan bu arapça yazı stilini anımsatıyor. böylece logoda türk kültürüyle kaynaşan islami bir gönderme de yer alıyor.

    eğer "hayırdır, kültür bakanlığından kadro mu bekliyorsun gardaş?" diye yadırganacak olmasa logoyu koluma dövme yapar, ülke kursam bayrağı ilan ederdim.
  • hayrettir yakın zamanlarda piç edilmemiş oldukça güzel logo.
    eski sağlık bakanlığı logosu da böyleydi, sonra onu alıp lahmacuncu logosuna çevirmeyi başardılar. bu ise baya güzel.
  • daha önce açık mavi olan, ancak akp hükümetleri ile birlikte turkuaz renge boyanan logodur. bunun açıklaması sanırım milli takım formalarında kullanılan turkuaz forma ile aynıdır; türk islam sentezinin vurgulanışı.

    iki bakanlığın birleşmesiyle birlikte, turizm bakanlığının laleli "turkey" logosu ile kullanılmaya başlanmıştır. oysa ki iki logo bir araya gelince kötü bir kombinasyon oluşturur ki zaten bu laleli logo yeterince kötüdür.

    kültür bakanlığı logosu (bakın kültür diyorum), ziraat bankası (rötuşsuz hali) ve tcdd (bunun da rötuşsuz hali) logolarıyla birlikte en güzel logolardan biridir.
  • siyasal islam'dan henüz nasiplenmemiştir.
hesabın var mı? giriş yap