• bir recep tayyip erdoğan beyanı.
    niye olamadınız söyleyim mi?
    çünkü kültürel iktidar öyle torpille bir yerlere adam yerleştirerek, insanları suçsuz yere hapse atarak kazanılmıyor.
    kendi adamlarınızı torpille hakim yapıp savcı yapıp yargıyı ele geçirebilirsiniz. sonra o ele geçirdiğiniz yargıyla gazetecileri hapse atıp yerine yenilerini bularak medyayı da ele geçirebilirsiniz. ama binlerce akademisyeni sizden olmadığı için ihraç edip aralarında mesleğini geri almak için açlık grevi yapanları da hapse atarsanız yargıdaki gibi medyadaki gibi yerine sizden olan yenilerini koymak öyle kolay olmaz. çünkü bilim yapabilmek için üretmek nitelikli insan yetiştirmek zorundasınız. ha siz tabii bunu da çözmek için yökdildi şuydu buydu seviyeyi iyice düşürmekte kararlısınız.
    sanattan hiç bahsetmiyorum bile zira siz daha o her gün hamasetini yaptığınız osmanlı'nın selçuklu'nun miras bıraktığı nadide eserleri korumaktan bile acizsiniz. kültürel iktidardan bahsetmeden önce bu ülkeye yaşattığınız restorasyon facialarının hesabını verin.
    neyse burada susup sözü tanıl bora'ya bırakıyorum
  • tuttuğu takımın maçına gidemeyen, üniversitelerde konuşma yapamayan sadece zorla getirttiği muhtarlara nutuk atabilen muktedirin acı itirafı. böl ve yönet taktiğinin sonucu.
  • kültürel iktidarın en temel gerekliliği sağlam bir kültür politikasının olmasıdır. politika ise ancak bir kültür mevcudiyetiyle olur, anlayacağınız malum...
  • islami yaşam tarzını herkese dayatmakta eksik kaldık diyor işte açık açık. 14 senedir uğraşıyoruz bir malezya, bir suudi arabistan kadar olamadık diye yakınıyor. partisine yeni hedefler koyuyor.

    bu arada 'kültürel iktidar' olmak iyi bir şey demek değil. sakın ha. kültürel hegemonya kurmak isteyenler genelde ya emperyalisttir ya da faşist.
  • onca olay üstüne ensar vakfı'nda konuşma yapıp buna şaşırabilen kişi beyanı. çocuk tecavüzcüsü muhafazakar sapıkları desteklemek ne yazık ki bu ülkenin diğer yüzde ellisinin sizinle buluşacağı ortak payda değil.
  • kültürel iktidardan kastını şöyle anlamamız gerek.
    atatürkçülük gibi bir düşünce akımı getiremedik.hala erdoğanizm yahut islamcı siyasal genetiği ile yetişen biz öldükten sonra bizleri büyük liderleri olarak görecek her yerde bizi savunacak ölümüze dahi tapacak kitleyi oluşturamadık.zira insanlar bizi mal gibi destekliyor derdimizi davamızı anlamıyorlar bizde de göt korkusu var tam anlatamıyoruz.şimdilik böyle idare edeceğiz. umarım arap islamı orta doğu dünyasını halkımız benimser.bizi de bu yolda önderleri kabul eder,paraya bizim resmimizi basar,türkiye yeni türkiye olur,geçmiş silinir demeye çalışmış ama afedersiniz bok olur.devri bittikten sonra özal kadar saygı görmeyecek,halkın yüzde 75 i sayıp sövecek ve çaldığı tüm hakkımızı kuruşuna kadar gerekirse torununundan alacağız.
  • türkiye'nin kültürel anlamda gelişiminin yeterli olmadığı gibi bir çıkarımınız varsa bu cümleden o öyle değil.
    benim iktidarımın yansıması olan "kültürel" gelişim yeterli düzeyde değil diyor. burada "kültür"ün anahtar kelimeleri turkuaz, lale, tuğra, ibret, biat temalı hikayeler, batının ahlaksızlığı, altın varak ve beton.
  • ''islami yaşam tarzını herkese dayatmadık'' anlamına gelen ifade.

    bundan sonra çok karanlık bir dönem geliyor. 10 yıl içerisinde maalesef bambaşka bir türkiye'de yaşıyor olabiliriz. planladıkları, yapmak istedikleri her şeyi yapacakları dönem nihayet geldi çattı, gücü tamamen ele geçirdiler, radikal değişiklikler bundan sonra olacak. bugüne kadar gördüğümüz internet sansürü, alkollü içkiler üzerindeki uygulamalar ve benzeri diğer baskılar ve yasaklar filmin sadece fragmanıydı, film artık bu tarihten sonra başlıyor.
  • değil yüzde elli, yüzde yetmiş oy da alsa bitmeyecek sıkıntı. kültür dediğin nicelikle değil nitelikle ilgili bir şey.
hesabın var mı? giriş yap