• "kürtçe fatura gelirse ödeme yapacağız" demek değildir.
  • ne kadar acayip bir ulke oldugumuzu gosteren istek.

    iki taraftan bakildiginda da sacma sapan bir durum.

    normal bir ulke olsak aldigin hizmete odeme yapilmadigi zaman hizmetin kesilir. kimse de boyle tehdit falan edemez, faturasini adam gibi oder.

    yine normal bir ulke olsak, kurtcenin yogun konusuldugu bolgelere bir yuzu turkce, diger yuzu kurtce iki dilde fatura gonderilir olur biter.
  • (bkz: çok küçük hesapların adamları)

    zaten ne ödüyorlardı ki ahah akla açılana kadar kıyamet koparılıp ilgisizlikten kapanan dil kurslarını getiren bir fırat news sıçtısı olmuş.

    + kürtçe fatura gelmezse ödeme yapmayacağız

    - tamam paraların üstü de kürtçe değil, yeşil kartlar, valilik aylık yardım kartları, beledi..

    + eaaa biz sonra geliriz.
  • doğru bir istektir. bundan sonra faturalarda isteğe göre rusça, japonca, çince, gürcüce, bulgarca, latince ve daha bir çok seçenek mevcut olmalı. sonra ödememiz gereken rakamı okuyamıyoruz.
  • yaw yillardir elektrigi kacak kullanmanizin sebebi buydu da neden demediniz be kurt kardesimlerim benim.

    tamam soz, hemen faturalari kurtceye ceviriyoruz ama soz di mi siz de artik kacak elektrik kullanmayacaksiniz bana odetmeyeceksiniz hirsizliklarinizi, bir eve 10 tane ufo koyup 24 saat calistirmayacaksiniz onlari di mi? soz di mi? he he soz...
  • hani çok fatura ödüyor ve de dürüstler ya ? işte böyle malların sarf ettiği sözdür. sen adam gibi öde de sırtımıza yük olma, istersen çerçeveletip yollarız.
  • üniversiteyi diyarbakır'da okudum. ben ögrenci halimle s.ke s.ke her ay gelen elektrik faturasını ödüyordum. çünkü kaçak elektrik kullanırsam eger bunun hırsızlık oldugunu düşünüyordum. mevzunun devletten çalınan bir şey olmadıgını da biliyordum, mevzu direkt diger insanların haklarını çalmakla alakalı idi. ben bunu biliyordum ve faturamı evde kaldıgım yıllar boyunca kah geciktirerek, kah zamanında ödedim. ödedim çünkü hırsızlık benim içimde yok.

    ama diyarbakır'da en zengin adamın bile elektrik faturasını ödemedigini gördüm. yan komşumun, aile dostumun, vs vs.. zengini de fakiri de elektrik faturası ödemiyordu. "kaçak elektrik" denen şeyi dibine kadar sömürüyorlardı. elektrigi kaçak olarak kullanmanın devlete karşı gelmekle eşdeger oldugunu düşünüyorlardı. küçük yaştaki ahlak anlayışına takılı kalma vardı bu insanlarda. biz buna şark kurnazlıgı da diyebiliriz. "esas amaç görmezden gelinerek altında bahaneler yaratılır, ve olması gereken davranıştan uzaklaşılır." yani "maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek"ti. ben ögrenci halimle, paramın son kuruşuna kadar bazen fatura ödedigimi biliyorum. kimse bana "devlete karşı çıkmak" demesin. kimse "kürtçe fatura" da demesin. bu direkt hırsızlık benim nazarımda. bildigin insan hakkı ihlali. ben şimdi de kendi evimde kaçak kullanım bedeli ödüyorum. bundan yıllar önce de oradaki insanlar para ödemiyordu. mevzu kürtçe degil, bunu anlayalım. mevzu direkt hırsızlıga meyletmek. agır mı agır. ama gerçek bu. "hırsızlıga meyletmek".
  • süper olay. adam kürtçe faturanın hakkı olduğuna inanmış, inandırılmış. ama yıllardır kullanıp da ödemediği elektriğin hakkı olmadığını anlamamış.
  • "kürtçe altyazı olmazsa sinemaya gitmeyeceğiz" gibi üst levelleri olabilecek söz.
hesabın var mı? giriş yap