• hüsrev ağa'nın kumarhane açılışına katılmaması.
    esther hirch'in tombalacı'nın ölümünden sonra ortadan kaybolması.
    halit'in ölümünden sonra ablasının ortadan kaybolması.
    aslan akbey'in duran emmi'yi durduk yere öldürmesi (polat'ın ali yüzünü biliyor diye ama emmiden sır çıkmaz ki. madem öldürecen hiç söyleme arkadaş.)
    çakır'ın deve tuncay'a abi demesi, tuncay'ın başlarda taşaklı görünürken sünepe birine dönüşmesi.
    tilki andrei'nin bir anda ortadan kaybolması. polat'ın adamlarının intikamını unutması :)

    edit: duran emmi'nin intikamı polat'a saygı duydurttu gibi bir argüman sunulmuş ama yanlış. bi kere bu yüzden saygı duyulması için polat'ın şevko'yu öldürebilmiş olması gerekir. şevko'yu aslan akbey'in öldürmesi bir yana polat her yerde öldürmediklerini söylemiştir. ayrıca böyle ucu açık hedefli bir plan için duran emmi gibi adam harcanmaz. polat'ın da zaten böyle bir plandan haberi yok.

    edit2: ailenin lideri olarak gözüken halit'in ablasının kardeşinin ölümünden sonra bir aksiyon almamasının bir izahı yok. hani cerrahpaşalılar öldür öldür bitmeyen bir çeteydi. yani öyle değilse bile en azından abla ailenin kalanlarını toplayıp istanbul'u falan terk etseydi de bizde öyle bir sahne izleseydik bari. bir anda karakter yok etmek kalite düşüren bir detay.
  • anlam verilebilen detaylardır.

    hüsrev ağa'nın kumarhane açılışına katılmaması.
    (bkz: hastadır.)

    ***

    esther hirch'in tombalacı'nın ölümünden sonra ortadan kaybolması.
    (bkz: tombalacıya değil, onun türkiye, azerbaycan ilişkilerine önem veriyordur. intikam vb duygulalarla güç kaybetmek istememiştir. kararın karahanlıdan geldiği açık olduğundan onu karşısına almak istememiştir.)

    ***

    halit'in ölümünden sonra ablasının ortadan kaybolması.
    (bkz: halit, bu savaşta kardeşini, yeğenini ve kendi hayatını kaybetti. polat bir gecede 6 babayı kesti. sen olsan ses çıkartır mıydın?)

    ***

    arslan akbey'in duran emmi'yi durduk yere öldürmesi. polat'ın ali yüzünü biliyor diye ama emmiden sır çıkmaz ki. madem öldürecen hiç söyleme arkadaş.

    (bkz: kendi açıklaması: duran emminin intikamını alana herkes saygı duyar, hızla büyürsün.)

    ***

    çakır'ın deve tuncay'a abi demesi, tuncay'ın başlarda taşaklı görünürken sünepe birine dönüşmesi.
    (bkz: deve tuncay küçülmedi; polat büyüdü.)
  • şevko'nun ordusunun neden bu kadar abartıldığı. bizim mahalleden 3-5 balici alsam ben bile alırdım şevko'yu.
  • büyüüüük iskender büyüüük senden büyüük allah vaaar dıkşın dıkşın
  • polat ile aslan beyin kavuşamaması.
  • ömer babanın konuşması.
  • kurtlar vadisi operasyonunu sadece aslan ve polat’ın bilmesi ama ilk bölümlerin birinde hastanede aslan’ın ajanlarının polat’a yardım etmesi. yani mafya içinde polat’ın devletin adamı olduğunu bir çok kişi öğrenmiş oldu böylece.

    not: yanılıyor olabilirim.

    edit: evet yanılmışım. bölümü hatırlatan tüm arkadaşlara teşekkürler. aslında görevliler polat’ın devlet çalışanı olduğunu bilmiyormuş.
  • necati şaşmaz ve abdülhey hangi kafayla oynatildi. odun koysan daha iyi rol yapardı bu ikisinden.
  • altı baba öldürüldüğü zaman, onların işlerine (demir görkemli'nin gazinoları, üstün kısa'nin hırsızlar çetesi, faris'in arsaları, kürt bedo'nun haraç topladığı kabzımallar) ne olduğunun belirtilmemesi.

    sağ kolları mı gelip işleri devam ettirdi, polat mı bunların alanlarına çöktü (ki bu olasılıkta beyaz kadın işi yapan freud fethi ve cerrahpaşalıların hapçılarını polat almazdı), yoksa rus konseyin gangster ekipleri çıkıp piyasayı mı doldurdu? konsey bu alanları ve sokaktaki çetelerden gelecek paraları boş mu bıraktı yani?

    edit: polat'a henüz operasyona başlamadan evvel aslan akbey uzun bir özgeçmiş ezberletmişti. yok babası iş kazasında ölünce 900 bin mark tazminat almışlar, yok annesi bir hippiyle beraber yaşamaya başlamış, sürekli dayak yiyen annesini kurtarmak için polat bu hippiyi vurmuş, yetimhanede leyla adında bir arap kızına aşık olmuş... gerçekten böyle biri vardı da öldürüp yerine ali candan'dan bozma polat alemdar'ı mı getirdiler; yoksa tüm bunlar kurgu muydu? bunu halen anlayamıyorum.

    edit 2: çakır'ın "taktik yok bam bam bam" zihniyetli biri olduğu defaatle vurgulandı. polat onun yanına girince yaptığı operasyonlar hemen polat'a atfedildi konsey tarafından, keza polat mithat kadıoğlu'na "ben olsam şevko'yu şöyle öldürürüm" diye anlattığı vakit (ki aslan akbey'in nasıl öldürdüğünü anlatmıştı) "çakır'ı aşar bu plan" cevabını aldı. ama ilk bölümdeki üç cinayet, hele ki behiç türkcan'ı polis kılığında kaldırma kesinlikle profesyonel planlardı. sırf polat'ı parlatmak için mi bu kadar düşürdüler adamı?

    edit 3: ilk bölümde aslan akbey ali'ye kurtlar konseyinin üyelerini anlatırken "tabii bunlar hep kod isim" diyor. e kod isme ne gerek var; laz ziya, tombalacı, hüsrev ağa kamuoyunda da mafya babası olarak tanınan insanlar değil mi? mehmet karahanlı, samuel ve nizamettin dışında ilk kadronun tamamı memleketin en tanınmış babaları, haberlerde de "yeraltı dünyasının önemli ismi" diye geçiyor adları. e neden "kod isim" vurgusu yapılıyor?
  • senaristin deli hikmet'e ihtiyaç duyması.
hesabın var mı? giriş yap