• film ekiminde biletleri biletix'de hiç satışa çıkmadan biten film. ulan bütün teknolojiyi seferber ettim. satışa çıkınca haberdar olabilmek için 48 tane uydudan ayrı ayrı bildirim almak için alarmlar falan kurdum ama internette hiç bilet yer almadı ne yazık ki.

    gişeden de "gösterimin olacağı gün gelin gelmeyen olursa onun yerine sıradan alırız." şeklinde bir açıklama yapıldı. *

    filmin basında yer alan özeti şu şekilde;

    --- özet ---

    yunan yönetmen yorgos lanthimosun the lobsterdan sonra ingilizce çektiği ikinci filmi, izleyicisini her zamanki gibi tekinsiz, oyunbaz ve özenle tasarlanmış yeni bir lanetli lanthimos evrenine davet ediyor. kutsal geyiğin ölümü başarılı bir cerrah ve babasının boşluğunu onunla doldurmayan çabalayan bir ergen etrafında dönüyor. tuhaf ikili, aileleriyle tanıştığında işler daha da tuhaflaşıyor ve muzip bir tür alacakaranlık kuşağı hikâyesi ortaya çıkıyor. lanthimos bedensel şiddetten doğan mizahı da her daim olduğu gibi filmine tatminkar miktarda eklemeye devam ediyor. aileye, suçluluk duygusuna ve sınıfa dair, etkisinden kurtulması çok zor bir soğuk duş bu film.

    --- özet ---
  • hayatımda ilk defa sinemada bir filmin sonunu getirmek istemeden çıktım. aldığı paunlardan yorumlardan övgülerden ve oyunculardan sonra hadi gidelim dedik. demez olaydık. filmle ilgili duyduğum en ilginç şey colin farrell'ın senaryoyu okurken midesinin bulandığını söylemesi. izlerken benim de midem bulandı açıkçası bilhassa ikinci perdede. ilk perdedeki soğuk ve mesafeli diyaloglardan ve oyunculuklardan sonra ikincisinde nolacak ha bitti oldu olacak derken daha mı kötüye gider bir film her sahnede. hayır artık yerlerde sürünen çocukları görünce ve kan revan daha fazla bu saçmalığa dayanamadım açıkçası. lobster filmini izlememiştim. yönetmen lanthimos u da ilk defa duydum, gördüm. bilemiyorum altan ben wiplash ı da birdman ı da beğenmemiş adamım. tamam onların tarzı farklıydı ama bu tarz değişik filmler hiç bana göre değilmiş onu gördüm. arkadaşım kaldı ısrarla ve sonunu seyretti. ben de onu onbeş dakika kadar bekledim dışarda. çıkışta iyi ki erken çıkmışsın dedi. sonunu hiç merak edip sormadım bakın. hala da etmiyorum. ve sanırım etmeyeceğim de.
  • en son anne filminde iyice asabım bozulmuştu. birden kalabalık oldu herşey her şey üst üste türlü türlü klostrofobilerim tetiklendi. resmen uyuz olmuştum. üstüne bu filmi izleyemeyeceğim sanırım.

    üstelik kendimi de biliyorum. bu kadar insan bir şey anlamadım diyorsa ben de muhtemelen anlamam. bu tarz filmleri gerizekalı kontenjanından izliyorum çünkü.
  • "lanthimos, bugün umutsuzluğun ve kötücüllüğün sinemasını yapan bir yönetmen olarak tarihe geçebilir ama bize kötü olduğumuzu yutturamaz. hele hele sıradan bir tv kanalında gece yarısı izlenecek hiçbir şey kalmadığında şöyle göz ucuyla baktığımız, ucuz korku filmlerinin benzerlerini yapmaya devam ederse.."sondönemokuduğumensertdillieleştiri

    keşke şu değerlendirme yazısını filmi izledikten sonra okusaydım dedim kendi kendime...

    resmen kavga da söylenmez diyeceğim ama satma kaygısına yönelik acımasızca söylemek lazım.
  • yönetmen lanthimos’un eski yunan mitolojisindeki iphigeneia‘nın hikayesini esinlenerek yazdığı ve yönettiği müthiş film.

    --- spoiler değildir ---
    efsaneye göre truva’yı almak için iphigeneia’nın babası agamemnon yola çıkar. boiotia bölgesinde rüzgar kesilir ve sefer durur. seferin devam etmesi için agamemnon’un tanrı artemis’e kendi kanından bir kurban vermesi gerekmektedir. agamemnon en güzel kızı iphigeneia’yı kurban vermek ve truva’yı fethetmek arasında bir seçim yapmak zorundadır. sonunda kararını verir ve kızını tapınağa götürüp canını alır. iphigeneia’nın ölümünden sonra hava birden düzelir, gemiler hareket eder ve truva istila edilir.
    --- spoiler değildir ---

    (bkz: rahatsız edici ve sinir bozucu filmler)
  • ortada bir geyiğin olduğu, ancak "sinemayla kutsanmasaymış keşke" dedirten film.
    ulan yarısında çıkacaktım, yalnız olmadığım için çıkamadım. yanıma fularımı da almamışım, öleyazdım.
    sinemadan soğumak istemiyorsanız gitmeyin ve seyretmeyin.
    üstteki entry'de linki verilen haber sol'daki eleştiri var ya, az bile yazmışlar.
    o nicole ve collin salakları da sırf sanat filmi diye niye oynamışlar bu filmde anlamadım.
    filmin ismini de "yılanı kusturmalar" falan koysalar daha çok yakışırmış, o kadar söyleyeyim.
    intikam diyorsan, charles bronson'ın filmlerini izle, daha az zarar görürsün. ulan hala depresyondan çıkamadım, yemin ediyorum.
    agamemnon'un da, mitolojinin de, yunan sinemasının da...
  • uzun zamandır yaşamadığım hisleri yaşatmış, beni içine hapsetmeyi başarmış, süje ekseninde ilerlese de son derece vurucu sahnelere sahip, iyi işlenmiş hatta ilmek ilmek dokunmuş fevkalade etkileyici son lanthimos filmi.
  • izlenecek filmler listemin başında gelen oldukça iyi yorumlar duyulan bir film.
    mitolojik unsurlar ve metaforik anlatımlar varmış.
  • miyazaki'nin ''deer god'' ından daha mı kutsalmış yani?
hesabın var mı? giriş yap