• game of thrones hayranı bir kişinin kurabileceği cümle. kendisinin targaryen soyundan geldiğini de iddia ederse onu usulca kendi haline bırakarak yavaş yavaş ortamdan uzaklaşın.

    edit: saçlar fln da sarı sarı. kıllanmadım değil hani.
  • bu zor donemi ulkenin basinda hirsli, iddiali ve gozu kara bir liderle(bkz: uzun adam) geciriyor olmak halk adina talihsizlik, sonraki nesiller icinse ya bir sans ya da bir enkaz.
  • kuzey kore, asya'nın bölgesel güçlerinin ortasına konumlandırılmış bir kanserdi, bilerek büyütüldü, güçlendirildi. şimdi, başta tek çin politikasını unutturmak, çin üzerinde kaybedilen manüplatif etkiyi geri kazanmak üzere amerika tarafından kullanılacak. olan yine, senelerdir bir distopik şizofreni içerisinde yaşatılan ülke halkına olacak.
  • donald trump bu açıklamayı yapabiliyorsa, dahası o öfkeyi kuzey kore'ye hissettireceğini düşünüyorsa tek bir ihtimal var o da kuzey kore'nin elinde nükleer güç falan yok ve bunu yeni öğrendiler.

    eğer k.k' nin elinde kıtalar arası balistik füze teknolojisi ve kayda değer nükleer güç varsa, kim yong un vurabileceği maksimum hedefi vurup azami sivil kaybı ve ciddi radyoaktif serpinti yaratmadan devrilmez.

    abd'nin alacağı ilk risk güney kore ve japonya'nın dümdüz olmasına seyirci kalmak olur.

    ancak, kuzey kore'de bahsi geçen nükleer teknoloji yoksa yandı gülüm keten helva. olan kore'li masum halka olacak.
  • trump in kuzey koreye verdiği ya da vermeye çalıştığı efsane gibi görünen ayar
  • kendi koltuğu tutuştukça düşman seçiyor, hedef gösteriyor. herkes gösterdiği hedefe "düşman" deyince de atar yapıp, senatonun olumsuz kararına karşı halkı arkasına alacak bir kahraman oluyor. sonra nükleer tehlike, vize problemi, ülkeler arası kutuplaşma, ekonomi de patates, huzur da, refah da. ne için? koltuk garantisi. sikerler.

    - tanıdık geldi mi? evet ne yazık ki siyasetin omurgası böyle -
  • (bkz: mad king)
  • dertli gönüllere giren kramp, işte benim donald trump'tan saddam benzeri açıklama. zamanında saddam böyle bir laf etmişti "abd savaşların anasını başlattı" gibisinden birşeydi. sonra savaşın anasını s.ktiler, o ayrı konu..

    şimdi bu trump enteresan adam. bir yanım diyor ki "deli lan bu adam. cahil çocuk gibi koymuşlar bunu buraya, siyasetten falan da anlamıyor, gelişine sallıyor, ona buna". öbür yanım diyor ki "manyak mısın lan, o kadar büyük servet, abd başkanlığı falan aptallıkla delilikle elde edilir mi?"

    sonuçta bu adamın etrafında da konuştuğu danıştığı adamlar vardır ve kendisine ait bir aklı vardır diye düşünüyorum. yani inşallah..

    yaptıklarına bakarsak, aslında adam ulusalcı duvarların yükseldiği bir dünya öngörüyor ve amerikayı buna hazırlamaya çalışıyor. amerika ilk kalkınmasını sağlarken hiç de öyle liberal bir ülke değildir. merak edenler için bakınız ha joong chang'ın bir sürü eseri. adam belki de dünyanın geleceğini karanlık görüyor ve sağda solda para harcamak yerine kapılarını kapatmayı tercih ediyor. şimdi diyeceksiniz ki e ortadoğu'dan çekilmedi, bak pyd'ye silah veriyor vs.. hah işte ben de onu diyorum. kendi askerini falan göndermiyor. parasını veriyor, silahını veriyor, "savaşın lan ibneler" diyor. e tabi herşeyi bir anda yapacak değil. önce askerini çekiyor, bir zaman sonra (muhtemelen ortalık istediği gibi kızıştıktan sonra) parasını da çekecek.

    kuzey kore ile ne olur. bu sarı ırk manyaktır, geri basacağını zannetmiyorum. içeride çin'le anlaşıp, çin bunlara "olm, siz dalın, ben de geliyorum, biz bu amerikayı yeriz" demiş olabilir. ben bir çatışma ihtimalini, çatışmasızlıktan daha kuvvetli görüyorum maalesef. çapı büyümese bile çatışma çıkması ihtimali az değil. burada yapacağımız en kuvvetli dua, yukarıda bir yazarımızın yazdığı gibi kuzey kore'nin elinde aslında nükleer falan olmamış olması ve bunun abd tarafından yeni keşfedilmiş olması.

    ha buradan türkiye'ye ekmek çıkar mı.. çıkmasın kardeşim, bizim ekmeğimiz bize yeter. nükleer serpinti bize gelmese bile, zaten iklimin anasını bellediler, hepten bozacaktır, yine bize girecektir.
hesabın var mı? giriş yap