• amerikan iç savaşını anlatan binlerce filmden bir tanesi (dir muhakkak, o kadar eminim ki varlığından bilmeden de bu entryi girebiliyorum, o derece yani)
  • aralarında sürekli gerginlik olan iki yön. kuzey güney çekişmesi, amerikan iç savaşından çok önce avrupada tanımlanmış bir kavramdır. endüstri bölgesi sayılan kuzey, tarım bölgesi olan güneye kıyasla mizacı soğuk ama patronsu takılır. güney ise vurdumduymaz bir tavırla kuzeyle dalgasını geçer, bağbozumu şenliği eder, gül koklar, sanat eder. kuzey, güneye tepeden bakar, küçümser, işine bakar. o, meşgul bir yöndür. çıkarılacak madenleri, üretilecek silahları vardır. güney ne kadar aydınlıksa, kuzey bir o kadar karanlıktır. sevemediler gitti yüzyıllardır birbirlerini...
  • kıvanç tatlıtuğ ile bade işçil'in birlikte rol alacakları yeni dizinin adıymış. yine işte aşk, ihtiras, yalan dolan, entrika vs dolu bişey sanırım.
  • birbirine zıt karakterlerdeki iki erkek kardeşin hikayesi anlatılıyormuş dizide. yani bu kadar kör göze parmak olur. karakterler zıt ya, isimler de zıt olsun di mi?
hesabın var mı? giriş yap