• izmir alsancak'ta oturup ho$be$ edilecek sakin bir mekan. diger yerlerden farki iceride(her ne kadar dinlemesek de) canli muzik olmasi. ho$ o sicakta kim iceri kapanir o calan muzigi dinler orasi da mechul. yol kenarina oturulursa yoldan gecen kapkaccilar ve cicekciler huzursuz edebiliyor, dikkatli olmak gerekli.
  • izmir kordon'da pek sakin olmayan, her daim kalabalık* mekan. canlı muzik olayları fena değil peçeteye istek yazdık çakmak bile salladık, o kadar... dekoru cok hos bır de...
  • sesine hayran bıraktıran tuğba adlı arkadaşın pazar, pazartesi, salı ve perşembe geceleri sahne aldığı izmir kordon da bulunan gidildiğine gayet eğlenilen mekan. tuğbanın olduğu geceler şiddetle tavsiye olunur.
  • liseyi izmir'de ve 90'lı yıllar içerisinde bitirenler için, mezuniyet balosunun klasik bitiş yeridir la sera. iç kısımlarında eller havaya tarzı bir eğlence tarzı mevcutken, dışarıda sessiz sakin kordon'un keyfini çıkaran insanlar görülürler. ne kadar dolu olursa olsun, diğer kordon barlarından ayrı bir kalabalığı vardır.
  • bir dönem sıklıkla gittiğmiz bizi damsız almayı kabul edecek kadar tanıyan sonra ne olduysa soğuduğumuz eski tadı kalmayan daha doğrusu kordondaki diğer yerlerden farkı kalmayan kordonboyu barı. sanırım fark sahneye çıkan elemandı, adını unuttum erovizyona filan girmişti.
  • rivayetler dogrudur, 1. kordon'da izmir ticaret odasi lokali'nin hemen altinda konuslanmistir. insana turk pop muzigi'ni sevdirecek -vallahi risar inanmazsin, cok ciddiyim- gruplarin sahne almasiyla sahsim acisindan unludur. harbi diyorum cevat abi, cok saglam gruplar cikiyor bu mekanda.

    ayrica seneleeer seneler oncesinden bilgisayarli otomasyona gecip cemil cumlemize yaslamasiyla gonlumde taht kurmustur. olsundur, sistem tikir tikir islemektedir, sahanedir. en azindan gotumuze girenin haddini hududunu bilmekteyizdir.

    konum itibari ile yaklasik olarak 2. kordon'da baki tevfik fikret koleji ve dahi izmir fransiz kultur merkezi hizasinda bulunmaktadir, eger ki yanilmiyorsam *.

    ortama katilmak, kendinden gecmek adettendir. atmosferik yarrak metalcileri bile pop'a isindiracak saglam gruplar var diyorum, ustelik gurup da cabasi diyorum bir dinlemiyorsun beni risar.

    bonus olarak da cikista hemen onunde duran , boyozcu, gevrekci, midyeci, tursucu, kokorecci, ve isa bilir, musa soyler ki soguscu gecenin en guzel yanidir desem?

    ah kuzucigim, sanki yanimdasin...

    (bkz: izmir'i sevmek)
  • hafta sonları fiyatlandırmaları farklıdır. %25 artış olur. garsonları pek yardımcı olamazlar sorun yaşandığı taktirde. yine de son dönemlerin en güzel gecesini yaşamama neden olmuş mekan.
  • 11'de mutfağını kapatan diğer kordon mekanlarının aksine geç saatlere kadar mutfağı açık (ki bu bir istanbullu için en büyük özelliğiydi), yemeği ve mezeleri lezzetli ve bir istanbullu için oldukça ucuz güzel bir mekan.
  • (bkz: que sera sera)
hesabın var mı? giriş yap