• lazer ameliyatı yaptırmak için kontrole gittiğimde görmemle çok şaşırmıştım bu arkadaşı. bana işin ne kadar kolay, acısız olacağını ve kahrolası lens optiklerin dediği gibi zararlı olmadığını anlattı dakikalarca. kişisel tercih tabi ki; o zaman sen niye hala gözlük takıyosun demedim ama samimi olmaya ihtiyaç var. dövmeciler bile benimsemiş işini kiloyla dövme yapmışlarken kendilerine.
  • şişman diyetisyen ve güzellik uzmanı gibi anlaşılması güç olan bir insan modelidir. tabi hal böyle olunca da pek inandırıcılıkları kalmıyor doğal olarak...
  • durumunu güzel bir pazarlama taktiği için kullanabilecek göz doktorudur. "bu işi en iyi yapan benim, piyasada başkasına da güvenmiyorum. e haliyle kendi göz ameliyatımı da yapamıyorum." diyebilir.
  • görmüştüm ben bunlardan bi tane. şanlıurfa'da isim vermiyeyim bi özel hastanede. beyazın psikopat diye bi tiplemesi vardı hani hüsmen dayıya işkence eden. aynı onun gibiydi gözlüğü. ben de soramadım haliyle ne buhal diye.

    bu doktor yüzden soğudum bu lazer ameliyatı işinden. her muhabbeti geçtiğinde de anlatırım bu doktoru. başka herhangi bir şeyin doktoru ol be kardeşim, hadi göz doktoru da ol ama lazer ameliyatı yapan doktor olma bari. en azından ameliyatın ne kadar kısa sürdüğünü, ne kadar kolay olduğunu ve ne kadar iyi bişey olduğunu ballandıra ballandıra anlatırken ekle sözlerine "benim gözler ameliyat için uygun değil" falan diye.

    bi de bu gözün ameliyata uygunluğu diye bişey var galiba ama ondan da şüpheliyim. hangi doktora sorduysam* şööyle bi gözüme bakıp "valla senin gözler de tam ameliyatlıkmış, çok uygun istersen hemen halledelim iki dakkada" diyo. ulan öyle bişey varsa bile bunun bir tespit şekli, testi tahlili falan olması gerekmez mi? doktor gözlerime baktığı an hemen nasıl anlıyo gözlerimin bu ameliyata uygun olduğunu? bi de doktor bana bakarken niye gülümseyen gözlerinin içinde çizgi filmlerdeki gibi "$" işareti görüyorum?
  • kim bilir, belki de istediği halde ameliyat olamayan doktordur... şöyle ki; ameliyat için göz bozukluğunun ilerlemesinin durmuş olması lazım...üzerinden de belli bir süre geçmeli elbet. ancak ondan sonra gerekli kontroller de yapılarak ameliyata geçilebilir... her isteyenin ameliyat olabilmesi gibi bir durum yok ortada... göz bozukluğunun ilerlemesi veya durması da tamamen izafi... 10 dakika sonra da durabilir 10 yıl sonra da... metabolizma ile ilgili diye duymuştum bir yerlerden... tabi bu söylediklerim normal şartlar altında geçerli... sırf para kazanmak adına meslek etiğine ihanet eden müptezel bir doktor 'hiç acımayacak' diyerek işi bitirirse bir şey diyemem...

    son olarak yazdıklarım, konu ile ilgili benim bildiklerimdir diye toparlayayım... 'hayır arkadaşım, yanlış biliyorsun' diyen varsa geçerli nedenleriyle beri gelsin...
  • acikcasi hic bizzat rastlamadim ama, bu doktorlarin varligini duydum ben de.

    gozun uygunlugu tabi ki onemli bir nokta. zaten gozlukten kurtulmak isteyen insanlarin yaklasik yarisinin gozu uygun olmuyor istatistige gore. fakat gozu uygun oldugu halde yine de ameliyattan kaciniyorsa, bunu evhamli olmasina veya, isi tum detayiyla bildigi icin milyonda birlik fail vakalarindan bile tirsmasina bagliyorum. cunku en nihayetinde her doktor sunu soyler : "butun operasyonlarda komplikasyon riski vardir." ve sizi ameliyat etmeye kalkisan hicbir doktor, ne ameliyati olursa olsun, %100 basari garantisi vermez.

    evet kendisi zannedersem %100 basari garantisi olmadigi icin tirsmaktadir, ve bu tirsma, kisinin yapisiyla alakali bir seydir, meslegiyle alakali degil.
    (bu son soyledigim bana cok dogru geldi, meslegiyle alakali degil, riske karsi olan tutumuyla ilgili kisisel bir durum.)

    ben sahsen, bu ameliyati gecirmis birisi olarak, hicbir zaman milyonda birlik komplikasyon risklerinden tirsmadim. cunku ayni ihtimalle, bana araba da carpabilir, kafama saksi da dusebilir, hadi daha gercekci ornek vereyim, gozun lensten mikrop kapma ihtimali, ameliyattan mikrop kapma ihtimalinin 2 kati. ameliyattan mikrop kapmak icin de zincirleme bircok hatayi pespese yapmak gerekiyor. ne bileyim, pis elinle gozunu ovusturcan, damlalari kullanmayacan, ertesi gun doktora muayene ettirmeyecen veya doktor gozunden kaciracak muyene ederken... insanlarda cok nadir rastlanan fleb'in tekrar yapismamasi vs. seklindeki siradisi vakalar da zaten bana catmaz diye ciddiye almadim. o kadar sansli veya sanssiz bir insan olsam, piyango, sayisal loto falan cikardi...

    bununla birlikte, benim tek derdim "acaba ameliyat gorme acisindan beni tatmin eder mi, yoksa bu gunlerimi mumla arar miyim ?" seklindeydi, nitekim ameliyat beklentilerimden cok daha fazlasini verdi. ki mukemmelliyetci ve fazla pimpirikli ve aci esigi cok dusuk bir insan sayilirim, buna ragmen ameliyatin bana kazandirdigi gorus oyle tatmin edici ki, omrumun sonuna kadar goz damlasi kullanmayi, veya sadece 5 sene de olsa boyle keskin gorup sonra gozumun tekrar bozulmasini kabul edebilirim... fakat bu basari orani da her zaman olmayabilir tabi.

    ameliyatla ilgili daha fazla analiz ve teknik bilgi icin buyrun : (bkz: lazerle göz ameliyatı/@alzesiam)

    edit : acemilik, link verememisiz duzgun
  • insan ona hiç gözünü ameliyat ettirir mi kardeşim sorusunu sormama sebep oldu bu entry.
    zira ben özellikle gözlüklü olmayan bir doktora ameliyat olmuştum.
  • belli bir yaştan sonra göze lazer ameliyatı yapılamayacağını bilen kişidir.
  • tanıdığım bir çok göz doktoru gözlüklü bir çoğunun da artık numara büyümesi durmuş ama neden cizdirmiyorlar anlamış değilim
hesabın var mı? giriş yap