• başlık "lens alacak ve takacaklara tavsiyeler " olacaktı.
    12 yaşından beri gözlük kullanan ve şu an 18 yaşında olan çocuğum için ,çocuğu göz doktoruna muayene ettirip,doktor onayı ile gözlük yerine lens taktırmak istiyorum.benim tereddütlerim var ama kendisi gözlükten nefret ediyor ve lens takmak istiyor.lens kullanan arkadaşlardan bilgi ve tavsiye almak istiyorum.
    -kulllanım kolaylığı
    -fiyat ve kullanım süreleri
    -temizlik ve bakım
    gibi yazmayı unuttuğum konularda aklınıza gelebilecek her türlü bilgi,öneri,tavsiye,uyarı bu başlık altında paylaşılırsa yararlı olur diye düşünüyorum...
  • lens kullanmak abartılacak bir durum değil gerçekten. 4 yıldır lens kullanan biri olarak tavsiyelerimi ve bilgilerimi maddeleyeceğim:

    -acuvue oasys markalı lens kullanıyorum. içinde 6 adet lens mevcut benim aldığım lensler bir aylık ömre sahip. yani 1 paketteki lensleri 3 ay kullanmış oluyorsunuz.

    -bazı insanlar aylık lens deyince farklı anlıyorlar bu yüzden açıklık getirmekte büyük fayda var! lensler uyumadan önce, duşa girmeden önce, denizde/havuzda çıkarılması gerekir. birçok insanın hijyensiz kullanımdan dolayı gözlerini kaybettikleri, kör oldukları bilinen bir gerçek. evet bu gibi vakalar gerçekten var...

    -dediğim gibi hijyen çok önemli. bu yüzden lensinizi her çıkardığınızda lens kutunuzun solüsyonunu tazeleyin. lensleri takmadan/çıkarmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.

    -son zamanlarda büyük bir artış oldu fiyatlarda. bu yüzden reçeteniz olduğu takdirde internetten sipariş etmek daha mantıklı. 4 yıl öncesine kadar 70 liraya aldığım lensler 120 lirayı aşıyor artık.

    -lens büyük bir rahatlıktır. gözlükten sonra gerçekten her şeyi daha net gördüğümü fark etmiştim ve baş ağrılarım azalmıştı.
  • çok uzun yıllardır lens takan biri olarak;
    -ben aylık lens kullanıyorum. her akşam çıkartıyorum. farklı modelleri ve fiyat segmentinde olanlar var. bazılarını hiç çıkarmasanızda olur.
    -kullanım rahatlığı harika. gözlük gibi buğulanma, gözden aşağı düşme derdi yok. her türlü hareket vb yapabilirsiniz. gözlük takarken basket ve futbol oynarken çıkarırdım.
    -ilk başta takma ve çıkarma çok zor geldi. saatlerce takmaya çalıştığım olmuştu, kaç defa gözlerim kızardı bir keresinde gözümü incitmiştim,bile zor günlerdi ama vazgeçen biri değilim. şimdi saniyelik olay. her insanın hassasiyeti farklı tabii bana zor gelen başkasına kolay gelebilir.
    -ilk zamanlar hijyene çok çok dikkat ediyordum o zamanlar cnc işindeydim hatta. tecrübeli oldukça daha az dikkat etmeye başladım. temiz eller yeterli geliyor. solüsyon vb ile eli temizlemeye gerek yok.
    -lens solüsyonu da çok önemli. bir keresinde bir sebepten lens yine sıkıntı yaptı bir süre,göz yaşarması ağrı vb. solüsyonu değiştirince sorun kalmadı. hep aynısını alıyorum artık.
    -aylık lens kullanıyorum ama genelde bir lensi 1 aydan çok fazla kullanıyorum. tecrübe edindim. rahatsızlık verdiği an değiştiriyorum.
    -fiyatları çok değişken. aynı ürünü sektörde tanıdık varsa çok daha uyguna alabilirsiniz. göz rahatsızlığına göre bazıları pahalı.
    uzun kullanımda lensin göze zarar verdiğini okumuştum sanki ama emin değilim. bakmak gerek.
    keşke daha önce taksaymışım diyorum.
  • ismi jeremain olanları tercih etmeyin. başkasının çok işine yararken size çok kötü gelebilir, verdiğiniz her kuruşu haram edebilirsiniz.
  • göz sağlığınız için takmayın.alın güzel yüzünüze yakışan çerçeveli bi gözlük devam
  • 16 yıllık lens kullanıcısıyım. acuvue oasys kullanıyorum. göz doktorumun önerisi ile biotrue lens solüsyonunu kullanıyorum. acuvue marka lenslerle en iyi sonucu biotrue'nun verdiğini söylemişti.
    takarken çıkarırken elleri temiz tutmak dışında pek bir püf noktası yok. şehirdışı yolcuklarda yanıma bir çift yedek lens alıyorum ki düşmesi/kaybolması durumunda gözlüğe geçmek zorunda kalmayayım.
    tek kötü yanı televizyon karşısında uyuyakalıp sabah gözünü açtığında lenslerin göze yapışması. hayvan gibi uykum gelse bile kalkıp önce lensi çıkartıyorum. bunun dışında da bir zorluğu yok.
  • daha önce kontakt lens başlığı altına bir entry girmiştim, buraya entry numarasını bırakıyorum: (bkz: #88609089)

    herkesin doku hassasiyeti farklı olacağı için marka önerisi yapmak doğru olmayacaktır. zaten genellikle kontak lens için muayene olurken göz doktoru lens de denetiyor ve eğer özellikle bir marka belirlemişse reçeteye not ediyor.

    entry'nizde özellikle belirtmişsiniz fakat söylemeden edemeyeceğim: doktor onay vermezse hiçbir şekilde lens alıp taktırmayın ve çocuğunuza da özellikle tembihleyin. sektörün içinde olan biri olarak söylüyorum, bazı yerler reçetesiz de satış yapabilmekte, eğer doktorunuz onay vermezse asla lens alıp denemeyin. çünkü gözlük numaralarınız ve lens numaralarınız çoğunlukla birbirinden farklıdır ve gözlük kullanmayayım derken göz numaranızın da değişmesine sebep olursunuz. ayrıca, lens reçetesinde temel eğri olarak belirtilen bombe kısmın çukur mesafesi de kişiden kişiye değişebilir, bu şekilde lens alırsanız, lens gözünüzü sıkabilir ya da gözünüzden düşebilir. lütfen reçetesiz lens almayınız.

    başka bir sorunuz olursa dilediğiniz takdirde mesaj atabilirsiniz.
  • youtube'da izlediğiniz lens takma çıkarma videolarındaki insanların gözleri eşek kadar sizin gözünüz küçük olabilir. siz beceriksiz değilsiniz. boş triplere girmeyin. alışıyorsunuz zamanla.
  • yaklaşık 15 yıldır lens kullanan biri olarak verebileceğim tavsiyeler şunlardır:

    - acuvue oasys kullanıyorum. yumuşaklık olarak en beğendiğim bu. birkaç marka daha denedim ancak göz reddetti. battı.

    - günlük çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. günlük lensle kesinlikle uyunmaması gerek. uzun yıllar boyu lens kullanabileyim ve kornea kalınlığım zarar görmesin diyorsan temizlik, geceleri yatarken çıkarma ve tarihi geçmemiş lens kullanmak önemli. lens acıtmıyor hâlâ beni götürüyor 15 gün daha kullanırım falan deyip uzatmayın. göremediğimiz bakteriler var o lenste. zarar verebilir.

    - renkli tercih etmemek gerektiğini düşünüyorum. yumuşaklığı daha kötü denk geldi renklilerin.

    - gözlük kullanmak arada güzel olsa da sürekli kullanmayı sevmediğim için lensin çok önemli bir icat olduğunu düşünüyorum. lensin görüş alanı gözlüğe göre çok daha iyi. batmayan bir lens yokmuş hissi verir. ancak gözlük merdiven inerken zorlar. ayrıca burna ağırlık yapar, buğulanır, kıyafete uymaz, fotoğrafta parlar vs...

    - dolma gibi parmaklarınız varsa alışmanız zor olacaktır. ilk takışta takmak zor zannederken gece olup da çıkarma vakti gelip çattığında çıkarmanın daha zor olduğu anlaşılıyor. zamanla ustası olunuyor. takarken lense çok dokunmadan tam ortasından işaret parmağıyla tutup tek hamlede bebeğe oturtmak, çıkarırken ise yukarı bakıp işaret parmağı ile lense hızlı bir kaydırma hareketi yapıp baş parmağa doğru çekmek önemli.

    - solüsyonda biotrue'cuyum.

    - evde takılırken veya bilgisayar başında geçirilen uzun zamanlarda gözlük kullanıp göz dinlendirilebilir.

    - havuzda/denizde kullanım için numaralı deniz gözlüğü almadığımdan lensle deniz gözlüğü kullanıyorum. önemli olan gözlüğü güzelce yapıştırıp içeri su sızdırmamak.

    - göze ara ara kuruluk testi yatırmak lazım. hatta kornea kalınlığına baktırıp lazer ameliyata uygunluğu bozuyor mu sorgulanabilir.

    lazer ameliyatı ile gelecek kuruluktan korktuğum için şimdilik lense devam. belki bir gün cesaret toplarsam, lazeri övmeye de gelirim.
hesabın var mı? giriş yap