• bir türlü su kalitesini sağlayamadığım için besleyemediğim balık. inat ettim besleyeceğim lan. su kalitesi ve kuyruk erimesi hakkında bilgi verecek bir insan evladı olsa ne iyi olur. nette çok fazla bilgi var ne halt edeceğimi bilmiyorum.
  • canlı doğuran kategorisindeki tatlı su balıklarından bir tür.
    çoğu canlıda olduğu gibi erkeklerin görselliği bariz bir şekilde daha dikkat çekicidir.
    20-25 günde bir üreme potansiyeline sahiptirler.
    her ne kadar akvaryum başlangıcında japon balığı gibi en çok beslenen balıklardan olsa da bakılması özen ve bilgi gerektirir.
  • çok severdim ben bu ibneleri. ta ki akvaryumun içindeki eşek kadar vatozu yiyip geriye sadece kılçığını bırakana kadar. neyinizi eksik ettim şerefsizler? sadece yem verme vitaminli yem de ver, şunu da ver bunu da ver diye diye sığır gibi yediniz semirdiniz. yemledikten 3 saat sonra ne istediniz lan zavallıdan?
  • kolay bakımı ve görece diğer akvaryum balıklarına göre dayanıklı olmasıyla japon balığından sonra birçok akvaristin beslediği ikinci tür balık olmuştur. canlı doğuran adı altında sınıflandırılmaktadır ve adından da anlaşılacağı üzere birçok balığın aksine yumurta bırakmak yerine yavrularını doğurmaktadır. yavru sayısı 100'e kadar varabilmektedir. fakat yavrularını sahiplenip koruma iç güdüsüne sahip değillerdir, anne balığın kendi yavrularını yemesi çok sık karşılaşılan bir durum olduğundan yavruların ayrı bir ortamda beslenmesi ya da ana akvaryumda yavruların saklanabileceği ortamlar oluşturulması gerekmektedir.(rafya kullanımı bu noktada çok yararlı oluyor, ama doğallıktan yanaysanız ve bitkili bir akvaryumun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar tecrübeliyseniz bol bitkili bir akvaryum çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.)

    uzun yıllar boyunca ticari kaygılarla kendi varyeteleri arasında gerçekleştirilen çaprazlamalarla birçok farklı renkte üretilmişlerdir. albinism gibi genetik hastalıklara sahip olanları ise seçici üretimle çoğaltılmış, piyasaya yüksek fiyatlara sürülmüştür. özellikle albino full red varyetesi bugün revaçtadır ve ülkemizde de akvaristler tarafından bolca üretilmektedir.
  • gupi cinsinden bir balıktır. akvaryumlarda sıklıkla görülebilir. çok fazla doğum yapabilen canlı doğuran familyasındandır beslendiği ortam da nüfüs patlaması yaşanabilir.
  • guppy (lepistes) doğal olarak nehirlerde ve güney amerika göllerinde bulunan tatlı su tropik balıklarının küçük, renkli bir türüdür. barbados, brezilya, guyana, hollanda antilleri, trinidad ve tobago ve venezuela'da yaklaşık 300 farklı çeşitte lepistes (guppy) yayılmıştır.
    lepistes, diğer balık türlerinden daha küçük, renkli ve daha kolay tuttuğu için dünyanın en popüler akvaryum tropikal balık türlerinden biridir. guppy genelde esaret altında 3-4 yıl ve vahşi doğada biraz daha yaşar.

    onlar adını, onları akvaryum ticaretine sokan robert john lechmere guppy'ye borçludurlar. lepistes o zamandan beri göz alıcı renkleriyle erkekler ve canlı doğuran dişi balıklar olarak bilinen çok popüler akvaryum balıkları haline geldi. ancak lepistesler, ekoloji, genetik ve cinsel seçimin incelenmesi için önde gelen model sistemlerden biridir. guppy şimdi adaptif karakterlerin fonksiyonel genomik için önemli bir modeli olmaya hazırlanıyor.

    lepistesler üretken canlılardır, canlı doğuran türü içerisindedirler. bir erkek ve dişi birlikte kalırsa neredeyse kesintisiz olarak yavru verirler. her iki balık da yetişkin, sağlıklı ve çok yaşlı olmamalıdır (lepisteslerin bilinen ömrü 2-3 yıldır, -maksimum 4 yıl- böylece üreme için en az 3 aylık olmalıdır). dişi lepistes yaklaşık 3 aylıkken olgunlaşır, erkekler biraz erken olgunlaşırlar. yaratılışlarından ötürü erkekler, yüzgeçlerini yayarak ve bedenlerini kıvırarak (dans ediyor gibi) dişinin etrafında bir kur yapma içgüdüsü sergileyeceklerdir. dişi döllendikten sonra, gebelik süresi sona erene ve dişi doğum yapana kadar, 28 ila 30 gün arasında sürecektir. karnı gebelik döneminde hızla büyür, sonunda büyük bir keseye benzeyebilir. buna ek olarak, gebelik bölgesi dişi hamile kaldığında netleşmeye başlayacaktır. lepistes yavrularının korunması için akvaryum içinde saklanma alanları (canlı bitkilendirme) yapılmalıdır.

    bir bitki örtüsü, sadece yeni doğanların hayatta kalma oranlarını arttırmakla kalmaz, (doğal olarak saklanacakları bir alan oluşturur) bu, guppy'leri yetiştirmek için idealdir, ve doğal ortamlarını da taklit eder. vallisneria spiralis, echinodorus amazonicus, cabomba furcata gibi bitkiler, lepistes tankları için mükemmel bir seçimdir, çünkü düzgün büyümesi durumunda güzel manzaralar ve seyir zevki oluştururlar. bu türler oldukça büyür, dolayısıyla arka plan bitkileri olarak uygulanmalıdır.
  • bir kerede 40 tane doğurabilen akvaryum balığı..
  • bir dişiden tek seferde 50 adet yavru aldım. tek tek hepsini yakalayıp saydım.
  • japon balıkları ile aynı ortama konulmaması gereken tür.
    bir sabah uyandığımda lepisteslerimin kuyrukları saçak saçak olmuş sallanıyorlardı, 5 dakika sonra farkettim japon balıkları arkalarından ayrılmıyorlardı..
hesabın var mı? giriş yap