• üst edit: yazarların çoğu halen daha " cinsel tercihlerini göze sokmak" gibi garip argümanlar geliştiriyor. öncelikle tercih değildir yönelimdir. bir kere bunu öğrenin ne olur.

    o zaman; " bir heteroseksüel sokak ortasında partnerini öpüp kokladığında ve bademcik ameliyatı yaptığında kendi cinsel yönelimini bizlerin gözüne sokmuş olmuyor mu ?

    sizin argümanlarınız ile hareket edersek bende böyle bir argümanla karşılık veririm. buyurun buradan yakın !
    .
    .
    böylesi bir tavır içerisine giren kişi, grup ve oluşumların henüz demokratik gelişimlerini tamamlamadıklarına işaret hayret verici ve hayal kırıklığı uyandıran tutum, tavır veya davranıştır.

    kimse sizden ya da sizlerden lgbt toplumunu sevmenizi, onlar için ayılıp bayılmanızı, sevgi pıtırcıkları olmanızı istemiyor. hoş olsaydınız da niye oldunuz demez, mutlu olurduk ya neyse.

    sade ve sadece saygı duyulmayı istiyoruz. yaşam hakkımıza, yaşamlarımıza, yönelimlerimize, anayasal haklarımıza, evrensel insan haklarının bizlere de tanımış olduğu insanca yaşama taleplerimize, özel hayatımıza, hakkım ile hukukumuza yani kısacası bizi biz yapan her bir şeye sade ve sadece saygı gösterilmesini istiyoruz.

    bu çok mu zor ? imkansız bir şey mi ? hayatta mümkünatı mı yok ?

    nasıl ki renginden veya ırkından ya da inanışından ötürü insanlar ayrımcılığa uğruyorlar ise; bizlerde yönelimlerimizden ötürü nefret tabanlı hem cinsiyetçi hem de ötekileştirmeye dayalı gerek fiziki, gerek sözel gerek se de psikolojik şiddete maruz kalıyoruz.

    oysa gökkuşağı, hepimiz için o birbirinde sıcacık renkleriyle hayatlarımızı ve bakış açılarımızı renklendirip beraber yaşamı inşa etme düşümüzü gerçekçi kılabilir.

    edit: yazım hatası düzeltildi.

    ve aklıma gelmişken; " dünyayı güzellik kurtaracak. bir insanı sevmekle başlayacak her şey !!!"

    üzgün edit: bizler sadece biraz anlayış, biraz saygı, biraz hoşgörü, biraz empati bekler iken en sonunda tehditte edildik iyi mi ağan da bu entry ile #108201269
  • lgbtqi+ lara saygı duymayanlar da kadınlar öldürünler de aynı zihniyetin ürünüdür: patriyarka. zira mayıs ayında 21 kadın öldürüldü.

    kadınların 10’u evinde, 7’si sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i de bir arazide öldürülmüştür. 2 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. geçtiğimiz aylara göre, bu ay kadınların sokakta öldürülme oranı da arttı. bu ay öldürülen kadınların yüzde 48’i evlerinde, yüzde 33’ü sokakta öldürüldü.

    [raporun tamamı http://kadincinayetlerinidurduracagiz.net/…0-raporu ]

    (bkz: mayis ayinda 21 kadin cinayeti)
  • üst edit:

    kaynak: www.sozluk.gov.tr

    saygı: 1. isim değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram:
    2. isim başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusu.

    ki konu saygıdan ve saygının anlamından çıkıp ayrımcılığa doğru kayıyor. konu insanların cinsel yönelimlerinden dolayı maruz kaldıkları ayrımcılık ise başka saygı ise tanımından dolayı başka bir yöne gitmekte.

    soru: bir insanın kendine biçtiği bir etiket dolayısıyla o insana saygı duymak zorunda mıyım?

    bir insan doktor diye ona saygı duymak zorunda mıyım veya avukat, veya hakim veya polis, veya türk, kürt, laz, çerkez veya siyah veya beyaz diye?

    ve aynı şekilde bir insan lezbiyen, gay, biseksüel veya transseksüel diye saygı duymak zorunda mıyım?

    bu etiketler insanların kendilerine biçtikleri etiketler veya elbiseler ve bu etiketler, elbiseler yüzünden kimseye saygı duymak zorunda olduğumu düşünmüyorum.

    ama hayatta karşıma çıkan herkes birer insan ve insan oldularından dolayı herkes nazarımda asgari bir saygıyı hak etmekte. bu asgari düzeyin üstündeki saygıyı ise kendinize biçtiğiniz etiketler veya elbiseler ile değil tavır, davranış ve hareketlerinizle kazanırsınız. ötesi değil.

    bu tavır ve davranışlarınız kimisi için cinsel yönelimleriniz olur kimisi için ise başka kriterler olur. cinsel yöneliminizi kriter olarak ele alan kişilerden saygı beklemek ve saygı kazanmaya çalışmak ise sizlerin beyhude bir çabası olacaktır.

    örneğin karşıma çıkan insanların cinsel kimliklerini merak etmiyorum çünkü beni ilgilendirmiyor ve asgari saygı duymam için bir kriter teşkil etmiyor ama merak edip sormadığım halde cinsel kimliğini gözüme sokup zorla göstermeye çalışanlara ise fazladan bir saygı gösteremiyorum. sevdiğim ve saygı duyduğum bir insan biseksüel veya lezbiyen, hangisi olduğunu bilmiyorum. ne ben merak edip kurcalıyorum ne de o merak etmediğim bir bilgiyi zorla kafamın içine sokmaya çalışmıyor. bir diğer aynı mekanda takıp, içtimiz bir başkası ise gay ama gelip muhabbet arasında ben ganim diyerek kör göze parmak sokarcasına yönelimini gereksiz yere insaların kafasına kazımıyor çünkü muhabbet etmek için buna gerek yok, bir insana saygı duymak için bunu bilmeye gerek yok. çünkü saygı için üçüncü şahısları ilgilendirmeyen, üçüncü şahıslara zarar vermeyen bireysel seçimlerin gerekli olduğunu düşünmüyorum.
  • gurup değil grup bu arada.
  • şimdi
    bu konu bir kaç yönlü ele alınmalı
    bir birey istediği cinsel seçimi yapabilir.

    banane

    fakat bu cinsel seçimi yapan birey
    seçiminden dolayı ekstra bir saygı beklemesin .
    seçiminden dolayı bana küstahlık yapmasın
    seçiminden dolayı çirkeflik yapmasın

    her zaman söyledim gaylarden gizli gayler gaylikleri ortaya çıkacak diye korkarlar.
    işte esas homofobik onlardır.

    fakat benim gibi normal bir bireye siz çirkeflik yaparsanız ağzınızı yüzünüzü sikerim
  • bir lgbtqi üyesi olarak söylüyorum, hayat bazı coğrafyalarda oldukça zor bizim için. azıcık anlayış görsek ne olur sanki?
  • çöptenekelerine de saygı duyun,lağım borularına da...orada yaşayan fareler önünde eğilin lan saygısız pislikler.lgbtiqçprskvx+ artık o (aklına sapıklık gelen artıyı kaldırıp eklesin,sonra da artıyı yerine koysun)
  • farklı hissedenlere sen neden böyle hissediyorsun demem buna hakkım da yok kimsenin de hakkı yok. bence saygı budur.

    ancak bu durumu insanların gözüne sokmak, ahlaksızlık derecesine vardırmak, ulu orta cinsel yönelimini bağıra bağıra göstermek veya yaşamak... bunlara saygı duymam.

    bize ne, banane, ona ne veya kime ne bundan. niye gözümüze sokuyorsun?
  • şu anki toplumumuz zaten lgbt’ye saygı duymayıp, kötülerken lgbt üyeleri herhalde kendilerini nasıl halktan daha fazla soğuturuz, nasıl daha fazla küfür yeriz diye düşünüyorlar galiba. kendinizi topluma kabul ettirmenin birçok yolu var. sokakta soyunup, küfürlü sloganlarla yürüyüş yapmak bu yollardan birisi değil emin olabilirsiniz.
  • isteyen istediğini becersin size ne kardeşim.
hesabın var mı? giriş yap