• --- spoiler ---

    lisa simpson yemek masasına moralsiz oturmuştur, başını eğmiştir ve tek lokma yemek yememektedir. bunu farkeden homer simpson kızına sorar:
    -kızım moralin bozuk gözüküyor, neden yemeğini yemiyorsun, ne oldu yoksa 'sınavlarından biri mi ertelendi'? (ardından klasik homer kahkahası)

    --- spoiler ---
  • son derece itici ve yapay çizgi film karakteri. ki bu lis'in kişiliğinden değil yazarının tercümanı olmasını istediği karakter olmasından kaynaklanır. lisa, diğer karakterlerin (ve diğer dizilerdeki karakterlerin) aksine içindeyse neredeyse hiç kötü barındırmaz. dört dörtlüktür, iyilik meleğidir, doğruluk timsalidir, dürüstlük abidesidir, aklın, mantığın neferidir, sağduyunun vücut bulmuş halidir. tek eksiği gözlerini kör eden midilli sevgisidir ki o da ihmal edilebilir bir kusurdur. sonunda yine doğruyu bulur midilli karşısında bile. her karakter içinde bir oranda iyi ve kötü barındırırken, lisa aşağı yukarı kusursuzdur. ha böyle çocuğum olsun yüz milyon borcum olsun*ama öyle insan olmaz ki.
  • zekasını büyükannesi mona simpsondan almıştır.
  • tüm notlarının a++ olmasını istemesi gibi şeyler kompleksse kompleksidir. hayatı boyunca başarılı olmuş, edebiyatta, sanatta, felsefede springfield'ın tartışmasız en yetkin, entelektüel ve başarılı kişisi olarak başarısız olma korkusu ve takdir görememe endişesi gayet anlaşılabilirdir. bu da bir kusur değil kusursuzluk önkoşuludur. tüm nevrozları, uyumsuzluğu ve asosyalliği de cahil, aptal, düşüncesiz çevresinden, dangoz babasından, aşırı yufka yürekli ve batıl inançlı annesinden, şerefsiz piç kurusu kardeşinden, sorumsuz öğretmeninden, düzenbaz müdüründen kaynaklanmaktadır. kusur diye sayılan niteliklerinin tümü yine mükemmelliğinin sebebi ya da sonucudur.

    insanlıktan oldukça uzak bir karakterdir. bırak insanı öyle uzaylı yok. ben de seviyorum. ne demişiz, öyle çocuk olmaz olsun mu demişiz. ama çok havada duruyor o kadarı. tek kusuru itchy and scratchy iğrençliğine ha ha ha diye gülmesidir sanıyorum ki o da dizinin kendi içinde büyük tutarsızlıktır. dizide duyarlılık, hassasiyet, hayvanseverlik, çevrecilik abidesi olan lisa o şiddet dolu saçmalığa nasıl güler anlamıyorum. matt groening akıllı olsun.
  • kusursuz olmaktan oldukça uzaktır. yaşıtlarından çok daha olgun bir profil çizse de, küçük bir kız çocuğunun her türlü acizliğine sahiptir ve bu sık sık ortaya çıkar. birçok bölümde kendisinden daha zeki karakterler ile karşılaşır ve genelde karşılarında çaresiz kalır. en basitinden bir bölümde şehir dışındaki çok prestijli bir okula transfer olduktan sonra, tekrar springfield'a dönmek istemiştir; zira kendisi de mükemmel olmadığının, ancak öyle olmasa bile "mükemmel göründüğü" bir yer olduğunun farkındadır. lisa, genel manada mükemmel değil, çok fazla kusurlu karakter arasında kendisini öne çıkaran özellikleriyle rahatça fark edilebilen bir karakterdir.
  • büyümüş aklı ve büyümüş küçülmüş halleri dışında küçük bir kız çocuğundan farkı yoktur. oturup bart ile televizyondaki saçma sapan şeyleri izlemesi gibi. arkadaşlarından zeka ve bilgi açısından üstün olduğu için çok yalnızdır. ne ailesi ne çevresi lisa'ya uyum sağlayabilir. bunun yanında çok tatlı bi simpsons karakteridir. the simpsons'ta itici karakter bulunmaz hacı.
  • simpson ailesinin superego'su.
hesabın var mı? giriş yap