• lost dizisinin üçüncü sezonun ilk bölümünü seyrettikten sonra edindiğim bir izlenim. öyle ki rohandan gondora 2 günde gidilmektedir, haritaya bakılırsa tüm orta dünya 5-6 günlük yoldur. halbuki lost adasında sadece uçağın iki parçasının arası bir haftadır ki ada o iki parça arasından fersah fersah büyüktür. kıç kadar orta dünyada bu kadar efsane varken daha lost adasında dişe dokunur bir hikaye bile çıkmaması da artık lost dizisinin yapımcılarının ayıbıdır... (bkz: bkz vermeden entry girmek) *
  • (bkz: orta dünya)
  • aslinda lost adasi middle earth'den buyuk degildir. ancak lost adasinin herbir tarafinda turlu turlu dogal engel oldugu icin adanin bir yaninindan bir yanina gitmek zaman alir. ayrica, bu engelleri yayan asmak zorundadir lost adasinin guzide sakinleri.

    ama, middle earth'de oyle mi, atlarimiza atladik mi rohandan, bildigin duzluk geceriz, bombos duzlukler. 2 gunde variriz gondor'a.
  • charlienin fikrinin alınması gereken konudur
  • lost dizisinin yüzüklerin efendisi üçlemesinden uzun sürmesine neden olan durumdur. çük kadar middle earth'den 9 saatlik film çıkmışken lostun dev adasından sadece bir sezonda 24-25 saatlik materyal çıkar.
  • katılmadığım önermedir. lost adası dediğiniz yer, arkanızdan kovalayan kutup ayıları, tepenizde kara duman, kulağınızda fısıltılar olduğu halde topukları kıça vurdura vurdura yarım saatte rahatlıkla katedilebilecek bir mekandır. diğer tayfanın adasının da ethan ve goodwin'in merkezden kıyıya koşarak bir saatte varabileceği büyüklükte olduğu s3e1'le sabittir.

    orta dünyaya gelince, evvela altınızda gölgeyele gibi bir yılkı varsa rohan'dan gondor'a değil iki gün bir günde bile gitmeniz mümkündür. kate'in kara kısrağı üstüne bile bindirmiyor adamı. sonra koca arda orası arkadaş, harad'ı var bilmemnesi var, onu bırak okyanusun ötede valinor var ki biz ölümlülerden daha kıyısını gören olmadı.
  • (bkz: lost adası)
  • gidis hatti ile lost vs lotr seklinde bir entry acilmasina sebeb verebilecek bir konudur. ancak lost'un dizi oldugunu ve yüzüklerin efendisinin üc film oldugunu varsayarsak, her zaman usulsuz karsilastirma ile karsi karsiya oldugumuz kolayca görülebilmektedir*. gel gelelim ki lost'un adasinin büyüklügü yüzüklerin efendisinin topraklarindan büyük olmasi mümkün olup o adanin söyle adam gibi yapicilar tarafindan bir tepeden bakisinin cekilmemis olmasi, acaba o ada kayip kita atlantis mi düsüncesini beraberinde getirmektedir.
hesabın var mı? giriş yap