• edit: konuyla ilgili şöyle bir sokak röportajı var: (bkz: hdplilere m. yavaş'ın sorulduğu sokak röportajı)

    şu da var: (bkz: sırrı süreyya önder'in mansur yavaş'a teşekkürü)

    mansur yavaş’ın aday olacağı söylentileri üzerine hdp’li hasip kaplan’ın attığı tweet.

    https://www.twitter.com/…status/1630646721943314433
    benim anlamadığım, kürtler hdp’nin marabası mı ki sadece aynı milliyeti paylaştıkları için bir siyasinin emirlerine göre monoblok halde oy veriyorlar? bu kürt siyasiler kendilerini aşiret ağası gibi görüyorlar, bunlar emir verecek kürtler de maraba gibi boyun eğip insanın en temel haklarından biri olan seçme hakkından vazgeçmişçesine bunların seçtiğine oy verecek.

    ülkenin %76 si türk kökenli. ve türklerin aynı soyu paylaştıkları için milliyetçi partilerin sözünde çıkmamaları ne kadar saçma olur değil mi? ya da ülkenin %76’i “devlet bahçeli/ümit özdağ ne derse ona uyarız, ben hemşerime hainlik edemem” dese tepkiniz ne olur? “bunlar da koyunmuş” dersiniz muhtemelen.

    kürtler koyun sürüsü mü ki kendi akılları yerine hemşerilerinin tercihlerine göre oy versin? bu durumda, bunca zaman eleştirdiğiniz “erdoğan bizim hemşerimiz nasıl olsa. açlıktan ölsem de başkasına oy vermem” diyen rizeli dayılardan ne farkları kalıyor?

    edit: aşağıdaki "sizin aklınız yok mu ki kürtten ülkücüye oy bekliyorsunuz" demiş. ama nedense, ülkücülerin lideri mhp ile ittifak yapan partiye oy vermekten rahatsız olmuyorsunuz?

    hayır, 2014 seçimlerinde kürtçü selahattin demirtaş'a türkler oy verirken bunu neden normal buluyordunuz o zaman? mansur yavaş'ın ne ülkücülüğünü gördünüz? kürtlere ayrımcılık mı yapmış, mecliste sadece türklerin hakkını mı savunmuş? türkçü aşiretleriyle bir araya gelip, "kürtler burada çalışamaz, yaşayamaz" mı demiş?

    istediğiniz ideolojiye inanabilirsiniz, isterseniz nazi olun. hizmet ederken herkese eşit davranıyorsanız, kimseye ayrımcılık yapmıyorsanız, hukuka uyuyorsanız, bu ideolojiniz nedeniyle başkalarının hayatına karışmıyorsanız, neye inandığınızın önemi olmamalı.

    not: ben türkçülüğü de kürtçülüğü de günümüz insanı için önemsiz bulan birisiyim. adam çocuğuna mama alamıyor, çocuğu aç uyuyor ama hala kürtçülük/türkçülük goygoyu yapıyor. diğer yandan, ülkedeki türkçü de kürtçü de çocuklarının türkçe/kürtçe konuşmaması pahasına yurtdışına yerleşip, ingilizce eğitim alabilmesinin, o kültürde yaşamasının hayallerini kuruyor. kürtçülükleri/türkçülükleri ülkeyi terk edene kadar

    muhtemelen mansur yavaş’ın aday olmasının sebebi “aman benim ideolojimdeki aday başkan olsun” denilmesi değil, cumhur ittifakı seçmeninden en fazla oyu kopartabilecek kişi olmasıdır.
  • "bonom onlomodoğom kortloron kondo oklo yok mo ko"

    kendi aklımız var; ülkücüye oy moy yok. sizin aklınız yok mu ki kürtten ülkücüye oy bekliyorsunuz oğlum? yok eğer oyumuz lazım değilse, bırakın kürt oyu konuşmayı da işinize bakın.

    yüzde 0,1 oyu olan partilerin olduğu, bakanlık sözü aldığı masaya en az yüzde 12 oyu olan hdp'yi çağırma, hdp'nin buna rağmen "ana muhalefet liderini aday yapın destekleyelim" çağrısını görmezden gelip ülkücü birini aday yapmaya çalış, sonra "kürtler niye oy vermesin" filan. hadi ordan be!

    ** kürtten oy istiyorsanız önce saygı göstereceksiniz, temsilcilerini muhatap alıp aday belirleme sürecine dahil edeceksiniz. en azından empati yapacaksınız kürdün eli kime oy vermeye gitmez üzerine. öyle oktay'ın kibir abidesi sığır babasının yaşar usta'nın kızını istediği gibi küstahça, terbiyesizce bir tavırla ancak babayı alırsınız. ilgili film sahnesi: link

    edit 2: "vatanını seven kürtler verir" demiş, üstüne de küfür etmiş sığır oğlu sığırın biri. vatan siz misiniz de sizi seven vatanı da sevmiş oluyor utangaç ampul? sittin senedir ülkücüler dinciler el ele anasını aglattınız vatanın. çetecilik, mafyacılık, hak arayana zorbalık, hırsızlık, milleti birbirine düşman etmek, ülkeyi yağmalamak dışında ne verdiniz vatana da vatan sevgisinden bahsediyorsunuz? yerin dibine batsın sizin sevginiz. vatan sevgisi halkı sevmekle başlar. bütün unsurlarıyla, farklılıklarıyla, dilleriyle, kültürleriyle halkları sevmeden, temel hakları için mücadele etmeden toprağı sevsen ne yazar? ki öyle bir sevgi ki sat sat bitiremediniz o toprağı da.
  • yahu arkadaş sonra biz ırkçı, faşist oluyoruz.

    şu tweet ırkçılığın dik alası değilse nedir? kürtler ona oy vermez, buna oy vermez. peki ama biz türklerin oyu neden çantada keklik görünüyor? biz kk aday olmasın dediğimizde aktrollükle suçlanıyoruz.

    kk aday olur da kaybederse oy vermiş olmamıza rağmen bizlere oy vermediniz ondan böyle oldu diyeceksiniz ondan sonra benden çok okkalı bir küfür yiyeceksiniz haberiniz olsun.
  • bir ırkçı açıklaması
  • mansur yavaş aday olsun da sen oy verme aq. verirsen aq. mansur başkan zaten kalan %90 oyda %51i rahat bulacaktır. bu ülkenin her kürt vatandaşı da senin gibi bölücü oç olmadığına göre %55-60 arası garanti.
  • altında en çok beğeni alan şu yorum daha çok gerçeği yansıtıyor bence.
    "kürtler değil, pkklılar oy vermez ben ığdırlıyım yüzlerce kürt arkadaşım var memleketimden, doğubayazıt, diyadin vb ilçelerden kiminle konuşsam mansur yavaş'ı istiyor. adam dürüst adam diyorlar haklılar da "ben bu yaşımdan sonra haram yemem, yedirmem" diyen adama oyumuz helal."
  • feodal kafadan çıkamamış bir hdp'li söylemi. kürtler senin maraban mı ulan?

    bu hdp ırkçılıkta mhp'ye getir götür yaptırır vallahi. ben bahçeli'nin ağzından türkler şöyle yapar böyle yapar dediğini duymadım. olsa olsa ülkücüler adına konuşuyor o da adamın ideolojik yapılanması zaten.
  • tanıdığım kürtlerin bir çoğu bu iktidardan bir şekilde kurtulma peşinde.
    oysa bir ekip sürekli akp'ye çalışıyor ve şuna oy yok buna oy yok diye atarlanıyor.
    yav şu anda bir fırsat yok, hazır punduna getirdik kılıçdar olsun hiç olmazsa diyebileceğiniz/diyebileceğimiz bir durum yok. kim aday olursa ülkedeki aklı olan kişilerin hepsi oy verecek ve bu dönemden kurtulacağız. sonra siyaset mi yaparsınız protesto mu yaparsınız ne yapacksanız yapalım.
  • en büyük projesi "yemedim yedirmedim, çalmadım çaldırmadım" diyen adama oy vermeyecek kürt de sktirsin kemale oy versin. mansur aday gösterilmezse tek başına aday olmalı. yaveriniz ak reisle birlikte hepinizi sandığa gömeceğiz.
  • sen gelme güzel kardeşim canım kardeşim sen gelme kürtler hakkında da bu kadar sahiplenici konuşma . vermiyorsan git her fırsatta size lanet eden sizi kullanan genel başkanınızı içeriye atan hazineden pay almanızın önünü kesen adama verin . bıktık artık bu kafalardan bu ülke de herkesin kürt türk laz çerkes alevi sunni arkadaşları var herkesin düşünceleri kendisine kimse kimseyi yargılayamaz ancak konu memleket olduğunda hepimiz düşüncelerimizi bırakıp evimizi yurdumuzu korumayı biliriz . sizin gibi halk bölücülerine lanet olsun .
hesabın var mı? giriş yap