• artık olması gerekendir. makas atma sebebiyle yapılan kazaların haddi hesabı yok. para cezası caydırıcı değil. makas atan aracın plakasından sürücüsüne gidilip, hapis cezası verilmelidir. bu işin çocuk oyuncağı olmaktan çıkması gerekiyor.
  • para cezası da yanında olsun ama 20 değil 200 bin olsun. üstelik ehliyete de süreli el koyulsun.
  • makas atan doblo sürücüsü az gelişmişler seçimlerde oy verirken mümkün değildir.
  • izmir'de en efendi adamı bile sağdan sollamaya mecbur eden, neredeyse makasa teşvik eden orta ve sol şeridi düşük hızla gitme akımı var. neredeyse hep sağdan sollamaya mecbur bırakan bir sürüş alışkanlığı var. bunu düzene sokmadan makas atmayı engelleyemezsiniz.

    ekleme: sıradan bir şey ankara yolunda yeşildere yolunda sol şeritte 50 ile gidene rastlamak. bunu inkar eden "sallama" diyen bile var. otobanda bile adam 50 ile 60 ile sol şeritten gidebiiyor. bunu anlatıyoruz. ben hız limitleri dahilinde seni sağdan solluyorsam hatanın kaynağı sensin. bu da kazaya sebebiyet veriyor. adamlar orta ve sol şerit en zahmetsiz sürüş imkanı verdiği için şeridi kapatıyorlar kısaca. sen yapıyor olabilirsin ama yanlış işte.
  • her kuşu siktiniz bir leylek kaldı. trafikte her sorun çözüldü tek derdimiz makas atan oçlar di mi amk? ulan kaçınız mahalle arasında 30'la araba kullanıyor? kaçınız sarıyı görünce gaz yerine frene basıyor? kaçınız yol boş olsa bile o siktiğimin sinyal kolunu kullanıyor? kaçınız radarsız yolda 70'le gidiyor? kaçınız yol kenarında yayayı geçtim yaya geçidinde ki yayaya yol veriyor? bunun gibi bin tane şey sayarım da yalnızca şu yazdıklarımı yapan kişi sayısı bile bu sözlükte yüz kişiyi geçmez amk. şu sözlükte etkileşim kasıp iki fav alacağım diye şekilden şekile girmeyin amk.

    hadi tamam makas atan oç'lari hapise tikalim ama yukarıda dediklerimi yapmayanları da tikalim var mısınız?

    t. samimiyetsiz bulduğum bir istek
  • 5 yıl hapis çıkınca da uzun bir süre trafikten men.
  • ülkede adam öldüren bile doğru düzgün hapis yatmıyor yok infaz yasası yok iyi hal yok zart yok zurt

    10 yılla falan çıkıyor katiller bile artık ülkede.

    bu ülkede çok çok ciddi bir ceza infaz sorunu var, kökten değişmesi ve infaz sürelerinin çok yüksek oranda arttırılması gerekiyor.

    bunlar olmamışken fazla iyimser bir beklenti
  • dört şeridi de 70-80'le giderek kitleyen, önü boş yolda ayağı gazdan çok frende olan tipleri doğru şeride almayı başarabilirsek mecburiyetten makas yapan büyük çoğunluk elenir ve ağa takılmış zıplayan balıklar gibi geriye kalan pigmeler için de daha caydırıcı cezalar uygulanması doğru olacaktır diye düşünüyorum.
  • en az 5 yıl hapis, ehliyet iptali ve 1 milyon lira para cezası olmadan bu makas terörü bitmez.

    geçen hafta e-5’te makas atarak trafiği altüst eden bir yaratık vardı, arkasından sirenlerini açmış bir polis aracı gelmesine rağmen yavaşlamaya bile tenezzül etmedi. düşün yani, polis tarafından takip edilmesini bile bilgisayar oyunu zannedecek kadar beyinsiz.

    bu yaratıkları günlük hayatımızda istemiyoruz.

    p.s. zaten 3 makasçı pisliğe bu ağır cezaları verip güzel bir marketing çalışmasıyla dağa taşa bile duyurduktan sonra kimse makas atmayı deneyemeyecektir bile. hapisler dolu, peki mezarlar çok mu boş?
  • bu ülkede maskesiz gezenlere sokağa çıkma yasağı olduğu halde alkollü yakalananlara dünyalarca ceza kesildi ama hiç birisi ödetilmedi.

    t; bir s*ke yaramayacak duyar kasılan başlık. bunu yapabilecek kanun varsa herkese aynı işlemeli, beni çeviren polis gece gece iş çıkartma kardeş eksiğin varsa alkollüysen hadi görmedik ilerle dememeli.
hesabın var mı? giriş yap