• daha garibi masa örtüsü yerine ingliz ve alman gazetelerini kullanan arkadaşlara rastlanmıştır.
  • yemek yeme eylemi bittikten sonra, masayi temizleme olayini, gazetenin, uzerindeki kirintilar ve artiklarla beraber top haline getirilip cope atilmasina indirgeyen super bir uygulama.
  • çeşitli nefretlik durumlar da arz edebilir. örneğin siz tam vazgeçilmez bir yumurta yemeği yapmış ve bir kısmını çatalnıza (fesatlaşmayalım) esir etmişken, dikkatinizi ermeni soykırımı iddiaları ya da yeni bulunan ve arkeoloji dünyasını süper heyecanlandıran mumya ile ilgili bir haber çeker. bu arada sizin dalıp yumurtayı mideye indirmeyi bile unuttuğunuzu fark eden manyak kediniz, masanın üzerindeki ekmeğe ya da sürahideki suya saldırmaya başlamıştır.

    bir de şu boyutu var olayın: aralarında bir iletişim problemi olan ev arkadaşları ya da sevgililer için de bir kurtuluş yoludur. yemek ne de olsa masadadır; sizi bekler. siz de konuşmak zorunda kalmazsınız fazla. ne de olsa haberler vardır masanın üzerinde:

    - a, fener şampiyon olmuş.
    - hmmm..
    ...
    - tuzluğu uzatır mısın?
    - al.. a, fransa ab anayasasını reddetmiş referandumda.
    - desene giremiycez ab'ye falan.
    - hmmm..
    ...

    - ekmeği...
    - reçeli...
  • piknik ortamlarının fazgecilmez davranı$ bicimidir. bu tip piknik alanlarında çöp atmak için çop kutusunda bos yer bumazsınız cunku masa ortusu olarak kullanılan gazete kağıları tortop edilip çöpe basılmıştır.
  • tehlikeli kazalara sebebiyet verecek tercih.
    masanın üzerine gazete sererken gazetenin masanın çevresine taşmamasına dikkat edilmelidir.aksi halde masaya sonradan eklenecek zırzavatın eylemsizliği korunmayabilir.masanın bittiği yerdeki gazete üstüne konan çaydanlık bir anda alaşa olabilir.
    (bkz: bi arkadaş)
    (bkz: yok lan yok kendimden biliyorum)
  • üzerinde çay bardağından rakı ve konserve kutusundan direkt meze tüketimi gerektiren yerine kullanma durumu.
  • $antiye ortamlarinda , askerde hayat kurtaricisidir. bu tip ortamlarda gazete uzerinde yenen yemegin lezzeti ba$ka yerde ayni keyfi asla vermez.
  • kağıdının daha kaliteli olması ve içerik fotoğrafları bağlamında pazar eklerinin ayrı öneme sahip olduğu masa örtme eylemi. bir yandan mide ve damak zevki okşanırken, diğer yandan görsel estetik yakalanabilir.
  • yemek zevkini sıfıra indiren olay. çok gerekli kalınmadıkça yapılmamalıdır. çok gerek de kalınmaz göz zevkine düşkün birey masa örtüsü bulamaz ise masayı/sehpayı boşaltır ahşap zeminde o da olmadı tepside yer yemeğini, bitince de bi zahmet kalkar bir bez alır temizler pislettiği yeri. gazete kağıdında yemek yenmez yense de kıç popo, köşe yazarı pozu, kaza fotoğrafları, futbolcu baldırı içinde yenen yemekten bişey anlaşılmaz..
  • sadece fonksiyonel değil bazen de dekoratif olabilir. mesela saklamak istediğiniz bir gazete sayfası mı var, hemen serin masanıza bu sayfayı, üzerine de sıcak çaydanlık veya tencereyi koyun, buyrun size olsun masanızda süper gazete baskı. ancak şunu unutmayın, bunu sadece öğrenci evlerinde deneyin lakin bu gazete baskı hadisesi annelerin masalarda görmek istemedikleri cinsten hareketlerdir.
hesabın var mı? giriş yap