• instagramdaki en güzel matematik sayfasıdır matematik hamleleri.

    matematiğe meraklı herkese tavsiye ederim.
  • instagram'dan takip ettiğim yayınevi. 2 tane kitap çıkarmışlar, tanesi 65 tl ; 2 tane alırsan 114 tl mi ne. sayfalarına, "65 tl uçuk bir fiyat değil mi" diye bir yorum bıraktım. anında yorumum silinmiş.

    alt tarafı test kitabı.
  • az önce instagramda önüme sponsor videosuyla çıkan sayfa. gerçekten dehşete düştüm gerçekten. yayınladıkları ''sözde pratik bilginin'' başlığı: 5 ile pratik bölme.
    14/5 i 14x2=28 ve 2,8 şeklinde gösteriyor. hiç bir ses yok, anlatım yok tamamı ile ezberden oluşan saçma sapan bir video. bir kere bu pratik bilgi değildir bunu bi geçelim.
    matematikte ve bilimde ezber yoktur. o, ama formüller diyeceğiniz formüllerin de pek tabi bir mantığı vardır. mantığını kavradığınızda da o formülü ezberlemeye gerek dahi duymazsınız.
    peki neden sinirlendim. zaten eğitimden, öğretimden uzaklaşmış tamamen sosyal medyanın içine düşmüş yeni bir nesile nasıl zarar verdiğinin farkında mı acaba bu arkadaşlar? onları ezbere sürüklediğinin, mantığını kullanmasını ve düşünmesinin önünü tıkadığının. zorlandığı ve anlamadığı bir dersin sonunda böyle bir videoya denk gelse belki de hiç bir zaman zorlandığı ve anlamadığı o konuyu öğrenme gayretinde olmayacak ve üstüne koyduğu taşlar da sağlam olmayan, bir mantığa bağlayamadığı zemine oturacak.
    arkadaşlar ben böyle ufak gözüken ama bütünü etkileyen detaylara çok takılırım. düşüncelerimi de bu yüzden buraya aktarmak istedim. bizim daha çok düşünen, sorgulayan, araştıran bir nesile ihtiyacımız var. bizim iki üç şarkı ezberleyen bir nesile değil, nota okuyabilen, besteleyebilen bir nesile ihtiyacımız var.
  • matematiği insanlara ezberletmeye çalışan saçma sapan bir kitap. matematik mantığa dayalı bir bilimdir ancak bunlar formülleri ezberletmeye çalışarak matematiğin öğrenileceğini söylüyor. ayrıca kitaplar faiş fiyatlara satılıyor.
hesabın var mı? giriş yap