• milli eğitim bakanı mahmut özer’in emriyle, 11. sınıfta okula hiç gelmeyen veya uyuşturucu, bıçakla yaralama dahil disiplin suçundan sınıfta kalan 22 bin öğrenci, hiçbir şart aranmadan 12. sınıfa geçirildi.

    devlet, hapishaneleri okula çevirmeye çalışırken meb okulları hapishaneye çevirmeye çalışıyor.

    uyuşturucudan ve adam yaralamadan atılan adam okula nasıl geri alınır aklım almıyor.
    ondan sonra ekşi sözlükte “öğretmenler fazla maaş alıyor , yazın taş ocaklarında çalışsınlar” demeyi biliyorsunuz. gelin de bu tiplerle uğraşın bakalım okulda.

    kaynak

    edit: ya arkadaş siz gerçekten kafayı yemişsiniz. sistem çökmüş, müfredat desen içi bomboş. müdürler, yöneticiler desen hepsi torpilli, işten anlamıyorlar, despotlar. hepinizin çocuğu einsten… öğretmenler milyon lira maaş alıyor(!) (ki ben 11.000 lira maaşla 6.500 lira kira ödüyorum)
    ama bir tek öğretmenler suçlu öyle mi?
  • bu kadar sabıkalı öğrencinin okullara dönmesi okullardaki disiplinsizliği daha arttıracak. ayrıca bu tarz suç sabıkalı tipler yüzünden bu tarz işlere bulaşmayan genç çocuklar okuldan daha uzaklaşacaklar. her açıdan olumsuz bir karar. sırf ülkenin istatistiklerini arttirmak için yapılmış belli ki ama bence okullardaki dengeyi bozacak bu sabıkalı öğrenciler. diğer öğrencileri ve öğretmenleri okuldan soğutacaklar.
  • hiç unutmam lisede hoca karneleri dağıtırken bi elemanı sona bıraktı dedi seni tebrik ediyorum kalmayı başardın.
    karnesi 1'lerle dolu olan elemanları bile sözlü notu vs. bi şekilde geçirdiler bu denyo okula hiç gelmedi devamsızlıktan kaldı. hocalar bu tipleri bir sene daha görmek istemiyor en hızlı şekilde mezun edip kurtulmak istiyorlar.
  • öğrenci kalitesi yerlerde olduğunun başka bir kanıtı. 2010'lu yılların başında da böyle şeyler vardı ama tek tük. o zaman insanlar sadece lise sonda diye devamsızlıkları görmezden gelinirdi, böyle not olarak geçirelim denmezdi hiçbir zaman. aksine acımadan bırakırlardı. adamların hangi işi düzgün ki bu da düzgün olsun
  • sen şimdi 1 kova suyu arıttın ve aritmaya devam ediyorsun diyelim. hah işte, arıtılmış bu suya, daha önce suyun içinden çıkan pislikleri 1 sefere mahsus olmak üzere tekrar katarsan artık kovanın tamamı işe yaramaz.

    okumada gözü olmayan insanları zorla okutmak nedir allahaskına?
  • ülkemizin genel sorunlarından bir tanesi de budur. sorumlu vatandaş hep ben keriz miyim sorusunu kendisine sorar, ne kadar borçlu, arızalı, sıkıntılı tip ve durum varsa devletimiz mutlaka onlar için af niteliğinde çözümler bulur.
  • meb mi kaldı da? iyice ticarethaneye döndü ortalık.

    işsizlik hesabına girmesinler diye ite kaka liseyi bitirtecekler. sonra zaten kapıdan geçeni üniversiteye alıyorlar. orada takılsınlar 10-15 sene öğrenci kartı basarlar otobüse metroya. nasılsa atılsan da afla geri dönüyorsun. bu adamları işsiz istatistiğine sokmamak için ortalığın .mına koymak artık normal bir şey. ha zaten katili tecavüzcüyü salıyorsun dışarı. ülkede tek suç malum kişiye sövmek.

    böyle böyle toplu ceza evine dönüştük. dışarı çıkarken haraç kesilsin, arada bir diğer suçlular gelip zorbalık yapsın, soran olursa * 15 temmuz demokrasi bayramı kutlu olsun.

    reyizin talimatıyla ülke böyle yönetiliyor işte. o da zaten "ben yaptım oldu" mantığında. hem ekonomist, hem eğitimci, hem mühendis, hem her şey. atatürk'e nazire yapacağım diye bilmediği her işe elini atıyor, her gün yeni bir skandal karar duyuyoruz.
  • böylece eğitimdeki başarı oranımız yüzde yüze çıkıyor (bkz: tişikkirler)
  • hayret öğretmen-eğitimle ilgili olan bir başlığın altına öğretmen karşıtı cümleler yazılmamış. o kadddddar maaş alıyorlar uğraşsinlar dememişler
    uğraşamiyorsa istifa etsin dememişler. atanmayı bekleyen onca insan var dememişler
    şaşırdım doğrusu
  • okullarda disiplin, kural, düzen öğretilmesi gerekirken ne yaparsam yapayım yanıma kâr kalıyor düşüncesinin genç beyinlerde oluşmasını sağlayan saçma sapan af.
    bu çocuklar mezun olduktan sonra düzelmeyecekler bilakis bildiklerini okumaya, insanları rahatsız etmeye ve kural tanimamaya fazlasıyla devam edecekler.
hesabın var mı? giriş yap