• zehirler kitabını ne zaman yayınlar bilmiyorum ama şimdiden edebiyat-sızlığın edebiyat tadını sunduğu icin selim ileri'nin murathan mungan'ın romanda ıskaladığı "güzel çöl"ü bulduğu ve gelenekciliğin huzurunu kaçırırken bir gençlik yarattığı gün gibi ortadadır. politik bir pretty woman yazıyor..çünkü gay seks baslı basina siyaset demektir. bir örgüt çalışmasıdır.. bunun anlatısı manifestodur..barbara cartlandla birlikte nemrut dağında ökseotu toplayan yazar patty diphusa'dır myra breckinridgedir.
  • kişisel gelişim danışmanlığı yaptığı her halinden belli olan, boğaziçi üniversitesi'nde 2004'te yapılan "queer theory" konferansında yaptığı "türk edebiyatı'nda queer etkileri" konulu konuşma sırasında katılımcılardan birinin yaptığı "sizin yaptığınız sappho'nun şiirlerini lezbiyen şiir olarak okumak kadar abes, türk edebiyatı'nda queer mi aranır?" gibi gereksiz eleştiriyi başarıyla geçiştirebilecek konuşma yeteneklerine sahip, aynı konuşmada dinleyenleri "aaa bunlar da varmış gerçekten, ne güzel" diye hem eğitip hem de iğneli diliyle güldüren, picus'tan genel yayın yönetmeni berran tözer ile beraber ayrılan, 5li kitap serisini geçtiğimiz günlerde tamamlayıp bizlere yeni gezi yazılarını beklemekten başka yapacak bir şey bırakmayan fazlasıyla başarılı yazar, danışman, müzik eleştirmeni.
  • koç üniversitesinde mehmet somer ve murat somer adlı iki ayrı akademisyen olması nedeniyle şaşırtıcı isimli kişi.
  • bugun radikal'de yayimlanan suat arikan roportajinda eksi sozluk'ten alinti yapmis bir insan.
  • kitaplari 2004 yili icerisinde almanyada yayimlanacak olan polisiye yazari.
  • 1959 doğumlu odtu mühendislik mezunu bir yazar.
    (bkz: peygamber cinayetleri)
  • kitaplarında yazdığına göre 1959 doğumlu olan yazar, halen 27 yaşında olup yazları rio'da yaşamaktadır, aynı zamanda kişisel gelişim ve yönetim danışmanlığı yapmaktadır.
  • aşağıdaki metinleri, adında mehmet olmayanı, bir yazısında kullanmış şahsiyettir:

    "... şeffaflığın da en büyük güvencesinin demokrasi olduğu bilinmektedir." (sylvia maxfield referansıyla)

    "... uluslararası yatırım kararlarının salt ekonomik kriterlere göre verilmemekte olduğu ..."

    "... küreselleşmenin olumlu ve olumsuz yönde sonuçlarının hangisinin ağır basacağını, bir ülkedeki demokrasinin kalitesinin belirleyeceği ..."

    "... ab ile bütünleşmenin türkiye'ye ne kadar yarar sağlayacağını ülkedeki demokrasinin kalitesi ve ab ile bütünleşmenin hangi sırayla gerçekleşeceği belirleyecektir. demokratik konsolidasyonu sağlayacak reformları ab'den bağımsız olarak gerçekleştirebildiğimiz oranda ab ile bütünleşmeden sağlayabileceğimiz yarar artacaktır."

    "ab, demokratikleşme açısından kendi içinde bazı çelişkileri barındırmakta ve eleştirilmektedir; seçilmemiş ab bürokratlarının gücünü artırması ve özellikle ekonomik ve sosyal politika alanlarında ülkelerin egemenlik alanlarını daraltması gibi."

    "... ab entegrasyonu demokratik değerler temelli bir sistemi, üyelerinden başlayarak çevresine ve dünyaya yayma projesidir."

    "... demokratik konsolidasyon kopenhag kriterleri'nin özünü oluşturmaktadır ve ab ile müzakerelere başlamanın ön koşuludur."

    "... çoğu kez maddî koşullardaki değişimlerin entelektüel değişimden önce geldiğini ve onu mümkün kıldığını da söyleyebiliriz."

    "... demokratlaşmayı kolaylaştıran başlıca unsurlardan biri, bir toplumun zenginlik düzeyidir."

    "demokratik konsolidasyon sürecine girmiş ülkelerde, kişi başına millî geliri kritik sınır olan (satın alma gücü paritesine göre) 6.000 doları aşmış olanlar arasında konsolidasyon sürecinden geri dönülmediği gözlenmektedir."

    "... modern devletlerde rejimlere meşruiyet sağlayan başlıca kaynaklardan birinin, ekonomik kalkınma olması ..."

    "önümüzdeki onyıllarda da olmaya devam edecektir." (toplumsal aktörlerin demokrasiye bağlılık konusunda birbirine güvenmemesi sorunu için söylenmektedir)

    "... lâiklik sorunsalının, kurumsal ve siyasal anlamda devletin dinden ayrışmasının ötesinde toplumun kültürel, ekonomik ve 'öznel' sekülerleşmesiyle ilgili bir siyasî mücadele alanı olduğu ..."

    "kısa zaman öncesine kadar katoliklik, bugün nasıl islâm'ın doktriner yapısının ve pratiğinin demokrasiyle çeliştiği yönünde görüşler varsa, demokrasiyle bağdaşmayan otoriter bir inanç sistemi olarak görülüyordu." (lâtin amerika bağlamında söyleniyor)

    "... 1960'lardan itibaren protestanlık lâtin amerika'da yayılmaya başlamış ve katolikliğe rakip olmuştur. hızla pazar kaybına uğradığını gören katolik kilisesi ise pazar payını koruyabilmek için önce devlet desteğine başvurmuştur. ancak başarılı olamayınca pazar kaygısıyla daha demokratik ideolojiler ve pratikler geliştirmek zorunda kalmıştır." (anthony gill referansıyla)

    "... var olan tarihsel koşullarda kilisenin demokratikleşmeden ekonomik yarar sağlıyor olmasının, ideolojik değişimini daha inanılır ve kalıcı kılmış olması ..."

    "... toplumun yüzde yetmişinden fazlasının desteklediği ve büyük ekonomik açılımlar getirmesi beklenen ab üyeliğini, tek başına iktidara gelmeyi veya iktidarda kalmayı amaçlayan bütün siyasî hareketler desteklemek durumundadır."

    "... türkiye'nin başarılı olmak için ab kamuoylarını da kazanması gerekecektir."

    "... irlanda'nın, birleşik krallık'ın parçası olan kuzey irlanda'daki ayrılıkçı teröre karşı ingiliz hükümetiyle işbirliği yapabildiğini görüyoruz."

    "devletlerin, daha doğrusu devleti yöneten iktidarların, kendi meşruiyetlerini ve güçlerini sağlamlaştırmak amacıyla toplumla nasıl bağlar kurdukları o ülkedeki sosyal kapitali etkiler."

    "... demokratik konsolidasyon alanında ... mikro düzenlemeler makro düzenlemelere göre daha belirgin bir etki yapabilir."

    "makro düzenleyicilik daha çok toplumun devlete olan güvenini etkilerken, mikro düzenleyicilik hem jenerik sosyal kapitali, hem de dolaylı olarak bireylerin demokratik devlete güvenini etkileyecektir."

    "demokratik konsolidasyon için sosyal kapital devlete güvenden daha önemlidir."

    "türkiye yerel düzeyde sosyal yardımlaşma anlamında sosyal kapitali yüksek, ama jenerik sosyal kapitali göreceli düşük olan bir toplumdur."

    "... demokratikleşme bazen anlaşılanın aksine toplumun devlet aleyhine güçlendiği bir olguya işaret etmez. tam tersine, devletin düzenleyicilik ve meşruiyet alanlarında güçlenmesine ihtiyaç duyar."

    not: "demokratlığın politik ekonomisi: inanılır demokrasi, düzenleyici devlet ve ab'li küreselleşme" başlıklı, ağustos/04'te yayımlanmış bir makaleden yazımı neredeyse aynen korunarak alınmıştır.

    bir de şu dipnotlar var:

    "demokratik konsolidasyon olarak tanımladığımız durumun gerçekliği ve kavram olarak yararlılığı tartışılabilir. aslında demokrasiler hiçbir zaman geri dönülmez şekilde sağlamlaşmazlar ve sürekli olarak korunmak ihtiyacındadırlar; aksini belki de hiç düşünmemek gerekir."

    "di palma ... demokratikleşmenin bir tür yaratıcı zanaatkârlık gerektirdiğine değinir." (giuseppe di palma kastediliyor)
  • kendisi ile yapılmış bir röportaj için:

    http://www.okuryazar.tv/…somer-pembe-tutulu-amiral/
  • hala yeni kitabı çıkacak mı diye hevesle beklediğim yazar..
hesabın var mı? giriş yap