• tum bu guney amerika ulkelerinin geri kalmisliklari farkli iktisadi yaklasimlarla aciklanabilir. hepsinin somurge ulkesi olmasi, yerli halka asimilasyon, gelisemeyen (gelistirilmeyen) demokrasi anlayisi, cok zorlu cografyalara sahip olunmasi, endustri devriminin kuzey yarim kurede yasanmasi sonucu sermaye birikiminin kuzey yarim kurede gerceklesip, guney yarim kurenin geri kalmasi...
    isim geregi sabaha kadar farkli goruslerin farkli az gelismislik teorilerini sayar dokerim de isteyenin istedigini veremem.
    cevapliyorum; tabi lan sizin dininiz hic geri kalmisliga, kadercilige sebep olur mu? hepsi kuresel gucunuzu cekemeyen gavurlarin oyunu.
    edit1; kubanin saglik sisteminin gotunu yiyin
    edit2; entry-nick uyumu.
  • uyusturucunun hirla dondugu ulkeler
  • hadi diyelim ülkemizin sorunu din;
    peki şu yukarıda saydığım memleketlerin sorunu da mı din? bu ülkeler de en az bizim kadar geri kalmış, gelişmemiş ancak hiçbirisi post-teistik toplum değil.
    başka bir sorun daha yok, devam edelim.

    .
  • güzel ülkelerin oluşturduğu grup.

    bunlar güzel ülkeler.ispanyolca öğrenip gezeceksin bunları.

    edit:bu arada perulu bir arkadaşım var facebookta.arada konuşur muhabbet ederiz.ben burada yalovadan istanbula arabayla gideceğim zaman o kadar hesaplama yapıyorum.benzin şu kadar,şu kadar da ido sokcak diye.kız aynı parayla ülkesinde ne mesafeler gidebiliyor.aynı zamanda limada gece kızlı erkekli dışarı çıktıklarında garip garip bakışlara da maruz kalmıyorlar bildiğim kadarıyla.karşılaştırmadan önce bir araştıracaksın bu işleri.
  • kızları taş gibidir. gerisini siktir edin.
  • bermuda şeytan yedigeni.
  • bu tarz konularda 1 tek sorun gösterilemez, sorun sadece din değil. gelişememenin sorunları: din, halkın bakış açısı, iktidarın umursamazlığı, vicdansızlığı, cehalet, bilgisizlik, duyarsızlık vb.

    bir tek din olsaydı bu konu tartışmak için çok güzel olurdu.
hesabın var mı? giriş yap