• ey akşener sen kimsin ya?
  • dörttür o ondört olsa duramazlardı.
  • daha fazla olduğunu düşünüyorum.
    meral akşener şu an türk siyasetinden umudunu kesmiş hemen hemen her kesimin umudu olmuş durumda. bunu dar bir çerçeveden söylemiyorum, çevresi full mhp+akp li olan koyu chpli biri olarak diyorum, meral akşener e oy vermeyi düşünen çok fazla insan var. bende onlardan biriyim. referandumda oyuma sahip çıkamayan bir isme oy vermem. kılıçdaroğlu o gün koysaydı ağırlığını bugün böyle bir düşüncede olmazdım. adalet yürüyüşü ile benim gazımı falan alamaz. şu ana kadar chpden başka partiye oy vermemiştim. açın bakın kemalist biriyim tüm entrylerimden anlarsınız bunu. oyum salt meral akşener e değil; referandum sürecinde dik duruşu sebebiyle gönlümü fethetmiş, her geçen gün yaptığı yerinde açıklamalarla bir merak uyandıran, milli mücadele ruhunu yansıttığını düşündüğüm ümit özdağ sebebiyle böyle bir karar almış durumdayım. velhasılı hemen hemen her kesimden ciddi bir oy alacak meral başkan ve parti arkadaşları. sandığı bekliyoruz. o zaman görürsünüz neden bu orana az dediğimi....
  • ihtimal dahilindeki sonuç. ancak akabinde şu daha muhtemel konuma gelir:
    beraber volta atarlarken selo meral'e öykülerini okur, meral de ona yazdığı şiirleri.
  • mhp'nin oyunu hatta fazlasını alıyor.

    bu durumda mhp'ye ne kalıyor?

    (bkz: kafası)
  • aha buraya yazıyorum. akşener de, bahçeli de % 9 alacak. sonra ver mehteri..
  • ilk defa içime sinerek gerçekten üslubunu sevdiğim bir siyasetçiye oy vereceğim. o siyasetçi ümit özdağ. bu nedenle rakamların imkansız olmadığını düsünüyorum.
  • akp+mhp-evet. denklem basit. minimum budur. ustune chp'den kacan ve akp'den de biraz daha kacan olursa 14 15 gibi degerler yakalanabilir.

    akp'nin haziranda oy veren 19 milyon(yaklasik %40) secmenden kaybi olmaz ama haziran kasim arasi gelenlerin parti bagi daha gevsek. mhp ise %4'u bile bulamayabilir. turkiye siyasetinde secmen bir partinin baraji gecebilecegi beklentisini kaybederse o partiyi tumuyle terk eder. eger o "tipping point" gecilirse mhp %1'e bile dusebilir, kalan oylarini akp'yle aksener paylasir.
  • mümkündür
    mehepeden ve akepeden bu oyu alabilr..
    bizim için sosyalistler için meral sıtmadır
    ölümü gösteriyorlar/ölümü yaşıyoruz..
    sıtmaya razı edecekler..
    edecekleri kesimler bellidir..
  • arastirmalar isterse yuzde 60 desin, fark etmez. referandumu hatirlayin.

    sonuclar ilk aciklamaya basladiginda evet %67, hayir %33 olarak verilmisti. sonra bu oy orani dustu de dustu. hatta acilmayan oylarla dusus hizi baz alinarak yapilan trend hesabinda evet yuzde 3 oy farkiyla kaybediyordu.

    evet oyu yuzde 55'in altina indiginde ankara, istanbul, izmir hayir oyunda ondeydi. sonra ne hikmetse evet oylarinini dususu yavasladi, yavasladi, mucizevi bir bicimde yuzde 52'nin altini gorunce durdu.

    turkiye nufusunun yarisini olusturan uc buyuk sehirde kaybederek kazanilan bir secim ulkenin tarihinde yok. bu yuzden, ysk aforoz edilip tum partilerin ortak uyelerle kuracagi bir kurulun yonetmedigi bir secim saibeli olacaktir.

    sonuclar bilgisayara filan girilmemeli. eski usul sayilip, kagit kalem kullanilmali.
hesabın var mı? giriş yap