• iron maiden'ın 26 temmuz'da ''kim çökmüş ne çökmüş; kimse yoksa daha biz varız, kımaan buddy!'' diyeceği durumdur.

    (bkz: 26 temmuz 2013 iron maiden istanbul konseri)
  • sam dunn ve scot mcfadyen'in gördüğü vakit söyleyenin ağzına terlikle girişme isteklerini bastırarak götleriyle gülmelerini sağlayacak ergen fikri (ya da kelli felli adam fikri bilemedim şimdi). ben bile böyle hissettiysem adamlar ne der kimbilir. başlığın acilen silinmesi, yerine metal müziğin yükselişi şeklinde yenisinin gelmesi gerekir. çarpılır marpılırız sonra. bir sürü sonu metal ile biten yenilik var mesela. onlara bakmak lazım. onlardan tekrar klasiklere dönünce de ayrı bir ferahlık yaşıyor insan. hem madem hiçbirini beğenmedin, istifle maiden'ı, purple'ı, zeppelin'i, priest'i ölene kadar dinle amk. onlar her yerde, her zaman, yersiz zamansız dinlenir zaten. birşeyler çökse bile onlara birşey olmaz. bu arada hakkaten lamb of god ney la?
  • çok gürültülü olur.
  • (bkz: scar symmetry)
  • ilk albümünü 2000'de çıkarmış lamb of god'ı "metal tarihinin en iyi gruplarından" biri olarak görenlerin komplo teorisi. hea canım, hea, 43 senelik metal tarihine 13 senelik grup kafadan girecek. (lamb of god'ın '90 tarihinde temellenmiş bir grup olduğunu biliyorum bu arada.)

    günümüzde metal müziğin çöktüğü falan yoktur. çökmez de. sadece şu gerçek vardır, bu saatten sonra metallica, iron maiden gibi stadyum dolduracak çok büyük gruplar büyük ihtimal çıkmayacaktır. lamb of god ile falan olacak iş değil bu yani. aynı durum, aşağı yukarı rock müzik türleri için de geçerli. kısa vadede yeni bir ac/dc, bon jovi, u2 vs... göremiyorum ben. hatta pop müzik için bile geçerli, sanıyor musunuz ki rihanna, lady gaga, lana del rey bir madonna ya da micheal jackson olabilecek? olamayacaklar. birçok sebep var bu durumları etkileyen, en başta gelen sebep ise, tüm dünyanın tüketim temelli toplum anlayışına kayıyor olması. albümlerin hatmedildiği günlerde değiliz artık, hit şarkıların el üstünde tutulduğu bir dönemdeyiz. ne yazık ki, "pop" anlayışı her tarza yayıldı artık. extreme metal grupları bile yeni albümlerinde radyoda çalacak 3-4 dakikalık basit şarkılara yönelebiliyor. yani, hala '70ler, '80ler, '90lar psikolojisiyle hangi tarzı ele alırsak alalım, bir değişim göreceğimiz aşikardır. dinleyici profili değişmiş, piyasa kuralları değişmiş, internet gibi bir medya tüm sektörü başkalaştırmış, plak firmaları hala don kişotluk oynuyor; bu kadar faktör işliyorken tabii ki kolayca büyük grup/yıldız olunamaz. albüm yapmak kolay artık, onu yaymak da ama bu işten ekmek kazanmak istiyorsanız, sizin elinizden çok şey alıyorlar.

    metal müzik, '70ler ve '80lerdeki kadar göz önünde olmayabilir, biraz yer altına çekilmiş de olabilir ama çökmüş değildir. hala canavar gibi gruplar çıkıyor, eskiler güzel albümler sunuyor, avant-garde metal gibi deneysel ve yenilikçi işlere sahne olan tarzlarda birçok grup sınırları zorluyor. geçen kırk yıllık zaman diliminde, metal müzik çok değişim geçirdi. erkek egemen bir piyasayken, birden kadın vokaller girdi işin içine. akustik gitar, klavye, keman, orkestra gibi farklı elementler müziğe dahil oldu. bu evrim hala sürüyor. eski tarz müziği isteyenlere de istediklerini verecek retro kafada gruplar hala çıkıyor. olay işin ruhuna erişememek falan değil yani, tamamen değişen dünya ve piyasa şartları.

    metal müzik çökmez. çöktürmezler. çöktürmeyiz. ankara metrosu inşaatı mı lan bu?!1!1!
  • cynic albüm çıkardığı sürece olmayacak durum.
  • "allah'tan başka bir şey zirvede kalamaz" diyerek şu mübarek ramazan-ı şerifte mevzuya dini bir boyut katarım. "nice padişahlar, imparatorluklar yıkıldı metal müzik mi yıkılmayacak?" da derim aslında ama uzatmak istemiyorum.

    yüksekliği stadyum doldurmak olarak algılayanlara göre bir gün stadyum dolduramayacak duruma gelmesi çöküş olabilir ama hakikatte yükseklik popülerlikle mutlak olarak paralel olmak zorunda değildir. o çöküş bazı dengesi bozuk terazilere göredir.

    ccc metal müzik ölmez metalciler bölünmez ccc
    (bkz: metal müziği yedirmeyiz)
hesabın var mı? giriş yap