• ermenistan sınırına yakın bir yerde varolan nükleer santraldir. çernobilin yıkıcı etkilerini bizzat yaşamış ülkemizde, bu kurulu bombaya kimse sesini çıkarmaması ilginç. çernobilden daha kötü bir teknolojiyle inşa edildiği belirtiliyor. emek ve demokrasi örgütleri sesini çıkarmıyor. çevreci örgütler sesini çıkarmıyor, hükümet sesini çıkarmıyor. ığdır'a sadece 16km ötede. çernobil km'lerce uzaklıktaydı. durumun ciddiyetini burdan bile anlayabiliriz. en tehlikeli nükleer santralleri arasındaymış.
  • 2016'da kapatılması planlanırken, ermenistan'ın enerji ihtiyacının %40'nı karşılamasından dolayı faliyeti 2026 yılına kadar devam ettirilecek olan dünyanın en güvensiz nükleer santrali.
    bugün küçük çaplı sızıntılara rağmen en yakın sınırımız ığdır'da ciddi kanser vakaları gözleniyor.
  • akp'yi bitirecek nükleer tesis.
  • 1970'lerden kalma, sovyet teknolojisiyle yapılan dünyanın en eski santrallerinden biri. santralin bulunduğu bölgede doğru düzgün su kaynağı yok, buda yetmezmiş gibi bölge 1.derece deprem bölgesi, soyvetler hangi akla hizmet santral yapmış buraya inanılır gibi değil.
    rüzgarlar konusunda da yukarılarda değinilsede herhangi bir büyük sızıntıda ankara'ya kadar etki göstereceği tahmin ediliyor. beklenen büyük istanbul depremi ve bu nükleer santral, önlem alınmayacağını bildiğim için iyi günler beklemiyor bu ülkeyi.
  • muhtemelen kısacık hayatımızda görme şansına erişeceğimiz bir diğer felaketin merkezinde olacaktır.
  • (bkz: tik tak tik tak)

    allah bu ülkeyi korusun. hükümetimizin köy enstitüleri, 70'lerdeki şeker kuyrukları ve cehape zihniyeti gibi çok daha hayati meseleleri var zira.
  • iliklerime kadar işleyen bir korkuyla hakkında bilgi edindiğim lanet nükleer santral. the washington post 'ta yapılmış bir haber var. bölgenin incelemesini ve bölgeden titizlikle seçilmiş fotoğrafları içeriyor. merak edenler için: https://www.washingtonpost.com/…_term=.81f122268f8b
  • teknik ömrünü tamamlamasına rağmen ermenistan hükümetinin yeni bir reaktörü devreye almaya planladığı santral.

    detaylar ve türkiye çevresindeki nükleer tehlikeler için:

    http://bit.ly/2nwrtuv
  • 2026 yılına kadar işletilmesine karar verilen, ığdır ilimize 16 km. uzaklıktaki saatli bomba. teknolojisi çernobil nükleer reaktöründen bile eski olan bu reaktörün, ağrı dağı fay hattının tam ortasında konumlandığı, reaktörü soğutacak soğuk su havzasından uzak olması ve nükleer enerjisini deprem vb gibi durumlarda kesecek direnç sisteminin bulunmadığı düşünülürse, tehdidin boyutu az çok anlaşılabilir hale gelecektir.

    olası sızıntıların ötesinde, reaktörün patlaması dalgalar halinde doğu anadolu bölge sınırları içerisinde milyonlarca insan, hayvan ve ekilebilir arazilerin yaşamını geri dönülemeyecek şekilde değiştireceği, radyasyon rüzgarlarının ankara'ya ulaştığında ise ülkenin bağımsızlığını bile korumakta zorlanacağı bir faciaya neden olacağı açıktır.

    domates, biber ve patlıcanı konuştuğumuz şu günlerde ve öncesinde de bu öncelikli konu hakkında bir tek program bile yapılmaması hazin bir ayrıntıdır. fakat metsamor gerçektir ve her an kontrol etmekte zorlandığımız o korkunç gücü ile ülkelerin kaderini değiştirmek için harekete geçebilir.
hesabın var mı? giriş yap