• zmag'in koordinatoru, amerikada alternatif kuresellesmenin onculerinden, katılımcı ekonomi: kapitalizmden sonra yaşam adli kitabi eylulde aram yayinlari tarafindan yayinlanacak, değişimin yolu: toplumsal dönüşüm için aktivist stratejiler” kitabi ise yine aram yayıncılık tarafından 2002’de yayinlanmisti.

    albert son yıllarda porto alegre (brezilya) ve bombay (hindistan)’da düzenlenen dünya sosyal forumu’nda alternatif ekonomik vizyonunu daha geniş kitlelere ulastirdi
  • 11 eylül 2004'te boğaziçi üniversitesi'nde verdiği konferansta, işçilerin ve tüketicilerin oluşturacağı konseylerin kuracağı platformların başta "pazar" olmak üzere birçok kapitalist kavramın yerine ikame edilebileceğini anlatan abi. küresel şiddet hususunda "eğer bu iş bombalamayla çözümlenebilecekse, 60 yıldır küresel terörün en büyük imalatçısı olan washington dc'den başlanması gerekir. ordu - polis teşkilatlarıyla mücadele etmektense, onların içerisine sızıp çoğunluğu ele geçirerek pasifize etmek daha rasyoneldir" diyen düşünür.
  • katılımcı ekonomi (parecon) kitabı aram yayınları tarafından türkçe'ye çevirilen yazar, çevirmen, aktivist, editör. geçtiğimiz hafta türkiye ziyaretinde, 11 eylül tarihinde boğaziçi üniversitesi'nde bir söyleşiye katılmıştır.
  • aslen fizikçidir ama katılımcı ekonomi (participatory economics) teorisiyle kapitalist topluma alternatif bir toplumun yaratılmasına çalışmaktadır. geçtiğimiz eylül ayında boğaziçi üniversitesi'nde aram yayınlarından çıkan "katılımcı ekonomi: kapitalizmden sonra yaşam" kitabını anlatan michael albert'in toplumsal dönüşüm için sunduğu stratejiler http://www.parecon.org/ sitesinde gorulebilir.
  • gecen hafta kaltildigim reform, revolution, ve resistance konulu panelden anladigim kadariyla: sola genel yaklasimi acisindan bazi anti-marksist ve anti-leninist hisler tasir. amerikada koklu bir gecmisi olan populist ideolojik durusa dahil gibidir. amerikanin, ozellikle new left generasyonu, solcularinin yoksullarla ya da dar gelirlilerle arasindaki kulturel ucurumdan yakinir ve, aslinda cok sag duyulu bir yaklasimla, bu mesafe katedilmeden hicbir toplumsal hareketin basariya ulasamayacagini savunur.

    dogrudur, amerikanin liberal solcusu rahatsiz edici derecede egitimli, sehirli, ve beyazdir. guneyliden, ciftciden, ve fakirden hoslanmaz, zencilerden korkar. white trash, hick, ve redneck gibi sinifci sifatlari cok kullanir. ama populer kulturun yoz ogelerine karsi da problemli bir romantizime dusmemek gerekir. mcdonalds'da yemeyi, nascar izlemeyi, monster trucks ve amerikan guresi gibi kultur endustrisinin en sig ve yikici showlarini sevmeyi solculuk olarak benimsemek cozum mudur? bilemeyiz. ama katilimci ekonomi muhabbetini ilgiyle izlemekteyiz.
  • 7 aralık cuma günü ankara'da bir oturuma katılacak ve "kamu girişimciliği ve demokrasi" konusunda bir tebliğ sunacaktır. ayrıntılar için (bkz: #11668525)
  • istanbul'daki konuşması için; http://www.bianet.org/…talizm-kacinilmaz-degil-dedi

    ayrıca ankara'daki konuşmasında abd'yi ve amerikalı gazetecileri tefe koymuştur adeta. "bana türkiye'de sorulan sorular, abd'deki gazetecilerin aklına bile gelmez; hatta o soruları anlamazlar bile" diyerek salonu kırıp geçirmiştir.
  • bugün itibariyle elektrik mühendisleri odası ankara şubesi ve mülkiyeliler birliğinin ortaklaşa düzenlediği "kamu girişimciliği çalştayı" nda çok başarılı bir sunum gerçekleştiren abd'li yazar.
  • yarın saat 10.00 ile 12.30 arasında sbf alt kantininde solda yeni vizyonlar adlı bir workshop micahel albert'in katılımıyla gerçekleştirilecektir.
hesabın var mı? giriş yap