• tamamı "büyük millet meclisi lokantası türkiyenin en lezzetli ve ucuz lokantası olmaktan çıkartılmalı, milletvekillerine kışladan gelen asker karavanası yedirilmelidir" olan, tamamen katıldığım, yazar mehmet şevket eygi önerisidir.

    hemen herkesin en azından %90'ına katılacağını düşündüğüm harika önerilerin tamamı

    önyargı editi: yazının son cümlesi şu "en büyük alçaklık, şerefsizlik, namussuzluk, hıyanet ve kötülük olan din sömürüsü önlenmelidir."
  • sonuna kadar okuyup bir "çapanoğlu" aradığım öneri. adam bir "islamcı". ve hırsızlığa, hukuksuzluğa, doğa düşmanlığına, aç gözlülüğe karşı bir yazı yazıyor.

    gerçekten çok ilginç. adam resmen "haram servetlere izin verilmemelidir" bile yazmış. önerilerinin arasında kendi siyasi görüşüne uygun ve katılmadığım maddeler olsa da; bir islamcıdan böyle; hırsızlığa, aç gözlülüğe, yolsuzluklara karşı bir yazı okumak ilginç geldi.

    demek ki böyleleri de varmış.
  • tam siz islamcilar hayirdir birer birer dokulmeye, aykiri sesler cikarmaya basladiniz derken beni sasirtmadi:
    "aileyi yıkan medenî kanun, toplumu yıkan ceza kanunu değiştirilmeli, milli kimliğimize, millî kültürümüze, millî yapımıza uygun âdil kanunlar yapılmalıdır."

    hay senin milli yapina
  • bünyeleri kaldirmaz zehirlenirler efendim,lakin düsük protein yada hijyen nedeniyle degil.asker karavanasınin yemegi her lokmasi ile helaldir,milletvekillerinin midesi kaldirmaz helal lokmayı istifra ederler.
  • yazının son cümlesi yıllar önce aziz nesin'in zübük isimli eserinde ki din tüccarı tanımına uygundur.

    siyaseten zıt kutuplarda olmamıza rağmen tbmm lokantası hakkında görüşlerine katılıyorum,

    ayrıca türk askerine tbmm lokantası kalitesinde yemek verilmelidir, yandaş taşeron firma tarafından askerlerimizin kitleler halinde zehirlenmesini unutmadık.*****
  • maaşlarının da öğretmen maaşlarına eşit olması önergesi ile beraber son derece haklı olacak bir kampanyadır.
  • kesinlikle katılıyorum. tüm devlet dairelerinde aynı kalitede aynı yemek çıkmalıdır.

    bunun bir üst versiyonu abd gibi öğle yemeği ve yemekhane mefhumunun kurumlardan kaldırılması. 1 saat ver, ne yerse yesin. sonra yemek şöyle böyle diye burun kıvırıyor millet. gerek yok
  • istedigi sembolik birsey ama vatandasa ek vergi yükü getirilince deniyorya ülke güvenligi vs dan dolayi fedakarlik bekleniyor ayni seyi hükümettekilerinde yapmasi lazim. bunlardan birisidir lüks restoranlarda cok iyi ve cok ucuz yemek yerine askerlerimizin yedigi karavanalardan yemek getirilmesi.
    ama bundan cok cok daha büyük meblagli olanlari da var. saray in devasa büyüklükteki harcamalari, alinan ucaklar makam araclari, yandas isadamlarinin vergi borclarinin silinmesi, har vurup harman vurulan paralar, havuz medyasina akan paralar, yap islet yoket mantigiyla sömürülen paralar, halkin parasiyla yapilan acilis adi altindaki reklam & secim harcamalarini sonlandirsalar ne ek vergilere gerek kalir nede meclis restoranlarindanki yemekler konusulur. ama en önemli nokta su: ülkenin hayrina olacak hersey akp nin zararina olacagi icin bunlar sadece lafta kalacak.
  • askerlere milletvekili yedirilmesi daha güzel olur.
hesabın var mı? giriş yap